Skalets röda strimma

Det är en härlig vårdag idag och krokusarna börjar slå ut i rabatten utanför vardagsrumsfönstret, det upptäckte jag i förmiddags när jag varit ute i soprummet. Häromdagen fanns det bara en, men nu kommer det fler och fler och påskliljor och tulpanblad börjar sticka upp.

Jag har smugit igång vårstädningen idag med en liten mjukstart, det ena förrådet är genomgånget och när jag ändå skulle till ytterförrådet med lite grejor tog jag med en trädgårdsstol därifrån och satte den på uteplatsen, för solen värmde gott. Där satte jag mig sedan och läste de sista sidorna i Johanna Svanborgs nya thriller.

Jag tycker att boken är spännande och intrigen håller. Jag hade flera tänkbara förövare innan jag till slut bestämde mig för vem som var mördare och så ska det vara när man läser en bra deckare.

Sen kan jag nog tycka att Johanna saftat i lite väl mycket när det gäller frosseri i tortyrmetoder, sprutande blod, poliser som spyr av äckel, uppsprättade hundar och skjutna katter. Hade hon tonat ner den lite tror jag att de förlag som refuserade den visat större intresse. Men, men – alla barn i början – Jag ser fram mot nästa bok av Johanna Svanborg.

Jag har läst en hel del av Håkan Östlund, som också är en gotländsk författare och reagerat ungefär likadant inför hans brottsbeskrivningar, för även han har en tendens att gå till överdrift. En thriller/deckare ska vara spännande, men man vill inte känna obehag när man läser den. Finns det en bra intrig klarar sig boken utan det där frossandet i hemskheter.

Jag har varit ute på en promenad efter lunch, för jag måste ju passa på att njuta lite av det vackra vädret. Skoaffären har utförsäljning, så jag tittade in där på hemvägen, men jag hittade ingenting som passade. När jag svängde in på Odvaldsområdet träffade jag en granne, som jag stod och pratade med en stund, så nu ska jag gå och sätta på kaffet, för jag passade på att bjuda hit henne på lite eftermiddagsfika.

Ha en skön Kvinnfålkis dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Skalets röda strimma

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vad underbart vårigt du har i rabatterna kring dig. Här är det grått och snön ligger fortfarande. Ett par ynka plusgrader ger Gumman Tö en chans att sopa frenetiskt. Hon verkar också vara trött på snön nu.
  Varm kram,
  Lambergssfrua 🙂

 2. Gunnel skriver:

  Så vårlikt det är hos dig. Jag tycker också att både nya deckare och filmer öser på med alldeles frö mycket våld och otäckheter. Det gör inte handlingen mer spännande…bara mer obehaglig, och det är inte alltid det man är ute efter. Kram

 3. Znogge skriver:

  så vårfint det börjar bli! Får vi bara lite högre temperaturer så lär det sätta fart!

  Kram

 4. Kicki skriver:

  Här kommer fortfarande snö mest varje dag, även om det töar på dagarna så lär det dröja innan några vårblommor syns.
  Fina bilder på dina katter i förra inlägget.
  Kram/Kicki

 5. Laila Östergren skriver:

  Var inne och köpte Johannas bok idag, får se när jag läser den. Björn får nog läsa först. Jag gillar inte heller när det blir för våldsamt eller äckligt.
  Har varit hos frissan och när jag gick till bilen kändes det så skönt så jag köpte några gula penséer med mig hem för att plantera i en kruka på trappen. Väl hemma blev det en skön promenad i solen på eftermiddagen.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är skönt när man får komma iväg till frissan.
   Jag tror att jag ska ta och köpa påskliljor och penséer på torsdag, för sen ser det ut att bli skapligt väder.
   Ni kommer säkert att tycka om Johannas bok, för den är spännande.
   Kram

 6. Geddfish skriver:

  Fina rabatter hos dig! Här ligger snön och gömmer.
  Kände dock lite vår i luften, rätt så skönt. Och så har jag varit på kalas.
  Kram, Gerd

 7. Det låter som du har haft en riktigt härlig vårdag! Ni har ju kommit mycket längre än vi här med växtligheten! Tulpanernas blad var ju stora och kraftiga!
  Jag har inte tagit ut någon stol att sitta på ute än, det är fortfarande för kallt för det, även om vi haft några solglimtar idag.
  Håller helt med dig om överflödig grymhet i deckare och det gäller både böcker och filmer.
  Kram, Monica

 8. Anne-Lie skriver:

  Vilken vacker vårrabatt du har. Och så skönt att njuta av solens strålar mot husväggen. Nu har SMHI lovat fina vårdagar resten av veckan. Härligt, då ska jag ut och njuta.
  Kram!

 9. Karin skriver:

  Vi hade också haft fint och soligt igår! Idag verkar det lite mer moln men å andra sidan mindre blåst! Härlig tid vi har framför oss, Ingrid! 😀
  Kramar Karin

Kommentarer inaktiverade.