Skillnad på skit och pannkaka

Inte är det ofta jag ilsknar till här i bloggen över saker som händer i politiken, men nu är jag heligt förbannad.

Hur kan Christina Lugnet få behålla sin titel som generaldirektör, oförändrad lön och alla förmåner ändå till 2015? Hennes förtroende är förbrukat, predikar Annie Lööv, men man kommer att dra nytta av hennes erfarenhet på olika sätt inom departementet.

Låt så vara, men varför ska hon få behålla lönen och titeln som generaldirektör?

Om man nu inte kan bli av med henne förrän 2015, borde åtminstone en lönejustering göras och titeln ska hon definitivt inte få behålla. Det är barockt att hon ska fortsätta att kosta skattebetalarna en massa pengar.

Det måste komma en lagändring tillstånd, för att få stopp på det här vansinnet.

Vad händer med en ”vanlig” människa om man missköter sig på sin arbetsplats och förtroendet för personen i fråga är förbrukat?

Avsked på grått papper! Helt utan förbarmande!

Politikerna är verkligen vårt nya frälse och att det är skillnad på skit och pannkaka är helt klart.

/DN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Nyhetskommentar, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

36 svar på Skillnad på skit och pannkaka

 1. Znogge skriver:

  Tänk det var precis vad Husse sa! ”Hon kommer säkert att få behålla samma lön och förmåner!” Du skojar, var min kommentar men ack nej. Det är helt enkelt så dåligt att det inte finns ord för det.

  Kram

 2. Barbro Hellström skriver:

  Hej!
  Helt jävla sjukt !!!
  Dårfinkarnas julafton!
  Kram på dej i alla fall.:-)).

 3. Lambergsfrua skriver:

  Jag blev helt häpen när jag läste om det i tidningen. Hur i hel friden kan vi acceptera något sådant? Man blir heligt förb-ad.
  Kram,
  Lambergsfrua 👿

 4. Det är väldigt enkelt, dom – alltså politikerna, oavsett parti – håller varandra om ryggen! 🙁 Och likadant håller dom folk som är tillsatt på sina poster om ryggen!! 😥 😈 Dom vet ju att dom kan råka ut för något liknande själva antagligen. 👿
  Dessutom är det ju så att något ”personligt ansvar” det förekommer inte nu för tiden! Alla bara skyller på andra!! 🙄

 5. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Håller fullständigt med Dej! Det är inte klokt hur de hushållar med våra pengar 👿 Skulle Svensson göra så som hon gjort fick man avsked på grått papper ❗
  Kram Inger

 6. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Jag är lite osynlig av specifika skäl, men läser din blogg varje dag och här samtycker jag med dig verkligen, man blir så förb…..

  Skriver mail i veckan om vad som händer här.

  Kramar Berit
  Lennart hälsar så gott

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte på dig idag Berit, när jag hörde ett program i radion där en dotter intervjuades angående svårigheten att få hjälp med sin dementa mamma.
   Kram till både dig och Lennart!

 7. Anne-Lie skriver:

  Håller helt med dig!

 8. Beppan skriver:

  Kan bara skriva under ditt inlägg! Jag är lika frustrerad. Något måste göras åt elefantkyrkogården!!! Nästa val ska bli det intressant att se vilket parti som vågar röra i denna heta gröt… Det får helt klart min röst!!

 9. Heléne skriver:

  Idag måste även jag tycka till, även om jag annars också läser din blogg! Ja det är upprörande att de får göra hur fel som helst och aldrig får några repressalier! Varför kan vi inte få vara med och tycka om våra skattepengar? Hur kan även politiker alltid få behålla sina löner år ut och år in medan vi vanliga måste gå till arbetsförmedlingen?

 10. Ylva skriver:

  Jag brukar inte hetsa upp mig. Men jag gick minst sagt upp i limningen när jag läste tidningen om kalasandet på skattebetalarnas bekostnad. Beehöll inte Lugnet som jag brukar… Håller fullständigt med dig, Ingrid. Grrr.

 11. Gunnel skriver:

  Jag tänkte likadant när jag läste om det. Hur i all världen har de mage att bara ta emot pengarna. Bort med samtliga politiker och in med nya som har vettiga åsikter och fram för allt är hederliga…….men det finns kanske inga hederliga människor som vill bli politiker. Kram

 12. Ann-charlott skriver:

  Hej Ingrid. Ja när det gäller politiker så förvånar det mig inte alls. Är också så arg på allt som händer just nu. Man blir spy färdig på vilka förmåner dom har som vi andra inte har. Kram på dig. Ac

  • Ingrid skriver:

   Jag inser ju att om vi ska få duktiga politiker ska de ha bra betalt, men om de missköter sig ska de banne mig inte sitta kvar med höga löner och förmåner. 👿

 13. Bettan skriver:

  Ja detta är helt jäkla sjukt! Håller helt med dig i dina rader. Så jag behöver inte skriva det =)

  Tak snälla för ditt inlägg. Nu är det prio på körkortet som gäller. Men kikar säkert in lite då å då i alla fall =)
  Massor av kramar till vi höres igen <3

 14. margareta wårenius skriver:

  och det barra fortsätter och fortsätter – man går in i Facebook och protesterar!!!!!!!!!!!!!!!

  margareta

 15. Kerstin skriver:

  Håller med. Såg bland kommentarerna på Susies blogg att du aldrig hade åkt över Ölandsbron! Klart att du måste besöka Öland!
  Kram
  Kerstin

 16. Birgitta skriver:

  Jag veeeeet! Jag är också helt enkelt rasande! Inte skulle jag fått behålla vare sig jobb eller lön om jag missbrukat förtroendet på det viset gentemot min arbetsgivare. Jösses. Troligtvis hade jag inte heller fått den vanliga karensen hos a-kassan utan flera månader innan jag fått se röken av några bidrag. Blir bara så trött.

 17. Raija skriver:

  Håller verkligen med dig, för det är inte riktigt klokt att det får gå till så här. En lagändring är på sin plats och kanske bör en hel del av politikerna bytas ut, som tillåter detta.

  • Ingrid skriver:

   Det är ett stort missbruk av våra skattepengar, men jag misstänker att de är lika goda kålsupare allihop, så det är nog svårt att få någon ändring till stånd. 🙁

 18. Syster Kerstin skriver:

  Rätt rutet Ingrid!!!!

Kommentarer inaktiverade.