Sicilien juni 2006

Efter en kall och tråkig maj längtade vi efter sol och värme och när jag fick se i tidningen att det fanns resor till Sicilien till bra pris, så slog vi till. Vi konfererade med Eva först och hon hade möjlighet att få någon dag ledig också, så då bokade jag. Det var snabba puckar, jag bokade den 31 maj och resan gick den 6 juni. Det var ospecificerade biljetter som bara kostade 1995:- och det var vi nöjda med, men dagen efter var de nere i 1495:-, så vi skulle ha väntat en dag till!

När jag väl bokat och betalat till Fritidsresor, så gällde det att ordna anslutning till Arlanda och en övernattning på hemresan måste vi också ha. Vi behövde inte vara på Arlanda förrän klockan 15.00 så vi beslöt att åka båt. Övernattningen på hemresan lyckades jag få ta i på Arlanda Hotellby .

Så blev det då den 6 juni och dagen började tidigt. Vi var i Visby redan klockan sex på morgonen för att ta båten till Nynäshamn. När vi kommit till Stockholm, tog vi bussen direkt ut till Arlanda och där tillbringade vi eftermiddagen, medan vi väntade på att det skulle bli dags för incheckning och ombordstigning på planet.

Resan gick alldeles utmärkt, vi hade en snacksalig pilot, som höll oss informerade hela tiden om var vi var och vad det fanns att titta på. När man reser till Giardini Naxos, landar man i Catania på Sicilien och därifrån är det en 45 min lång bussresa. Klockan var därför 22.30 innan vi var på hotellet, Villa Giardini, och där mötte Eva, Claudio och Edoardo upp. Vi var dock ganska trötta, så det blev inte så långt möte.

Villa Giardini är ett jättebra lägenhetshotell som vi bott på många gånger. Vi fick en väldigt fin lägenhet med balkong ut mot poolen. Varje morgon kommer en frukt och en grönsaksbil klockan åtta på morgonen, så att turisterna kan få handla till sin frukost.

Precis utanför vår balkong stod den här stiliga palmen och gav en behaglig skuggan när solen gassade som värst.

På kvällen hade vi den här underbara vyn att titta på. Uppe på berget ser man ljusen från Taormina och Castel Mola bland annat.

Eva var ledig flera dagar medan vi var där, men när hon jobbade solade vi och tog promenader. Här sitter Åke på en bänk nere in Naxos och beundrar utsikten.

Ute i viken låg det nästan varje dag kryssningsbåtar och segelbåtar. Båten längst ut är en råseglare och på kvällen var den underbart vackert upplyst i segelriggen.

Naturligtvis var vi på Recanati också och så här ser stranden ut där. Vi var inte och badade utan höll oss till poolområdet på hotellet.

Vi var och tittade på Holiday Club också och där var det lika fint och välskött som vanligt.

De här förtjusande blåblommande träden var lika vackra som vanligt. De blommar på bar kvist just så här i början av juni.

Citronträd växer det överallt, det här står i en odling precis intill Villa Giardini. Vår måg, äter citroner som vi äter äpplen ungefär. Man ska nog vara uppvuxen med dem för att förtära dem på det sättet.

Nerium växer också överallt. Den är ofta planterad mellan körbanorna på motorvägarna, så det kan vara blommande nerium i kilometerlånga häckar. Vackrare kan inte en motorväg vara!

Om inte Eva var ledig kom hon och hämtade oss efter jobbet, så vi var hemma hos henne och åt middag varje dag. Men vi åt ute några gånger i alla fall. Här är vi på La Conciglia och äter lunch. Herrarna är vårt äldsta barnbarn Gaetano och pappa Claudio. Edoardo var inte med, för han var på italienska fastlandet och spelade tennis.

Här står Eva i köket. Hon lagade till mycket gott till oss. Bland annat så bjöd hon på helstekt oxfilé och råstekt potatis, för att fira vår 45-åriga bröllopsdag i efterskott.

På söndagen var Eva ledig och eftersom Gaetano jobbade och Edoardo var på fastlandet, så hade hon planerat en utflykt. Hon körde upp i bergen mot norra sidan av Sicilien och vi besökte bland annat Mont Albano. De som ser TV-deckare känner säkert igen namnet. Det var en gammal bergsby och högst upp låg ett gammalt slott och en kyrka. Vägen upp var inte lätt och jag hade aldrig klart att köra dit, men Eva fixade det!

På vägen stannade vi till för Eva skulle köpa getost till maken. Från det här ståndet vid vägkanten sålde man allt möjligt, ostar, korvar, olika grönsaksinläggningar mm.

I Mont Albano var vi inne i en gammal kyrka, där prästen blev jättelycklig över att få visa sin kyrka, eller basilika, som han noga påpekade att det var. Han berättade allt om kyrka och visade de olika altaren och alla orgelpiporna. 3500 st fanns det i kyrkan, och han till och med hämtade en stege, så att vi skulle få klättra upp och se de minsta piporna.

Mont Albano var verkligen en gammal geniun by och man borde nog egentligen ha gett sig tid att vandra runt lite mer än vi gjorde. Slottet var stängt, så där kom vi inte in, men så här såg det ut i alla fall, när man tittade ner i de små gränderna.

När vi lämnade byn körde Eva ner mot kusten och hon hittade en trevlig trattoria där vi åt lunch. Vi satt ute och åt och hade en väldigt vacker utsikt över de Lipariska öarna. Det var väldigt disigt, men man kan se Vulcano i diset. Vi fick ost, korv, olika inläggningar, bröd och en bit grönsaksomlett som förrätt och sedan åt vi hemlagade makaroner, till det drack vi husets hemgjorda vin. Nu skulle vi ju egentligen ha ätit en varmrätt också, men vi var så mätta så det fick räcka.

Då vi var mätta och belåtna körde Eva ner mot kusten och motorvägen mot Palermo, sedan bar det upp i bergen igen, för hon skulle träffa en väninna i en by där. Mycket trevligt ställe var det också, som låg väldigt högt upp med serpentinvägar för att ta sig dit. Där blev vi bjudna på glass och väninnan tog oss på en tur och visade med stolthet den vackra vyn uppfrån en utsiktsplats.

Eva och väninnan poserar på utsiktsplatsen. Man ser byn i bakgrunden. Eva är till höger på bilden.

Nu började det bli sen eftermiddag och vi skulle vara i Messina för att hämta upp Edoardo, som skulle komma med en färja klockan 18.00. Han hade tyvärr förlorat sin första match, så när det gavs tillfälle till det fick han åka hem. Lite moloken var han väl, han tycker naturligtvis inte om att förlora, men Eva hade lovat honom att han skulle få komma ner till oss på Villa Giardini på måndagen ocb bada i poolen och då blev han glad igen.

Vi var inte tillbaka i Gaggi förrän klockan var nästan åtta och då hade Eva kört 32 mil, så det var verkligen en ordentlig tur vi fick vara med om.

På måndagen var det svalt väder och halvmulet. Jag gick och handlade på förmiddagen och när det blev lunchdags gick vi iväg till La Conciglia igen, men då började det regna. Så det blev ingen dag vid poolen för Edoardo. Och vi fick en vilodag på hotellet med läsning och korsordslösning.

När Eva jobbat färdigt kom hon och hämtade oss. Här sitter Edoardo vid datorn och sjunger karaoke. Han blir nog en duktig sångare som sin far.

Så blev det tisdag och hemresedag. Vi skulle lämna hotellrummet redan klockan 10.00, men fick ett uppehållsrum att tillgå och kunde lämna in vårt bagage, för bussen skulle hämta oss först klockan 19.00. Eva var ledig och vädret var fint, så hon kom ner med Edoardo med sig och nu fick han bada i poolen, men det var kallt i vattnet. Till lunchen åkte vi hem till Eva och så var vi där vid henne på eftermiddgen tills det blev dags att åka ner till hotellet och bussen.

Hemresan gick bra och vi kom till Arlanda klockan 01.15. Innan vi fått bagage och kommit till hotellet var klockan nästan 02.30 och då var det gott att få lägga sig. Vi låg länge på morgonen, åt frukost och lade oss sedan en stund till. Sedan åkte vi in till Stockholm där vi träffade min syster Kerstin.

I Stockholm var det 26 gr varmt, men på eftermiddagen blev det svalare och började regna, så vi åkte med Kerstin hem. Då fick Åke se fotboll och Kerstin bjöd på kaffe. Vi skulle med bussen till Nynäshamn på kvällen och då skjutsade Kerstins man, Hassine, oss in till Cityterminalen.

Sent på natten kom vi så till Visby, jag hämtade bilen och så körde vi hem till Fröjel och Stenstugu. Här hemma var allt i sin ordning, det vara bara att vattna blommorna i fönstrena lite och sedan gå till sängs nöjda och belåtna med vår semestervecka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien juni 2006

  1. anita skriver:

    Hej Ingrid!
    Va härligt de låter.

    Kram Anita