Sista juni – Eva Rydberg

Nu är juni månad slut och visst har den varit fin, förutom då att det hade behövts några ordentliga regnskurar. På förmiddagen i dag har jag ägnat mig åt städning och det passade alldeles utmärkt att köra en maskin tvätt också. Nu är fönsterna putsade och golven avtorkade och mattorna har varit ute på vädring och det luktar rent och fräscht.

30 juni – Växlande molnighet, men mest sol, 17°, blåsigt

Jag låg i solstolen efter lunch och lyssnade på Eva Rydberg, men hon lyckades inte fånga mig riktigt, för jag slumrade till då och då. Viktigaste kriteriet på ett bra sommarprat är att jag inte somnar ifrån det.

Hon började med att berätta att hon roat sin publik från det hon föddes, för hennes moster brast i skratt när hon fick se henne på BB och prästen hade skrattat år henne när hon döptes. Sen fick vi följa hennes uppväxt där hon avslöjade att hon blivit agad som barn, men att hon försonats med sina föräldrar och då brast hennes röst.

Sedan började
en lång uppräkning av alla roller hon haft och teatrar hon spelat på och nån gång där förlorade jag koncentrationen. När programmet var slut hade hon bara hunnit fram till 22-årsåldern och med den takten kan hon vara sommarvärd många år framöver. Musiken var i och för sig trevlig, men där var inga överraskningar. Det är inte lätt att tillfredsställa mig minsann!

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbild sommaren 2018, Sommar i P1 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Sista juni – Eva Rydberg

 1. Anna skriver:

  Hej hej!
  Så roligt att se, att det är fler än jag som fortfarande bloggar! Hittade din blogg, när jag googlade på sax och nycklar. Har nämligen slarvat bort mina nycklar till bokningstavlan till tvättstugan. Har letat över allt utan resultat! Så nu får vi se om detta funkar!
  Trevlig sommar!
  // Anna

 2. Anna skriver:

  Ser att du även varit med på EFIT temat! Det håller på fortfarande! http://www.ettfotoitimmen.se Nästa EFIT dag är den 15 juli!

  // Anna

 3. För en gångs skull lyckades jag komma ihåg att lyssna på sommarpratet i radion! Det var lite extra roligt för mig, eftersom Eva Rydberg, som bara är ett år yngre än jag, växte upp några kvarter ifrån mitt barndomshem i Malmö och gick i samma små- och folkskola som jag! Så jag kunde ”följa med” när hon berättade om idrottsplatsen och Folkets park etc, visste precis hur där såg ut…
  Men jag håller med om att det blev lite tjatigt på slutet, när hon berättade om sin karriär!

  Varmt här idag också och nu har vi haft totalt 24 mm regn på två månader!
  Min trädgård ser för sorglig ut…
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Trädgårdar och även i naturen börjar verkligen lida nu, för att inte tala om åkrarna. Det är rena missväxten här på ön, åtminstone i strandsocknarna.
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Det är så roligt att läsa dina recensioner och sen jämföra dem med vår tidnings. Många gånger stämmer de in på pricken, andra gånger har ni lite olika åsikter. Tur att inte alla har samma smak. Kram

Kommentarer inaktiverade.