Sicilien maj-09/dag3

Nu hade det redan blivit torsdag och det var fortfarande vackert väder. På morgonen var det frukost som skulle fixas och kattungar att leka med och sedan gick vi och satte oss vid poolen. Det var riktigt varmt och gott och jag badade och mådde gott.
Fram mot lunchtiden kom Eva och hämtade upp oss och så bjöd hon oss på en härlig lunch hemma i Gaggi. Efter lunchen var det bestämt att vi skulle åka ut en liten tur, men först måste vi ju använda hennes dator ett tag och kolla nyheterna och vädret här hemma i Sverige. Förr när man åkte iväg utomlands, visste man nästan ingenting om vad som hände i världen eller i alla fall inte här hemma, men nu är man hela tiden informerad om allt. Det är både på gott och ont tycker jag! Det var nästan mera semester och avkoppling förut och tidningarna man fick på planet på hemresan kastade man sig över med stor nyfikenhet.
Så gav vi oss iväg och först körde Eva till Gole Alcantara som är en flod, som är ett stor utflyktsmål. Första gången vi var på Sicilien 1979 var vi där på Annandag Påsk och då var alla siciliarna där också, det gick inte att ta sig fram och dessutom regnade det.

Floden kommer fram ur en vacker ravin och vattnet är iskallt. Man kan ta sig ner till flodbädden, antingen till fots eller åka hiss ner. På sommaren när det är väldigt varmt är det populärt att åka hit och svalka av sig.
När vi hade sett oss mätta på utsikten vid Alcantarafloden körde Eva mot Calatabiano för hon ville visa oss ett ställe dit de varit bjudna på en släktmiddag, Villa Borgo. Och det var verkligen en fantastisk anläggning. Av en gammal bondgård har man gjort ett agrotursimoställe och lyckats behålla de gamla byggnaderna och kombinera dem med moderna möbler och arkitektur.


Uppe ifrån terrassen har man både havsutsikt och utsikt över Alcantarafloden.
På Holiday Club hade vi inte kunnat undgå att se alla fiskare som kom släpande på en massa utrustning, det var 350 fiskare från hela Italien som hade samlats för att fiska och tävlingen skulle börja just den här dagen. ”Vår” lägenhet ligger precis i början av anläggningen, så vi har bra koll på vilka som kommer och går. Fiskarna bodde på Holiday Club, men hade sina måltider på Russot Hotel, för restaurangen på cluben var inte öppen så tidigt på säsongen. Eva hade varit lite orolig över att vi skulle bli störda av alla italienarna, men det var då rakt inget som vi märkte av. De nickade och hälsade så rart när de passerade oss där vi satt på vår uteplats.

Ännu har man inte börjat fiska utan håller på att rigga upp sin utrustning. Tävlingen skulle pågå i två dagar och avslutas med en galamiddag där fisken skulle vägas och en segrare utses.
När vi varit och kollat på fiskarna körde Eva upp till Taormina, för hon vet att jag absolut vill upp dit en gång vid varje besök på Sicilien.


Tillbaka i Gaggi blev det en stund till vid datorn och sen fick vi en god middag innan Claudio körde oss tillbaka till vårt hotel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien maj-09/dag3

 1. Znogge skriver:

  Taormina ser verkligen mysigt ut! Äldsta frökens kompis läste där i ett halvår och trivdes så bra. Vi ser nog till att göra ett besök där!
  Kram!

 2. Pysen73 skriver:

  Gole Alcantara var det länge sedan jag besökte, man kanske skulle ta en sväng dit någon dag…

 3. Astrid skriver:

  Tänk så mycket mer man får ut av en resa när man har släktingar och vänner som bor på stället
  Då får man se så mycket mer av värde

 4. Inger Maryissa skriver:

  Underbara foton från Sicilien, och så vackert det är där, och kan tänka mig ni hade en fin tid.
  Vackert med floden som kommer ur ravinen, fantastisk strand, och så mysiga bilder med husen och trapporna osv.
  Ha det så gott.
  Stor Kram
  http://ingermaryissa1.blogg.se/

 5. Lena Birgitta skriver:

  Så härliga bilder från Sicilien, och reseberättelserna gillar jag också, du skulle skriva en bok med dina upplevelser, gillar att läsa dem och det förstår jag att andra också gör! Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *