Sättpotatisen på förgroning /

Onsdag 2 april 2008 | 16:50 | 12&#176

Åke skulle till Hemse och hämta sin motorsåg idag och då åkte jag med och så var vi på Granngården och köpte planteringsjord och sättpotatis. “Man måste passa på när bilen går”, var ett uttryck som min svärmor använde, och visst ska man väl göra det. Egentligen skulle jag kunna ta ett foto av sättpotatisarna också, där de nu står för förgroning i äggfack, som jag sparat för att ha till det ändamålet, och sätta in fotot bland Vårtecken 2008. Det är ju ett vårtecken så gott som något! Förhoppningsvis ska de sätta små fina gröna groddar innan de ska i jorden någon gång i slutet av den här månaden.

I stället för att ta en promenad har jag varit ute i trädgården ett tag idag och räfsat upp grenar och kvistar. Det verkar aldrig ta slut, det är hur mycket som helst. Egentligen skulle man ju kunna ha stegräknaren på sig i trädgården också, steg som steg! Det ska bli lite intressant att se hur många steg jag går under en gräsklippning. Det lär nog bli en hel del.

Igår var Åke och hälsade på sin blinde kompis och då passade jag på att gå ner till Klinte och så åkte jag med Åke hem. Det är en lagom promenad på runt 4 km. Nu börjar det verkligen bli vackert i naturen. Dikesrenarna är alldeles fulla av blåsippor och tussilago och på sina ställen finns det vitsippor också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *