Sköna maj – Kvällssol

Jag gick en promenad ”Varvet runt” igår efter att jag hade legat i solstolen och slumrat en timme på eftermiddagen. Man måste ju ut och röra på sig lite. Det var riktigt skönt och jag hade satsat helt rätt när jag bytte ut vinterjackan mot ett tunnare alternativ.

Körsbärsträden börjar blomma i Klintehamn också

Jag satt en stund och filosoferade vid stranden på Warfsholmen

Först dyker reflexen upp här

7-8 minuter senare har den flyttat sig hit

En stund senare har reflexen avancerat en bit till och efter ytterligare ett par minuter var den borta igen.

Igår kväll var det första gången i år som jag fick in ”kvällsol” genom mitt vardagsrumsfönster, som vetter åt öster.

När jag satt framför tv:n vid åtta-tiden upptäckte jag det och jag tycker att det är lika trevligt varje vår det dyker upp. Jag har väntat på det och funderat på att kolla i bloggen vilken kväll det dök upp förra året, för det har blivit ett av de vårtecken som jag noterar. Nu har det ju med vädret att göra givetvis, för det vill ju till att det är solsken.

Det är så mysigt när solreflexen från det översta högra fönstret på huset mitt emot lyser upp mitt vardagsrum och ju längre fram på sommaren vi kommer, desto längre tid får jag njuta av det, tills det vänder och slutligen försvinner helt igen.

I dag är det ett helt underbart vårväder med 10° redan nu på morgonen. Pellisarna är redan ute i solen och jag ska väl göra dem sällskap om en stund, men först ska håret snyggas till, för i eftermiddag är det jobb på Kupan igen. Det är ju tisdag!

Ha en fin fortsättning på den här första veckan i maj!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Vårtecken 2017. Bokmärk permalänken.

14 svar på Sköna maj – Kvällssol

 1. Anne-Lie skriver:

  Nu har vi fått riktigt härligt väder. Men vi har fått vänta länge. Trots det fina vädret ska jag försöka hålla mig lugn i veckan, är nämligen hundvakt. Och gör jag för mycket grovjobb i trädgården får jag ont i min höft och då orkar jag inte med hunden.
  Kram!

 2. znogge skriver:

  Det finns vissa vårtecken som är mer välkomna än andra. Kvällssol genom fönstret och en tunnare jacka är helt klart två sådana!

  Kram och ha en härlig tisdag!

 3. Vilket roligt vårtecken med solreflexen! Även här vaknade vi till strålande dag idag, men oj, så det blåser! Det får bli promenad uppe i strandskogen och inte nere vid vattnet idag…
  Nu ser det ju ut att bli bättre nattemperaturer också, så då kanske man snart vågar sätta ut tomatplantorna? Dom blir så långa inomhus!
  Ha en fortsatt fin majdag och hoppas att du får många kunder på Kupan i eftermiddag!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Blåser det är det alldeles utmärkt att gå i skogen. Det brukar jag också göra.
   Ja, nu får vi hoppas på lite värme. Ännu bär jag mina pellisar ut och in morgon och kväll.
   Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  lager på lager med kläder, hellyhansentröja och täckjacka, byxor och täckbyxor mössa och handskar och ändå fryser jag i den isande vinden som kommer från isen på sjön. Jag klyver och klyver och fryser och fryser och undrar vart våren tar vägen och varför det stormar dag efter dag. Gå i skogen törs man inte för det ramlar träd lite överallt

 5. Vonne skriver:

  Ett roligt sätt att följa upp och dokumentera vårsolen du kommit på. Och ja visst är det skönt att få byta vinterjackan till nåt tunnare. Jag, och även du förmodar jag kommer väl ihåg hur det var ”förr i tiden” då 1 maj var ett tvunget datum att ta på sig sommarkappa och finkläder när man gick ut och tittade på 1-majtågen. (Mina föräldrar drog mig alltid med på detta. Kanske därför jag revolterade och aldrig har röstat på S.)
  Bland det bästa som finns är att sitta och filosofera och titta ut över vatten. Verkligen rogivande!
  Ha det så bra hela denna första majvecka, kram!

 6. Gunnel skriver:

  Alla vårtecken emottages tacksamt. Man känner sig onekligen lite svältfödd på den varan. Solen skiner varje dag hos mig nu, men det är ända så kallt i vinden så det gör inte mycket nytta. Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Vad lustigt att du nämner och visar bilder på solreflexen som kommer in i ditt vardagsrum den här tiden på året. Vi upplever något liknande, när morgonsolen speglar sig i fönstren på andra sidan Tjärnen. De når inte in till oss, men är fantastiskt vackra att titta på – guldglimmande.
  Men solen och värmen nu kommer våren med stormsteg och det är ren fröjd att vara utomhus.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.