Ska de få rätt?

Det ska bli spännande att se om väderprognoserna inför lördagen stämmer, för enligt både SMHI och Klart.se ska det bli sol i eftermiddag. Ännu är det riktigt mulet, men det är ganska varmt och det börjar ljusna lite, så de kanske har rätt. Nog vore det skönt med en varm och solig helg!

Jag har varit uppe på graven med en bukett dahlior och när man tittade ut över havet från Kastalen syntes Karlsöarna inte alls i diset och kyrktornets topp försvann nästan upp i molnen.

En buss stod på parkeringen och på kyrkogården gick det folk och strövade. Jag var inte så nära så att jag kunde höra om de var gotlänningar eller inte, men varje gång jag ser att det är turister där tänker jag på Åke. Han älskade att slå sig i slang med folk och var så stolt över vår vackra kyrka, kyrkogården och Kastalen, så om han hade en chans passade han alltid på guida lite. Jag tyckte att han kanske skulle låta folk vara i fred, men det brydde han sig inte om.

Nu är det
dags för lite lunch, men det får bli lättlunch, för jag är bjuden till Stenstugu i kväll och det vill det till att man har plats i magen för Evas goda mat.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Nostalgi, Väder. Bokmärk permalänken.

8 svar på Ska de få rätt?

 1. Znogge skriver:

  Här fick de inte rätt i alla fall för himlen är mulen och vinden sval… Trevligt att vara bortbjuden och god mat tackar man inte nej till 😀

  Fortsatt trevlig lördag!

  Kram

 2. Här är det också ett ganska tveksamt väder, men jag tycker att det ljusnar nu, så det får nog bli en promenad. Vilka vackra bilder du har tagit från kyrkogården, nu börjar man se höstfärgerna!
  Roligt att din man var så stolt över sin hembygd, tycker jag! Som turist hade jag varit tacksam om någon ”infödd” kom och berättade om det man ser!
  Ha det så mysigt på Stenstugu (underbart namn!) ikväll!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vi fick en riktigt härlig eftermiddag. Det börjar verkligen bli höstfärger nu och lönnar och vildvin glöder i rött.
   Det blev en trevlig kväll på Stenstugu, precis som vanligt.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Dåligt väder, men jag är ju dålig själv 😀 så det går på ett ut 😉
  Trevligt med god middag till kvällen! Ha det gott, kram, Gerd

 4. wiolettan skriver:

  Vackra bilder. Det ser ut som om hösten har kommit till Gotland.
  Jag hörde på väderleksutsikterna att det skulle bli sol, men än har den inte kommit hit heller.
  Verkligen roligt att läsa att din Åke var så stolt över kyrkan och där omkring och ville berätta och guida. Ett fint drag.
  Trevlig helg.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.