Skolmaten räddad / Minns du 11 september 2001?

Torsdag 11 september 2008 | 09:30 | 13&#176

Eftersom jag tidigare rapporterat om alla protester här på Gotland mot den aviserad försämringen av skolmaten så vill jag redovisa att alla namninsamlingar, insändare och demonstrationer mot beslutet har haft effekt. Man har på något förunderligt sätt lyckats få fram pengar så att skolmaten ska kunna behålla den standard den har idag. En stor lättnad för många och en seger för alla som engagerat sig. En liten brasklapp lägger man dock in, garantin för oförändrad skolmat gäller bara för höstterminen, så till våren vet man ännu inte hur det kommer att se ut.


Rubrik i dagens GA
Minns du 11 september 2001?

Kommer du ihåg vad du gjorde den 11 september 2001 och vad som hände då? Jag minns det mer än väl. Jag var på jobbet och skulle gå in på Dagens Industri på nätet för att kolla ekonominyheterna, när jag fick se bilder, som jag först trodde var ur någon science fiction-film. Jag bläddrade bort det, men måste titta en gång till och snart blev det uppenbart att det verkligen hände just då i USA.

Två flygplan flög rakt in i World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York. Ett tredje plan flögs in i Pentagon och ett fjärde kraschade på ett fält i Shanksville. Totalt dödades nära 3000 personer! Inte kan man glömma något sådant! Den dagen var vi inte speciellt effektiva på jobbet, den mesta tiden gick åt att följa händelserna i USA via internet.

Det finns rätt mycket på Youtube från den här hemska händelsen. Jag har valt den här, Bush´s tal till nationen. Man kan ha vilka åsikter om honom som man vill, men den här videon berör åtminstone mig. Att jakten på terrorister sedan urartad på de mest förfärliga sätt är en helt annan historia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tråkiga händelser, TV o Video o Kultur, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *