Skitbil….

Attans också! Nu lyser avgasvarningslampan på min lille Golf igen! Det har varit lugnt ett bra tag sedan vi bytte lambdasonder för några år sedan, men i söndags lyste lampan när jag körde hem från Visby, så i måndags åkte jag till macken och pratade med dem. De tyckte att jag skulle åka till verksta´n och få det kollat, men när jag backade ut från macken lyste lampeländet inte längre.

Glad i hågen körde jag därifrån och sen har det varit helt ok ändå tills idag. Då lyste varningslampan igen när jag startade bilen. Det gör den i och för sig alltid när man startar, men den slocknar med en gång när motorn kommit igång, men idag slocknade den inte. Efter lunch körde jag därför till verksta´n, men de hade redan gått för dagen trots att klockan bara var två. En man jag pratade med på macken sa dock att jag kunde köra med bilen i alla fall, men på måndag måste jag alltså åka och få kollat vad det är för fel. Jag har bara inte tid med att ha bilen på verkstad nu! Hur ska det då gå med lilla Smulan?

När jag kom till Stenstugu idag höll en lastmaskin på att sprida ny grus på storgården. Den gamla grusen har blivit så nerkörd, så det har nästan bara varit jord och det har blivit väldigt geggigt när det regnat, nu ser det riktigt snyggt ut.


Smulan syntes inte till, men jag vattnade i växthuset och plockade av de mogna tomaterna. Nu är de så många, så jag hinner inte med att äta efterhand som de mognar, utan jag har satt in dem i kylskåpet och hoppas att de håller sig där ett tag. Sen plockade jag av de mogna björnbären också, men de tog jag hem och har kokat lite sylt av. Någon annan vattning än i växthuset gjorde jag inte idag, för vi fick lite regn i natt faktiskt. Här vid Odvalds kom den ca 8 mm, men jag tror att det kommit ännu mer längre söderut.

Efter lunch åkte jag till kyrkogården och då svängde jag in på Stenstugu igen för att se om den lilla katten var på plats och det var hon, så nu känner jag mig lugn för henne i alla fall.

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

14 svar på Skitbil….

 1. Znogge skriver:

  Hoppas verkligen att lampan slutar att lysa så att du slipper lämna ifrån dig bilen nu. I dag var jag uppe vid vårt björnbärsställe så kanske återvänder jag i morgon för att plocka ihop till en paj.

  Kram och go’ kväll!

  • Ingrid skriver:

   Åh, då plockar vilda björnbär. De här är såna där odlade taggfria som jag satte för väldigt många år sedan precis bredvid köksingången, så att man kan ta sig ett bär eller två precis när man så önskar.
   Kram

 2. Helena skriver:

  Åh, så typiskt med bilen. Hoppas dom kan ordna det fort.

 3. Geddfish skriver:

  Ja, fy för krångel med bilen! Hoppas det ordnar sig kvickt.
  När jag tog bilen igår till kyrkomötet så lyste en lampa som jag inte brukar se, men så försvann det och blev inte mera så. Men det är störande. Får bara inte hända något.
  Trevlig kväll o kram, Gerd

 4. Laila Östergren skriver:

  Vi fick hela 10 mm regn i natt. Nu börjar mina tomater komma igång och mogna. Jag har bara fått någon enstaka hittills. Även björnbären mognar nu efterhand.
  Ha en skön helg.

 5. Hillevi skriver:

  Står det inte nån traktor kvar på Stenstugu, om det skulle krisa? Det skulle väl se roligt ut om du kom dundrandes i den hem till Odvalds! 😀 Hoppas det är ett kvickt avhjälpt fel i alla fall!

 6. Anna/notonmusic skriver:

  Vad skönt att Smulan kom tillrätta! Bilar och datorer ska fungera – annars kan man lika gärna vara utan, det är min åsikt. Håller tummarna för att det är något enkelt fel, typ en säkring med lite rost på eller något liknande. Annars låter det där med ”traktor” som en äventyrlig lösning 🙂 Ha en fin helg Ingrid! Kram

 7. Kraka skriver:

  Oj, jag blev riktigt orolig innan jag läst texten klart. Skönt att lilla Smulan dök upp till sist. 🙂

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *