Septemberfylleri

Det regnade igår kväll när jag gick och la mig och i morse hade jag 15 mm i mätaren igen, men idag skiner solen och det är varmt, men det blåser. Jag hoppas att det slutar blåsa snart, för i morgon är det gårdsfest här vid Odvalds och ett partytält ska sättas upp, så avtagande vindar är säkert något som arrangörerna önskar sig.

Septemberfylleri var rubriken och det är inte så farligt som det låter, men vi har många som fyller/har fyllt år i september. Pappa var född den sjätte och jag den sjunde och idag är det mamma Runas tur. Om hon levt skulle hon ha fyllt 102 år idag. När jag gifte mig med Åke blev det ännu fler septemberbarn att hylla, för hans äldsta syster Natalie var född den tjugoförsta och ett barnbarn till henne den åttonde, så det var tätt mellan kaffekalasen.

När jag fredagsstädat lite for jag iväg till Suderviljan och köpte ett par ljung och några andra höstväxter, för jag ville åka till Klinte kyrkogård och göra lite fint på familjegraven, så här på mammas årsdag. Jag trodde att jag skulle byta ut paradisblomstren, men även om bladen på dem blivit lite bruna, blommar de ännu så fint, så det nändes jag inte. Det blev en ljungplanta framför mamma och pappas gravsten och så fick farbror Knut den andra. De andra växterna tog jag hem och planterade på framsidan.

Efter lunch gick jag ut och klippte gräset och satte ner de där plantorna, så nu har jag helgfint både ute och inne.

Förresten kan jag tala om att jag blippat för första gången idag på ICA och det var givetvis väldigt smidigt och jag sparade säkert en 15-20 sekunder. 😉 Vi pensionärer är ju kända för att ha bråttom och de som är efter oss i kassakön kanske är ännu mera stressade in vi. Har man funktionen aktiverad är det ju dumt att inte använda den.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Nostalgi, Odvalds, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Septemberfylleri

 1. Det låter som ni har samma väder som vi har här! Soligt och blåsigt.
  Skulle behöva klippa gräset, men det är fortfarande lite vått…
  Blippa på ICA gör jag också, men det är mest min man som handlar!
  Ha en fin helg, kram, Monica

 2. Ann-Marie skriver:

  Din o min Mamma var födda samma år, man kan fundera om de kanske träffades någon gång under sina liv. Oj vad det blåser, var nere på hamnen och där fick jag knappt upp bildörren så jag kunde ta mig ut. Helt klart blir det gungigt även fast det blir avtagande i natt. Kram

 3. Znogge skriver:

  Så fint det blev vid graven. För vår del återstår att ta bort stenen och få dit mammas namn. Mycket med det jordiska…

  Kram och trevlig fredagskväll!

 4. Geddfish skriver:

  Ser att din pappa var född samma årtal som min mamma. Din pappa dog ung.
  Graven är vackert smyckad.
  Mina föräldrars gravsten ska gjutas om, för den har blivit sned, men detta ombesörjer kyrkan och skickar räkning till mig.
  Ha en fin afton, kram, Gerd

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så fint du har gjort på graven. Ljung lyser veklrigen upp.
  Här har det regnat flera dygn i sträck nu och idag har det desutom blåst något bedrövligt.
  Hoppas det blir en riktigt grevlig gårdsfelst i morgon – och att partytältet är väl förankrat 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Laila Östergren skriver:

  Det har varit gräsklippning här också, hela eftermiddagen. Jag köpte ljung i går men vi får se när vi åker till Fardhem och planterar dem. Enligt bror min ser ännu isbegonian bra ut.
  Ha en skön helg!

 7. Oldmolly skriver:

  Jag har bara fått blibba en gång. Märkligt att inte lfer har den funktionen, när vi nu fått den.

 8. Skogsnuvan skriver:

  Välkommen hem. Idag är det storm och regn så jag har inte varit ut än idag. Hoppas bara att det ger sig för mycket är ogjort utomhus ännu och här vet man inte när hösten verkligen kommer med frost och kyla. Jag skulle tagit in mina blommor och tagit upp potatisen och plockat lingon och en hel massa annat men som sagt idag blir det till att vara inne

Kommentarer inaktiverade.