Sicilien oktober 2007

Den 5 oktober fyllde vårt äldsta barnbarn, Gaetano, 18 år och naturligtvis ville vi åka till Sicilien och vara med på hans stora dag. Jag bokade en vanlig charterresa med Fritidsresor, fast enbart flyg för vi skulle bo på Eva och Claudios lägenhetshotell, Villa Citrus.

Som vanligt måste vi åka upp till Stockholm dagen före avresan, för flyget till Sicilien går redan 07.15 och det innebär att man måste vara på plats senast 06.15. Vi flög alltså upp till Arlanda på kvällen den 1 oktober och övernattade på Rest and Fly. Det är jättebehändigt att bo där även om det är ganska trånga och enkla rum med toalett i korridoren.

Dag 1. 04.30 ringde vår väckarklocka och efter frukost gav vi oss iväg till avgångshallen och fick checka in vårt bagage. Resan gick bra och vid lunchtid var vi framme i Naxos där Claudio, Evas man, mötte oss och skjutsade oss till Villa Citrus. Där fick vi samma lägenhet som vi hade förra gången vi bodde där, Limone, och det kändes hemtamt och trevligt. Claudio ville att vi skulle åka och äta lunch tillsammans med honom och Edoardo, men vi kände oss ganska trötta efter den tidiga uppstigningen, så vi la oss och vilade i stället. Jag fixade till lite lunch, för naturligtvis hade Eva fyllt kylskåpet med en massa mat, så det var bara att välja. När Eva slutat jobba kom hon och hämtade oss och sedan blev det en god middag hemma hos henne i Gaggi.

Dag 2. Vi vaknade till en solig och fin morgon och efter frukost satt vi på balkongen ett tag och läste, men sedan blev det en promenad till Recanati. Åke har lite svårt att gå långt, men det var lagom avstånd mellan bänkarna så det var inga större problem för honom.

Recanatistranden var sig lik och det var rätt mycket folk som badade och så höll man på och fiskade.

Utflyktsbåtarna gick sina turer till Isola Bella som vanligt.

Vi åt lunch på en bar som heter Sikelia och där har vi varit många gånger och blir alltid väl mottagna. Efter lunchen fortsatte vi vår promenad ner till Naxos där vi satt en stund och tittade på folklivet. Så här i början av oktober är det inte så många turister, men tillräckligt att titta på i alla fall. Sedan tog vi en taxi tillbaka till Villa Citrus.

Där satte vi oss på balkongen, solade och läste och plockade fikon. Det står ett träd precis vid balkongen så det var bara att sträcka ut armen och ta sig ett.

På kvällen var vi hemma hos Eva och Claudio igen.

Dag 3. Efter frukosten tog vi oss en morgonpromenad, men idag gick vi inte så långt, det blev bara en promenad i omgivningarna. Villa Citrus ligger bra till med ett affärscentrum precis i närheten. Så vi gjorde ett besök där också. Av citronlunden är det däremot inte så mycket kvar, för där håller man på att bygga ett hotell, men det ligger så pass långt borta så det är ingenting som är störande.

Lagom till lunch kom Eva och hämtade oss, och på eftermiddagen började vi förbereda maten till Gaetanos fest. Sedan skulle Claudio köra till Catania för att köpa en kostym till Gaetano, så då följde vi med dit.

På kvällen var vi på La Spelonca, restaurangen som drivs av Claudios bror tillsammans med en kompanjon, som är gift med en danska.

Claudio underhöll med sin gitarr.

Dag 4. Nu var den stora dagen inne och Eva kom och hämtade oss till lunchen. Gaetano fick naturligtvis sin älsklingsrätt, helstekt oxfilé med råstekt potatis, och det var ju ingenting som vi hade något emot. Efter lunchen satte vi igång att förbereda kvällens festligheter och det var mycket som skulle forslas från hemmet i Gaggi ner till Villa Citrus. Det blev en jättetrevlig fest och om du vill se hur vi hade det så gör ett besök på min sida Personligt /Barnbarnen/Gaetanos 18-årsdag. Där finns bilder från kvällen. Det blev ganska sent, jag kom nog inte isäng förrän vid ½2-tiden, så det blev långsovning dagen efter.

Dag 5. På lördagen jobbade Eva, så då tog vi oss en ny promenad ner till Recanati och åt lunch på Sikelia. Vi gick sedan och hälsade på Eva på hotellet där hon jobbar med kongresser, Naxos Beach. Eva hade just en rast, så då passade hon på att köra oss hem till Villa Citrus och där vi var tills hon slutade jobba och kom och hämtade oss, så att vi fick följa med henne hem. Det var soligt och vackert väder och vi satt ute på vår balkong och mådde gott i värmen.

Dag 6. Natten till söndagen var det ett präkigt åskväder, men det regnade inte så mycket och det blev rätt bra väder. Eva med familj kom ner till Villa Citrus och så hade vi grillpartaj och åt rester från fredagens festligheter.


På kvällen skulle Claudio uppträda på La Spelonca för en grupp från Amerika och Canada, så då åkte Åke och jag med honom dit. Och det blev en riktigt trevlig kväll. De är så duktiga Claudio, hans bror Pippo och Pippos kompanjon Tanino. Dessutom är det en sångare med i gruppen som är jätteduktig. De spelade en massa siciliansk folkmusik och skämtade och skojade med publiken som verkligen uppskattade deras framträdande.

Dag 7. Sista dagen på semestern. Eva var ledig och kom och hämtade oss lagom till lunchen

och dagen tillbringade vi hemma hos henne. Det var mulet och regnade lite från och till. Åke såg fotboll på TV och Eva och jag satt och pratade.

Fram mot kvällen åkte vi ner till Naxos och åt middag på en trevlig restaurang, La Conciglia. Sedan var det dags att åka tillbaka till Villa Citrus och förbereda avfärden mot Sverige.

Dag 8 Hemresedagen. Bussen skulle hämta oss 9.15 och det passade Eva bra för hon skulle börja jobba då, så hon kom och hämtade oss och skjutsade oss till busshållplatsen. Hemresan gick bra och vid 16.00-tiden var vi tillbaka på Arlanda. Där hyrde vi ett dagrum ett par timmar och sträckte ut oss, för vi skulle inte åka vidare till Gotland förrän kl 20.00.

Vid 22-tiden var vi så hemma på Stenstugu igen, nöjda med vår resa, men glada att vara hemma igen.

Förutom de foton, som är med här, så har jag lagt över en massa bilder av blommor och annat som jag tog under veckan, på MSN, titta gärna in där och så finns det de som är från Gaetanos fest på min sida Personligt /Barnbarnen/Gaetanos 18-årsdag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Resor, Sicilienresor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Sicilien oktober 2007

 1. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Nu min vän så har jag varit på Sicilien och sett allt som finns att se:-)

  Underbara växter och trädet med de vackra blommorna, som inte har något namn, liknar nästan en orkidéblomma..ursnyggt.

  Villa Citrus ligger ju bara så underbart till, så jag förstår att ni trivs bra där. Men jag vet inte om jag fattat saken rätt, man måste åka bussen till stranden?? Eller har jag rört till det så här i sena natten:-))
  Hur som helst så är det ju
  mycket prisvärt också.

  Låter som ett bra semesteralternativ förutsatt att det går direktflyg.

  Var inne på sidan till Naxos Beach, men den var på Italienska och då mina kunskaper är minimala samt ringrostiga så fick det bli de underbart vackra fotona av hotellet där Eva jobbar som visade hur fint där är. Jättemysigt hotell. Inte konstigt att
  dom trivs där nere:-)

  Tårtan som Gaetano fick var ju helt underbart fint gjord. Ett riktigt konstverk.Jösses, vilket härligt kalas:-)
  Hungrig blir jag nu av att titta på all den goda maten:-))

  Det är ju rackarns att ni inte kan bo därnere halva året när vi har mörker och kallt häruppe…vore väl som en dröm.

  Nu är det dags för mig att säga natti och tack för en mycket trevlig resa:-)

  Kramis, Agneta

 2. Lena skriver:

  Har nu kommit hem från mitt Mallorca efter en ganska regning men ändå skön vecka, måste ju in och titta hur du haft det på Sicilien denna gång och ser ju att du haft det lika bra som vanligt, träffat dotter Eva och hennes familj och också bott på ett bra hotell, hoppas ni är utvilade och redo för den svenska sommaren som nu är på gång!! Kramar från Lena