Skärtorsdagen

Tänk om det inte kommer några påskkärringar på besök idag! Då blir jag ju tvungen att äta upp allt godis själv. Jag tog fram skålen bara för att ta ett foto av den, men annars står den i kylskåpet, så att jag inte ska se den.

Jag har en förfärligt dålig karaktär när det gäller godis. Jag kan var utan det hur länge som helst och jag kan stå i affären och titta på godisdisken utan att köpa någonting, för jag kan inte komma på vad jag vill ha. Köper jag trots allt hem en påse smågodis, som jag tror ska räcka väldigt länge, kan jag gripas av ett väldigt starkt begär och då kan jag äta precis hur mycket som helst och slutar inte förrän jag nästan mår illa. Då hjälper det inte ens att gömma undan den i kylskåpet. Så påskkärringar – raska på om ni ska få var med!

Idag är det lite växlande väder och ganska kyligt. Jag var ute och gick en promenad på förmiddagen och kunde konstatera att till och med i skogen är den mesta av gårdagens snö borta igen. Det fanns bara några små klickar kvar bland blåbärsriset.

Nu är det snart dags för avfärden till Blåkulla. Jag har stämt träff där med några Facebook-bekanta, men är lite oklar över hur dags vi skulle ge oss iväg? Egentligen ska man ju stanna kvar där över hela påskhelgen, men jag blir nog inte så långvarig, för jag måste ju vara hemma och se om jag får någon hjälp med påskgodiset. Det får nog bli en snabbvända med racerkvasten!

Trevlig skärtorsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Skärtorsdagen

 1. Skogsnuvan skriver:

  Tur att du har snabb kvast och du har ju ganska nära till blåkulla. Vi härifrån får nog starta snart om vi ska hinna fram innan mörkret. Yllebyxor på¨och rejäla skor för det drar nog kallt under kjolen en sådan här dag. Vi ses. Jag köper aldrig godis för jag vet att jag äter upp det direkt och hit kommer inga små påskkärringar och vill ha godis. Det var många år sedan.

 2. Znogge skriver:

  Här finns inget påskgodis att dela med sig av så jag hoppas att kärringarna håller sig borta. En dalande tradition helt enkelt men annat till Halloween då det rings på dörren stup i ett!

  Önskar dig en trevlig skärtorsdag och flyg försiktigt!

  Kram

 3. wiolettan skriver:

  Synd för mig att jag inte bor närmare dig då skulle jag smakat av dina goda karameller. Jag älskar det som är sött och försöker därför att inte ha något sådan hemma, men nu till påsk blir det ju en del förstås, eftersom vi ska ha gäster.
  Blåkulla får vara för mig i år, har inte tid.
  Varm kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Förr gjorde vi alltid äggtoddy på äggula och socker. De vuxna hade konjak och hett vatten i och vi barn fick apelsinjuice i den. Det var länge sedan jag gjorde en äggtoddy….
   Kram

 4. Märtha skriver:

  Inget godis här heller! Men kommer påskhäxorna hos er idag, torsdag? Hos oss finlandssvenskar kommer de på lördag, och på palmsöndagen går ”trullit” enligt finsk (främst ortodox, men…) kring med videkvistar och önskar hälsa och välgång – för att få godis. De traditionerna börjar bli helt ihopblandade. Kommer små påskkärringar, då får de en slant i stället, så får de köa det godis de vill/tål – och en del sparar, t.o.m.! ### Min blåkullaresa blir också kort, trots att turbokvasten inte fungerar. Tyr mig till den gamla rätt så fula kvasten, men kommer ganska snabbt hem ändå… vi ses! 😈

  • Ingrid skriver:

   När mina barn var små var det påskafton som gällde, men numera är det skärtorsdagen. Ingen påskkärring har varit här ännu, men ett par påskgubbar har dykt upp med påskkort med sig för att få godis.
   Kram

 5. Kraft´n skriver:

  Glad Påsk ! Har samma godissug jag med, köpte en påse lösgodis häromdan och
  tänkte ha över påsken. Men det var försvinnande gott. Kram/Anders

 6. Geddfish skriver:

  Glad Påsk!
  Har inget godissug alls, men har köpt fint påskgodis ifall någon skulle komma.
  Annars får jag väl skänka bort det.
  Blåkullakram, Gerd

 7. Lollo skriver:

  Karaktären är verkligen skral ibland, men hos mig går det i vågor …. Tyvärr har vågen med dålig karaktär varat ganska länge nu 🙁
  Karaktären är lite bättre vad det gäller träning och promenader dock, så kanske att det jämnar ut sig något … 😉
  Här har vi haft en ganska skön dag idag, men jag ser att det ska bli sämre i morgon.
  Ha en skön påskhelg, vännen!
  Kram

 8. Musikanta skriver:

  Ingen Blåkullafärd för mig eftersom jag är höjdrädd – inte ens med Facebookvännerna.
  Det blev färre påskkärringar och -gubbar än jag hade räknat med så här finns också mycket godis kvar. Väntar dock besök av barnbarnen på Annandagen så jag kanske kan bli av med lite då förhoppningsvis. Här har inte kommit någon snö som väl är även om temperaturen har legat omkring 0 på morgonen.
  Önskar dig en Glad Påsk!
  Kram från Ingrid

 9. Gunnel skriver:

  Jag skippar resan i år och använder kvasten till att städa i stället. Får passa på att göra det nu, för när Zoé är här har vi annat att hitta på. Glad påsk.

 10. Laila Östergren skriver:

  Har inte laddat med särskilt mycket påskgodis, vår lilla påskkärring är lite kräsen så risken är att det är jag som får äta upp alltihop. I dag skall vi ha lunchgäster så jag får lite hjälp i alla fall. Jag kan meddela att vi hade ett gäng starar här på besök när vi åt frukost så nu bör väl våren vara på gång.
  Glad Påsk på dig!

 11. Haha, så roligt med ditt godis-sug! Ja, har man inte värre svagheter än så, är det verkligen OK!
  Jag gillar bara lakrits och mörk choklad och det köper jag nästa aldrig. Men skulle jag köpa någon gång, så går det också åt i rasande fart. Och om jag köper chips, är det ännu värre…
  Vi hade besök av små påskkäringar igår på skärtorsdagen, men de bjöd på godis och fick var sin femkrona.
  Idag har jag förberett den mesta maten till påskbuffén, så det får bli ett litet kvällsbesök på Blåkulla, för imorgon kommer döttrarna och vill ha mat!
  Ha en riktigt skön och rolig påsk med alla dina nära och kära!
  Påskkram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt med påskkärringar som bjuder på godis eller man kanske ska säga att de säljer det. 😉 Det har jag aldrig varit med om. Det är lite olika seder runt om i landet.
   Ha det så gott du också!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *