Sånglärkan är här

Vi har krångel med vårt bredband just nu och det har hållit på och krånglat ett tag nu, så idag ringde jag till Telia och felanmälde det. Jag skulle in till min granne och hjälpa henne lite och då hade vi ingen uppkoppling och därmed ingen tillgång till telefoner heller, eftersom vi har IP-telefoni. I och med att uppkopplingen till internet svajar så fungerar digitaltv:n dåligt också. Det går i och för sig att koppla om och se tv i alla fall, men då har man bara några kanaler och bildkvalitén är dålig. Tjejen jag pratade med sa att hon just då inte fick någon kontakt alls med oss, så hon skulle omgående lägga en felanmälan. Nu hoppas jag att Telia fixar till det här, för det är väldigt irriterande.

Jag är fortfarande förkyld, men jag har ingen feber i alla fall, så det är nog bara en vanlig bondförkylning. Dagen började med lite grått väder, men fram på förmiddagen klarnade det upp och i eftermiddag har det varit ett helst strålande väder.

I Vallekvior idag

Jag tog mig en promenad efter lunch, för jag ville se om sånglärkorna kommit ännu och visst hade de gjort det. Över Klintebys åkrar lekte de två och två och en och annan kastade sig högt upp i luften och drillade som bara lärkor kan drilla. Jag är väldigt glad att jag, trots att jag hör lite dåligt, fortfarande kan få njuta av lärkornas drillande och all annan fågelsång. Syrsorna har jag inte hört på några år, men det är en överkomlig brist, som Zarah Leander sjöng.

Scilla

När jag kom hem satte jag mig ute i solen och tittade på alla bin och humlor som surrade runt mina krokusar och när det blev kaffedags tog jag ut kaffekoppen och satt ute och drack kaffe för första gången i år.

Ett suddigt bildbevis


Jag hoppas att solen lyser på dig också idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Promenader, Väder, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

26 svar på Sånglärkan är här

 1. Birgitta skriver:

  Visst är det härligt nu när våren är här! Solen lyser, man knäpper upp jackan, mössan ligger på hatthyllan och vantarna i väskan:). Och hur mycket vårblommor som helst ju.
  Nu lutar vi oss tillbaka och låter våren ha sin gång – vips är det sommar.
  Kram!

 2. Sånglärkor och blåsippor och allt det andra fina med färger, visst ligger Gotland en bra bit före med våren, åtminstone på västsidan. Lyckostar!

 3. Syster Kerstin skriver:

  Vårförkylning är trist ! Peppar peppar så har vi klarat oss hitintills .
  Jag tycker det ser lite småkyligt ut på din ” kafferast ”.

  Själv har jag roat mig med en rejäl vårrengöring av köket, det är ruggit att inbilla sig att man har det rent och snyggt. Men nu gott folk så är det RENT!!!

  Krya på dig , klem!

  • Ingrid skriver:

   Du är flitig du syster! Jag väntar ännu på inspiration och jag vet att den inte kommer förrän det blir lite varmare och skönare väder.
   Kram

 4. Hej syster!
  Här i Öo är det oxå fint.
  Men det blåser utav tusan.
  Kram till er på Gotland. 😆

 5. Geddfish skriver:

  Härligt! Jo, här har solen lyst på mig också i Lidköping, har suttit på balkongen och solat.
  Jag har Telia fiber, ComHem på TV och Halebop på mobilen, så det är spridda håvor, ifall det krånglar.
  Sånglärkan, så härligt!
  Kram, Gerd

 6. Znogge skriver:

  Här kändes det riktigt behagligt i solen under några timmar så nog anas våren mer och mer.Fast den där Stockholmsvärmen, den har vi inte hos oss.

  Kram och trevlig måndagskväll 🙂

 7. Musikanta skriver:

  Blåsippan är min favoritblomma. Dels för att den har så vacker färg och dels för att man blir så glad när man upptäcker de första på våren. Ingen lärka har jag hört än men det kanske berodde på att jag lyssnade på Bach när jag var ute och gick igår. Ska inte ha hörlurar på mig nästa gång.
  Kram

 8. Gunnar skriver:

  Härligt med lärkorna! Det dröjer nog innan vi ser dom här. Det är jobbigt när tekniken inte fungerar Jag har två olika leverantörer för Tv och bredband. Jobbigt när båda går ner

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen härligt när lärkorna drillar.
   Man ställer ju till det lite för sig när man förlitar sig på en och samma leverantör till allting.

 9. Kraka skriver:

  Visst är det irriterande när tekniken inte fungerar! Skönt med soliga dagar och att våren är på väg. Såg att det skulle bli -17 grader imorgon i Nuuk så det är nog rejält kallt nästa måndag då jag kommer dit. Men jag ska nog hinna uppleva lite vår innan jag reser hem. 🙂
  Kram

 10. Raija skriver:

  Hoppas ni fått ordning på bredbandet nu, för det är så otroligt irriterande när det inte fungerar som det ska.

  Skönt att du inte har feber, även om det blivit en rejäl förkylning. Krya på dig.

 11. Ulla Anderstedt skriver:

  Tack för bilder på blåsippor! Är ni före oss. Tog min promenad igår men såg inga. Men solen sken verkligen igår. Det verkar inte så lovande idag. Är uppe tidigt och har druckit mitt citronvatten (pressad citron med ljummet vatten och en dutt honung). Gröt till frukost. Ska till körträningen och därefter blir det ”sittgympa”. Ha en bra dag! kram

 12. Kicki skriver:

  Trist när inte nätet funkar som det ska.
  Men vi tröstar oss med att våren är här. Vi satt också ute och fikade igår. Härligt!
  Jag såg att vi även hade blommande snödroppar vid husväggen, dom har kommit fram när snön försvann under söndagen.
  Kram/Kicki

 13. Hej Ingrid!

  Mitt namn är Andreas Wiklund och jag jobbar på Telia Kundservice. En del av mitt arbete är att söka efter bloggar där Telia omnämns för att se om det finns något vi kan hjälpa till med.

  Jag har hittat ditt abonnemang och din felanmälan och jag ser att det rörde sig om ett generellt fel som berörde ditt område. Strömförsörjningen till en switch vi har i området krånglade och det kan vara så att det varit orsaken till den tidigare instabiliteten du upplevt på tjänsterna. Det orsakade åtminstone att det var helt stopp vid kontakten med vår support.

  Tjänsterna ser ut att fungera igen nu vid kontroll. Skulle det vara så att du stöter på problem med tjänsterna igen så är det bara att återkomma till oss. Som alternativ till att ringa oss kan jag tipsa om vår Facebook-sida på http://www.facebook.com/telia eller vår chatt via http://www.telia.se/kontakt.

  Med vänlig hälsning
  Andreas Wiklund
  Telia Kundservice

  • Ingrid skriver:

   Tack för din kommentar!
   Ibland tror man ju att det är den egna utrustningen det är något fel på, men när jag hörde att grannarna också haft problem så misstänkte jag att det var något som gällde hela området.
   Ni är snabba och effektiva på Telia och det uppskattas!

Kommentarer inaktiverade.