Sista rapporten från Puerto de la Cruz

Igår kväll blev det ett riktigt busväder med blåst och ösregn. Jag började nästan tro att det stod någon ute på min balkong, men det var regnet som piskade in på fönster- och balkongdörr, så det lät som det krafsade på rutan.

I dag har det varit vackert väder igen och för att försäkra mig om att få någon timme i solen, så gick jag direkt till soldäcket efter frukost. Som vanligt mulnade det till efter ett par timmar, så jag gick och åt lite lunch och när det klarnade upp blev det en stund till i solstolen, men till slut var det inte roligt längre, så då gick jag ut en sväng.

I morgon är det hemresa, så jag ville ju ta en vända ner i stan en sista gång. Jag har trivts här trots att vädret inte varit så bra som man kunnat önska, men jag tror inte att jag kommer att åka tillbaka just hit. Efter tre veckor är området utforskat!

Det här huset är så fint tycker jag. Det har jag gått förbi många gånger på väg ner till stan

Och se vilken fin brevlåda de har

Jag gick till Plaza Charco och sedan fortsatte jag ut till den gamla fiskehamnen, som varit väldigt betydelsefull en gång i tiden.

Minnesstaty över en fiskarkvinna

Sen fortsatte jag strandpromenaden fram och tog trapporna upp till våra kvarter, men jag tog en paus på vägen upp.

Jag stannade vid ett av trappfiken och drack en cappuccino.

Nu ska jag gå och ta mig en dusch, så att jag blir av med all solkräm. I morgon kommer Ving och hämtar oss klockan 11 och sen får vi se när vi kommer iväg. Det låter som om det är mer eller mindre kaotiskt på flygplatserna i Sverige på grund av all snö. Jag som trodde att jag skulle komma hem till våren och så är det värsta vintern ännu. Vinterjacka, halsduk och handskar har jag, men bara ett par tunna promenadskor som är helt odugliga i snö och halka. Hur ska det gå??

Nästa gång vi hörs är jag förhoppningsvi hemma. 🙄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Puerto de la Cruz och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Sista rapporten från Puerto de la Cruz

 1. Znogge skriver:

  På tre veckor hinner man onekligen se det mesta men det finns ju så många andra spännande resmål att välja bland. Hoppas att du får en behaglig hemresa trots vintervädret.

  Kram

 2. Kraft´n skriver:

  Du får ju de värsta kontraster vädermässigt. Från sol o bad till snö och kyla.
  Men, bit i hop, Välkommen hem. Kram.

 3. Du har verkligen haft omväxlande väder på din semester och du har verkligen gjort det bästa av tiden! Jag beundrar din energi och uppfinningsrikedom; att du vågar ge dig ut med mobilen som karta.
  Hoppas att någon kan möta dig när du landar i Visby, för tunna promenadskor är nog inte det bästa på det underlaget!
  Ha en fin hemresa, kram, Monica

 4. Laila skriver:

  Du verkar ha njutit av alla solstunder i alla fall och du hittar nya fotomotiv varje dag. Önskar dig en fin hemresa.
  Kram

 5. Märtha skriver:

  Nu har jag inte följt med väderläget i Sverige, men här har vi inte haft snöfall sen… sen… 7 februari! I stället har vi ju sibirienkyla, så vad är ”bättre”… Tänk, att vädret kan vara så olika, globalt sett är vi ju nära varandra! Välkommen till Norden, dock inte till -16,1, som vi har här just nu…

  • Ingrid skriver:

   Vi har kallt, men också mycket snö med stora bekymmer på vägarna. Jag hoppas kylan snart ger med sig. Vart tog den där ”Globala uppvärmningen” vägen???

 6. Geddfish skriver:

  Önskar dig en trevlig hemresa!
  Tre veckor är en lång tid och du har säkert hunnit med mycket men det finns också andra smultronställen.
  Ja, fy för vintern just nu. Hos mig är det inte direkt någon snö, men halka och bistert väder.
  Kram, Gerd

 7. skogsnuvan skriver:

  Det är blåsigt och snöigt och kallt. Här uppe är det lite bättre men som sagt. Kallt upp till 28 minusgrader men imorse var det bara 15 men blåser och jag tänker hålla mig inne fast solen skiner. Det har varit problem på Arlanda. Vi skjutsade Kinabrors dotter och barnbarn till Sundsvall och flyget där men dom skulle byta i Bromma och där var det bättre så dom kom till skåne bara en timme försenad. Hoppas det går bra och välkommen hem

 8. Bosse Lidén skriver:

  Usch ja! Undra hur din hemresa blir. Det blir kontraster. Synd du inte skulle vara kvar en vecka till. Då hade du kanske kommit hem till något som liknade vår.
  Håller tummarna för att allt går bra med allt.
  Kram Bosse

 9. Gunnel skriver:

  Det kommer att bli en stor omställning för dig när du kommer hem. Så kallt som vi har nu var det knappast hos oss i söder under den ”riktiga” vintern. Du har ändå många fina foto att titta på, när det blir för trist utomhus. Kram

 10. Lambergsfrua skriver:

  Då får jag tacka för att vi har fått följa med dig på resan genom dina trevliga berättelser och alla fina foton du har visat. Jag hoppas att hemresan går bra och att snöovädret inte ska påverka ditt flyg till Arlanda eller Visby. Den som möter dig i Visby kanske har med dig vinterkängor åt dig, så du slipper få snö i skorna vid hemkomsten.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 11. Kicki skriver:

  Så länge du varit borta den här gången. Lite otur med vädret, men förhoppningsvis har du varit nöjd med resan ändå.
  Nu är det t.o.m. snö på Gotland. Och här fortsätter det att snöa, dessutom snorkallt.
  Kram

 12. Bosse Lidén skriver:

  Jag skulle bara se efter om du kommit hem lyckligt och väl. Förhoppningsvis har du det och håller på med tvätt och annat. Här är det snökaos sedan igår.
  Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.