I mitten på mars ska Svea Hovrätt ta upp fallet med mannen som bet huvudet av en mus. Gotlands tingsrätt tyckte inte att det handlade om djurplågeri och ogillade åtalet.
Åklagaren överklagade då domen till hovrätten.
När den 23-årige mannen bet av huvudet på den lilla vita musen filmades det hela.
Mannen har förklarat det hela med att det var dum grej och att han var full.


Historien utspelade sig i slutet av april förra året på en tydligen ganska våt fest, där musmassakern filmades och polisens ungdomsutredare kom över filmen via en beslagtagen mobiltelefon i ett helt annat ärende. Mannen som i filmen utför handlingen är identifierad och välkänd hos polisen sedan tidigare.

Jag inser ju att det här är ett klart felaktigt beteende, så gör man inte mot djur, inte ens om man är full. Men om han nu ska dömas för djurplågeri, så kan man ju fundera över om det inte är lika mycket, eller kanske ännu värre djurplågeri när man fångar möss i slagfällor. Ibland dör de minsann inte med en gång utan fastnar bara och släpar sedan iväg med hela fällan. Jag har varit med om att leta fram fällor för att sedan hitta dem med en levande mus som kanske suttit där i flera timmar. Det om någonting är väl djurplågeri. För att inte tala om ”kattens lek med råttan” – katten borde anmälas!

Beror min reaktion på att musen är ett djur som inte är värt en rättegång till? Förmodligen är det så. Hade den här mannen förgripit sig på en hund eller katt skulle jag nog tänkt annorlunda, men ändå. Tänk att ta upp advokater och domares och hela rättsväsendets dyrbara tid för en sån här ”skitsak”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...