Ska vi surfa i skogen?

Söndag 30 mars 2008 | 16:30 | blåsigt, 11&#176

Jag läste med förvåning en artikel i DN idag med rubriken På nätet utan en tråd. Artikeln handlar om att “allt fler prylar, inte bara bärbara datorer, utrustas med mottagare för wifi-uppkoppling. Och en ny sändare ger nätverken enorm räckvidd”. Och det är väl ingenting ont i det. Utvecklingen går framåt och det är väl bara att försöka hänga med, men däremot reagerar jag för att man påstår att den här nya möjligheten skulle lämpa sig för till exempel älgjägarna. “Älgjägaren på sitt pass kan fördriva tiden genom att ladda ner ny musik på sin mp3-spelare, titta på Youtube-video eller surfa”.


Foto Malene Thyssen

Inte går man väl i skogen för att sitta och surfa? En älgjägare är i skogen för att njuta av naturen och stillheten, att sitta och lyssna på hundarna som driver och vara uppmärksam på om drevet närmar. Och naturligtvis för möjligheten att få skjuta en eller annan älg. Inte nog med att man ska vara ständigt tillgänglig via mobilen, ska nu datorn med ut i skogen också? Undra på att folk blir utbrända! Vi måste tillåta oss att njuta lite av stillhet och ro. Livet måste inte gå på högvarv hela tiden!

Det var nog inte helt fel, när man förr i tiden ansåg att man skulle helga vilodagen. Söndagen var/är till för återhämtning och vila, men idag är det inte många som tänker på det. Man stressar omkring mer, eller i all fall lika mycket, på söndagarna som alla andra dagar. Jag tror att vi måste tänka om. Allt fler drabbas av utmattningsdepressioner och det måste bero på att något är fel i vårt sätt att leva.

Har vi föregått med gott exempel idag?

Jag tycker faktiskt det. I morse var det omställning av klockorna och där rök plötsligt en timme. Vädret har varit skönt, fast lite för blåsigt i min smak, men en stund ute i solen blev det på förmiddagen och efter lunch gick jag en promenad. Det var riktigt skönt och jag ackompanjerades av härlig lärksång där jag gick i Värsendekvior. Sedan har vi varit och uppvaktat sonhustrun, Carina, som fyllt år och fick en trevlig stund hos henne och Bosse och gott kaffe med tårta.

Nu håller Åke på att samla ihop kassarna med tidningar och säcken med kattmatsburkar för imorgon kommer återvinningsbilen och de är här redan vid 6.30-tiden. Det är ett pyssel med den här sopsorteringen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förvånande, Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *