Sicilien juni 2005

Den 31 maj åkte vi med Fritidsresor till Sicilien för att hälsa på Eva och hennes familj. Deras yngsta son, Edorado, skulle konfirmeras söndagen den 5 juni och då ville vi naturligtvis vara med.

Litet bökigt är det allt för oss gotlänningar när vi ska ut i stora världen. Flyget till Sicilien hade avgång 07.05 och incheckningen stängde 06.05. Med sådan avgångstid måste vi åka upp till Stockholm dagen före och övernatta. Det är både dyrt och jobbigt. Vi flög upp på måndagskvällen och övernattade på Arlanda Hotellby där har vi bott förut och det är ganska bra.

Tisdagmorgon var det tidig väckning för vi skulle vara på Arlanda redan kl 05.00. Incheckningen gick smidigt och sedan var det bara att vänta på att det skulle bli dags att gå ombord. Vi fick en fönsterplats och jag försökte ta litet bilder genom fönstret, men vi satt så att jag hade motorn ivägen, trots detta gjorde jag några tappra försök.


En bild straxt efter att vi lyft och en då vi flög över Alperna.

Vi landade i Catania straxt före klockan 11 och sedan tog det som vanligt en stund innan alla var på plats i bussen. Vi åkte ospecifiserat, men visste genom Eva vilket hotell vi skulle bo på. Det var ett lägenhetshotell, som heter Villa Nettuno , vi har aldrig bott där förut, men det var ganska hyfsat. Den enda nackdelen var att det var förfärligt fullt av svalor och därmed fullt av fågellort överallt. Personalen gjorde vad de kunde. De skurade och svabbade, men bara efter en stund var det fullt igen. När man låg vid poolen behövde man ha ett parasoll att lägga kläderna under, för annars var det risk att man fick dem nersmutsade också.


En första skymt av Etna och en bild från ”vårt” poolområde.

Så snart vi packat upp litet gick vi och hälsade på Eva, som jobbar på det största hotellet i Naxos, Naxos Beach. Där arbetar hon med att organisera kongresser. Det är ett väldigt vackert hotell.


Eva poserar utanför Hotel Naxos Beach. Pelargonerna är verkligen maffiga.

På kvällen träffades vi på Pizzeria La Spelonca, som drivs av Evas svåger och en kompanjon till honom. Det är alltid trevligt att gå dit, för man känner sig så välkommen. Kompanjonen är gift med en danska och de har mycket svenska och andra skandinaviska gäster.

Onsdag och torsdag hade Eva tagit ledigt och då var vi mest hemma hos henne i Gaggi. En av dagarna var vi i Catania och såg när Edoardo spelade tennis. Tyvärr förlorade han, men motståndaren var åtskilliga storlekar större, så det var inte så konstigt. Vädret var litet sisådär, ganska skönt tyckte vi, som inte var vana vid någon större värme, men Eva hade sett fram mot en dag på stranden, men så blev det inte. Vi tog med badkläderna när vi åkte och åt lunch och hoppades på bättre väder på eftermiddagen, men solen ville inte riktigt. Morgnarna var dock fina så vi tog tillvara på dem och låg vid poolen, då var vädret som bäst, senare på dagen blev det sämre.

Vi har varit på Sicilien många gånger från mitten av maj och en bit in i juni, men jag tror aldrig att jag har sett en sådan blomsterprakt som i år. De har haft ganska regnigt och inte så där hemskt varmt och det har nog gynnat växtligheten.


Bouganvillian växer överallt. Till och med på klipporna längs motorvägen.


Nerium planteras ofta i mittsträngen på motorvägarna och på vägkanterna och när man kör av motorvägen från Catania och svänger ner mot Naxos fullkomligt väller nerium emot en. Otroligt vackert!

Fredag och lördag ägnade vi åt promenader, sol och bad. Eva jobbade, men på fredagkvällen var vi hemma hos henne. På lördagen jobbade hon också och på kvällen skulle de gå i kyrkan för en sista genomgång och förberedelse inför söndagens konfirmation, så då var Åke och jag ute på egna äventyr. Ja, ja äventyr är väl kanske att ta i, men vi var ute och åt middag och hade ganska trevligt.


Stranden på Recanati. Eva ordnade så vi fick vara på Naxos Beach´s strand där vi fick solsäng och parasoll. Så härligt så!!

Så blev det då söndag och k
onfirmationen skulle äga rum. Den skulle gå av stapel i en äldre kyrka i Gaggi, som bara används vid särskilda högtider. Den ligger i den gamla delen och är ganska liten, vilket medförde att de flesta besökarna fick stå under högtiden. Det var 27 barn som skulle konfirmeras, så det tog en stund. Det var väldigt högtidligt och med mycket sång och kyrkan var vackert smyckad med blommor. Barnen hade inte enhetlig klädsel, som det var när Gaetano konfirmerades, utan pojkarna hade kostym och flickorna var klädda nästan som små brudar. Barnen är nu 11år när de konfirmeras.


Det var så mycket folk i kyrkan, så jag lyckades inte få något kort där Edoardo syntes, men här är i alla fall familjen samlad efter konfirmationen.

Efter högtiden i kyrkan blev det så konfirmationsmiddag på en restaurang i Trapitello. Edoardo hade en liten kompis, som är släkt med släkten, som också konfirmerades och därför hade de en gemensam middag. Flera av gästerna var släktingar på båda hållen och skulle annars inte kunnat vara med på mer än ett ställe. Det var en mycket trevlig restaurang och när gästerna samlades bjöds först på en drink med tilltugg.


Claudio, Gaetano och Edoardo innan vi gick till bords. Åke, Claudio och Eva


Edoardo i knät på sin tennistränare, Roberto. Marco och Edoardo poserar framför sin tårta.

Här följer menyn:
—————————————————

Comunione di Marco e Edoardo

Aperitivo con rustici alcolico e analcolico

Insalata di mare

Gnochetti gamberetti e pesto
Risotto ai frutti di mare

Dentice al cartoccio
Patate al pressemolo

Macedonia di frutta con gelato

Torta

Caffé
————————————————–

Det hela var mycket läckert och man var en aning mätt innan festen var slut!

När så kalaset började gå mot sitt slut skulle, som sedvänjan är, alla gästerna få en minnespresent.


Paketet med sin lilla påse med godis innehöll den här lilla försilvrade bilden. Ett trevligt minne av en fin högtid och en trevlig fest!

Efter konfirmationsmiddagen skjutsade Eva hem oss till hotellet och vi kopplade av en stund och smälte intrycken från konfirmationen. På kvällen träffades vi sedan på La Spelonca. Alla var rörande eniga om att man inte orkade äta något, men trots det smällde vi i oss litet pizza och annat godis. Det är väldigt vad man kan äta när det smakar bra.


Här underhåller Evas svåger Pippo och hans kompanjon Tanino med sång och musik. Edoardo tränar sig på att baka pizza.

Så var det bara ett par dagar kvar av vårt besök. På måndagen jobbade Eva, men på eftermiddagen tog hon ledigt för Edoardo hade en tennismatch i Messina. Vi åkte naturligtvis med. Det var en fin tennisklubb, som låg mycket vackert precis nere vid havet. Tyvärr fick den lille tennisspelaren stryk den här gången också. När vi kom tillbaka till Gaggi bjöd Eva på pasta och sedan skjutsade hon oss hem till hotellet.

Tisdag, hemresedag! Hotellet skulle vi lämna klockan 10.00, bagaget låstes in och sedan rådde vi oss själva, tills bussen skulle gå 20.30. Aldrig tidigare har vi varit med om, att man inte haft tillgång till ett uppehållsrum under dagen, för att kunna sköta toalettbestyr och för att kunna klä om och duscha.

Vi hade ju Eva, som ställde upp och tog ledigt en timme på eftermiddagen för att hämta upp oss, så att vi kunde åka med henne hem och snygga till oss. Stackars alla andra, som inte hade någonstans att ta vägen. Tänk om det hade regnat! Nu sken solen från en klarblå himmel och det var jättefint väder. Vi låg vid poolen och gottade oss tills Eva kom och hämtade oss.

Hemresan gick bra och vi var hemma igen onsdag förmiddag. Då väntade gräsklippning och annat trädgårdspyssel. Vi har haft en jättefin vecka och ser fram mot nästa gång vi får träffa våra barnbarn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien juni 2005

 1. Anonymous skriver:

  Great work!
  [url=http://ogduwamf.com/fnvx/lbic.html]My homepage[/url] | [url=http://lllajstk.com/afzk/npis.html]Cool site[/url]

 2. Anonymous skriver:

  Great work!
  [url=http://ogduwamf.com/fnvx/lbic.html]My homepage[/url] | [url=http://lllajstk.com/afzk/npis.html]Cool site[/url]

 3. Anonymous skriver:

  Nice site!
  [url=http://lariqfyl.com/lnsg/nbvh.html]My homepage[/url] | [url=http://vmfvgdim.com/skps/vrpm.html]Cool site[/url]