Ska det äntligen bli lite regn?

Fredag 27 juni 2008 | 16:50 | 15&#176

Idag ser det faktiskt ut som om det skulle kunna bli lite regn. För någon timme sedan satt jag här vid datorn och då började regnet trumma på taket och efter en liten stund gick strömmen. När det kom tillbaka knäppte jag på datorn igen och kollade SMHI:s radar/blixt och minsann, det hade varit åska på mellersta delen av ön.

Det är de svarta kryssen som är blixtarna.

Nu är det bara att hoppas att det kan komma lite mera regn senare ikväll. Åska är ju inte trevligt, men det verkar som om det är enda chansen för att få lite nederbörd.

På förmiddagen har jag städat och tvättat några maskiner och så har jag varit ute i trädgården och räfsat upp torra löv. Det är murgrönan på norrsidan av huset om inte gillar torkan. Åke har varit i skogen och fått hem ett par torrgranar till.

Efter lunch har vi varit en vända till Hemse. Vi ska ha gäster imorgon kväll och jag vet inte riktigt vad vi ska bjuda på, så vi köpte både vitt vin och rosévin. När Kerstin och Hassine var här hade de med sig ett rosévin som var så gott. Det heter Vida Salvaje, det har skruvkork och kostar 60:-.

På vägen hem var jag och köpte några vita isbegonior som vi var och planterade på mammas grav. Penséerna var inte så vackra längre.

Man läser ofta att kommuner och andra myndigheter är dåliga på att svara på mail, men Örebro är verkligen exemplariska. I helgen kom Kerstin och undrade om jag visste vad Angelgatan i Örebro fått sitt namn ifrån. Vi letade febrilt på nätet, men kunde inte komma på det. Då skickade jag iväg ett mail till Örebro stad och bad om hjälp. Vi var väl tveksamma till om någon skulle bry sig om att svara, men idag fick jag svar. Man kunde inte lämna något riktigt besked om ursprunget till namnet. Sällskapet Gamla Örebro hade en teori om att gatan fått namnet p g a att den går i vinkel (angel).
En man som tidigare arbetat på stadsarkivet ansåg att namnet kommit från Angelby gård. Heder åt Örebro Stadsarkiv som gav sig tid att svara på vår undran.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *