Sent blogginlägg på Nationaldagen

Tänk att det varit så fullt upp idag att jag inte hunnit blogga på hela dagen, men här kommer några rader om vad som hänt den här 6 juni.

På förmiddagen var det mulet, men solen tittade fram lite då och då och det var varmt och stilla. Jag åkte upp på graven och tittade till den och sen var jag inne på Stenstugu och pratade med Eva och Bosse ett tag innan jag åkte hem igen.

Klockan ett skulle SPF fira Nationaldagen på Klinteberget. Vädret såg lite oroväckande ut, så jag stoppade ner en regnjacka i kaffekorgen för säkerhets skull.

Den där regnjackan kom minsann till användning, för lagom alla hade samlats började det regna lite lätt, men inte skrämmer lite regn ett gäng pensionärer. Vi flyttad in under ett stort körsbärsträd och där kom det bara någon enstaka droppe nerramlande då och då.

Det var fler än jag som varit förutseende och det plockades fram både regnjackor och paraplyer. Medan vi väntade på att det skulle regna klart berättade vår ordförande om den 6 juni och en av medlemmarna berättade om hur Klinteberget utvecklats till den vackra plats den är idag..

Det blev inget långvarigt regn och när det klarnade upp gick vi på en tipspromenad med en massa knepiga frågor. Jag hade lycka med tippandet och fick sex rätt, trots att det bara var en fråga där jag var helt säker på svaret.

Nu var det kaffedags och vi plockade fram våra kaffekorgar. Solen började bryta igenom molnen och det blev riktigt behagligt.

Efter kaffet gick några en promenad runt på berget för att titta på den stora skogsliljan, medan ett gäng spelade kubb och de som inte gjorde någotdera satt och pratade och umgicks med varandra.

Erling Lindvall plockade fram dragspelet och vi sjöng ”Vardagsveisu” och ”Summarn kummar” och det gjorde vi visst riktigt bra, för några andra besökare på Klinteberget stod en liten bit ifrån och lyssnade och applåderade oss.

Eftermiddagen avslutades med att vi hurrade för den Svenska flaggan och sjöng ”Du gamla du fria”.

Min svägerska följde sedan med mig hem och vi åt en bit tillsammans och satt och pratade ett bra tag, innan hon åkte hem till sitt. Vi har alltid mycket att prata om och efter en sån här eftermiddag med mycket folk, vi var trettio stycken som firade Nationaldagen tillsammans, var det en hel del att ventilera. 😉

I morgon är det pingstafton, så jag passar på att önska en riktigt Glad Pingst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nationaldagen, SPF. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sent blogginlägg på Nationaldagen

 1. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Oj då, du har haft en ”fullmatad” dag minsann. Så roligt att komma ut och umgås och att du har en svägerska att umgås med förstår jag är trevligt. Klart att det finns massor att ventilera och det är ju både roligt och nyttigt också 😉

  Här brakade det loss ordentligt vid 23-tiden med både blixt och åska så det dånade rejält och hela dagen har varit mörk med både regn och blåst.

  Trevlig helg!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det är alltid roligt att träffas och prata och i och med att vi är med i samma pensionärsförening ses vi då och då.
   Här blev det en riktigt fin kväll, men nu är det mulet igen.
   Trevlig helg själv Agneta!
   Kram

 2. Chris skriver:

  Jag önskar dig en riktigt trevlig pingsthelg

 3. Ailas skriver:

  Härlig dag du fick, inte ens några droppar kunde stoppa er. 🙂

  Här blev det jättefint på eftermiddagen, efter förmiddagens regn. Just nu regnar det också, men bättre väder ska vara på G.

  Riktigt fin pingsthelg önskar jag dig.
  Kram

 4. Gerd skriver:

  Vilken trevlig nationaldag med SPF! Jag skulle kunna tänka mig att vara medlem där. Fattar inte varför det är så träligt i min stad. Funderar på att gå ur nästa år. Vet att några städer längre bort har jättetrevligt.
  En glad och trevlig Pingst till dig! Vädret verkar bli skapligt idag, kanske jag tar en ensamtur ut någonstans. Kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker faktiskt att vi har det ganska trevligt. Sen är det ju lite upp till en själv vad man gör av det också. 😉
   Vädret här idag ser väl inte helt lovande ut, men det är bara att hoppas på det bästa.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.