Sicilien maj-09/dag4-5

Dag 4/Fredag Idag skulle vi åka på en riktigt lång utfärd till en stad som heter Caltagirone. Eva hade aldrig varit där förut, men läst i guideboken att det var ett trevligt utflyktsmål med mycket fin keramik. Vädret var lite sisådär, men vi hoppades på att det inte skulle bli något regn. Några mindre skurar kom det på vägen dit, men när vi väl kom fram var det uppehållsväder, men det blåste hemskt och var ganska kallt. Som tur var hade vi med lite extra kläder.
Eva körde in i stan och började leta efter en parkeringsplats och det var inte det enklaste, men under letande hamnade vi på stadens torg och då fick vi se den berömda keramikdekorerade trappan.


Det hade tagit ett par timmar att köra till Caltagirone och när Eva väl hade hittat en parkeringsplats var det dags att gå och äta lunch. Vi hamnade på en trevlig restaurang och fick oss en god lunch. Sen var frågan hur vi skulle göra, men vi beslutade att Åke skulle sätta sig vid torget ett tag och Eva och jag tog oss en promenad. Det var en gammal vacker stad, men vädret gjorde att det inte var speciellt trevligt att strosa, så vi gick till bilen och sedan hämtade vi upp Åke och körde till Museo Regionale della Ceramica . Det var väldigt intressant att få se all gammal keramik från 900-talet och framåt.

Naturligtvis fick man inte fotografera, men jag smög till mig ett par foton i alla fall utan blixt. Ibland när man går i souvenirbutikerna kanske man tycker, att keramiken de har där är lite gräll i färgerna och inte så där väldigt tilltalande, men nu fick vi verkligen se, att det inte är något nytt påfund utan den har sett så ut sedan urminnes tider.

Hela balustraden utanför muséet är dekorerad med de här stora keramikvaserna och Eva skulle nog kunnat tänka sig att ta en eller annan med sig hem.

Här en vy från muséets trappa. Det är Åke som sitter på andra sidan gatan.
Så var det dags att åka tillbaka till Gaggi igen och vi var hemma vid sjutiden. Eva ordnade till middag till oss och när vi sedan kom hem till vår lägenhet på Holiday Club kunde vi se tillbaka på en riktigt trevlig dag.
Dag 5/Lördag Jag vaknade ganska tidigt och kunde konstatera att det regnade, inte mycket, men i alla fall. Vi låg kvar i sängarna ganska länge och sedan gick jag upp och gjorde frukost. Eva ringde och sa att Gaetano tagit bilen till skolan eftersom det regnade (han går i skola på lördagar också) och att han skulle komma och hämta oss när han slutade och det skulle han göra 12.20. Vi satt och läste, lekte med kattungarna och tittade på TV och sedan när det började bli dags tog vi våra paraplyn och gick iväg ut till gatan utanför receptionen och det stod inte på så kom Gaetano. Vi åt lunch hos Eva och sedan satt vi och såg fredagens ”Så ska det låta” på SvtPlay. Claudio for iväg till Villa Citrus för han väntade gäster och det var en del han behövde fixa.
Då kände jag att jag behövde gå på toa och sedan blev det ett springande där och efter en stund börjad Åke också. Jag mådde inte alls illa, men hade fått en ordentligt diarré, men Åke fick feber också och frossa så att han skakade hela han. Vilken tur i oturen att den här magsjukan inte kommit dagen innan när vi var i Caltagirone, vad skulle vi gjort då? Tagit in på hotell kanske! När Claudio ringde hem för att kolla läget bad Eva honom att åka till apoteket och köpa Imodium och när han kom hem tog vi 2 tabletter var. Eva, som tänkt bjuda på rostbiff till middagen, fixade te och rostat bröd istället och sedan körde Claudio hem oss. Åke var så dålig att han inte orkade gå från receptionen och in till lägenheten, utan de ordnade så att han fick åka med en av elbilarna som de har att köra bagage med.
Åke fick några Panodil och så bäddade jag ner honom med dubbla filtar. Själv mådde jag jättebra igen och diarrén var borta. Just när vi kommit i säng började det smälla som bara den, det var fiskarna som firade med fyrverkeri. Vi gick ut på balkongen och såg på det och så gick vi och lade oss igen. Klockan 23.10 var det ett fyrverkeri till, så det blev en vända till ut på balkongen. Vi somnade om igen och vaknade på morgonen dagen efter hur pigga som helst och det var verkligen tur att det gick över så fort. Åker man bara en vecka är det inte kul om flera dagar går bort för att man blir dålig, men lördagen blev lite av en förlorad dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien maj-09/dag4-5

 1. Znogge skriver:

  Vilken otur att Åke blev dålig men som du själv säger, tur att det inte var dagen innan! Jag blev rejält dålig när vi var i Nice för en herrans massa år sedan. Fick leva på barnmat i nästan en vecka och det förtog onekligen en del av nöjet…Skönt att ni hämtade er så snabbt!

 2. Mien skriver:

  Tack för fina bilder från Sicilien. Inte utan att man blir lite sugen på att åka dit! Kattungarna är bedårande. Till och med Hemmansägaren har varit inne och kollat på din kattfilm. Ungarna är så underbart söta och vackert tecknade. Nu undrar vi, hur går det för dem sen? När du inte steker ägg till dem på morgnarna?
  Mien

 3. Åsa! skriver:

  Tack för alla vackra bilder Ingrid!
  Vilken tur att magsjukan gick över så fort. Jag har lite respekt för dessa diareer och kräkningar.

 4. Agneta skriver:

  Vilka underbart foton och en vacker liten stad. Det blir ju nästan som en liten semestertripp för oss besökare. En sådan stor kruka skulle väl sitta fint i en trädgård, dekorativ trots lite ”grälliga” färger.
  Tur att ni båda blev friska så snabbt för det tar på krafterna ordentligt när magen är i olag och man inte längre är purung.
  Ha det gott, Ingrid!
  Kramen, Agneta

 5. Pysen73 skriver:

  Så tråkigt att ni blev dåliga, men tur i oturen att det gick över så snabbt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *