Skönt höstväder

Någon solstol behövde jag inte plocka fram idag, för det har varit mulet större delen av dagen, men ändå varmt och skönt. På förmiddagen tog jag mig en promenad, för jag hade några protokoll från styrelsemötet med Röda Korset, som skulle levereras.

Jag tog en sväng in i Donnerska Parken och där blommar ännu rosorna så vackert. När jag gick där kom det några regnstänk, men det var ingenting som man blev våt av.

Vill du se utvecklingen under året kan du klicka Här!

Så kom jag på att den femtonde i månaden redan är passerad, så då gick jag förbi Suderviljan på vägen hem och tog månadsbilden. Den här månadsbilden blev ju inte så trevlig som jag tänkt mig. Visst har det varit förändringar under året, men inte så mycket. Jag får försöka hitta på något bättre till nästa år.

Den som spar har tråkiga jobbet kvar! Så kan man kanske säga om det jag har pysslat med i eftermiddag. När jag fick mitt nya kök installerat hade firman som gjort luckor och lådor satt etiketter med mitt namn och adress på insidan av dörrarna och lådfronterna och i botten av lådorna och de etiketterna ville jag ju inte ha kvar.

Det var bråttom när killarna monterade och installerade, så då hann jag inte få bort lapparna och sen har jag varit och försökt få ta bort några av dem, men med dåligt resultat. Pappret lossnade nog, men klistret blev kvar. Jag har googlat lite och sett olika förslag på hur man ska få bort klistret, allt från matolja till aceton och bensin. Det enda jag hade hemma var matolja och det fungerade inte alls. Idag ilsknade jag till och tog fram rakbladsskrapan som jag använder till spishällen och gav mig på etiketterna och det fungerade bra, för då åkte klistret med också och det blev inga ripor i lacken.

Jag måste säga att jag är väldigt belåten med att ha fått bort de där etiketterna och samtidigt fick jag göra rent i lådorna också. Det är ju dags för höststädning, så det passade ju bra.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Månadsbilden, Odvalds. Bokmärk permalänken.

26 svar på Skönt höstväder

 1. Kraka skriver:

  Det där med månadsbild ska jag nog försöka mig på nästa år. Det är en trevlig idé, men säkert inte alldeles lätt att välja ett bra motiv.

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Höststädning vad är det?????

 3. Inger Maryissa skriver:

  Här har det också varit mulet större delen av dagen, men nu börjar solen komma fram
  och den är så välkommen
  Så fin bild med de söta röda rosorna du har här
  skönt att du till slut fick bort ettiketterna på dörrar och lådorna
  kram och ha en fin fortsatt dag

 4. Ja , men nog kan man hitta saker att göra !
  Höststädning javisst, jag är mitt uppe i den nu i min ensamhet, härligt !

  Nu får vi hoppas på fler fina höstdagar !

 5. Lisbeth M skriver:

  Hallå!
  Va mycke olika saker du hinner med,men i efm är det riktigt sommarväder igen. I går var jag i Klinte på lunch , och vilken fin väg det är att åka från Visby till Klinte.
  i kväll blir det bio,så ock på jorden,ska du se den?
  Ha en fin helg.
  Kram

 6. Geddfish skriver:

  Jag städar när andan faller på. Vårstäda och höststäda, julstäda. Men ingen sommarstädar?
  Ibland ”åker det på en” om man börjar med en sak, så för det med sig ytterligare.
  Kram, Gerd

 7. Så trevligt med månadsbild! Det ska jag fundera på, man kan ju ta en bild i månaden ett helt år och lägga ut alla på en gång…
  Typiskt, det där med etiketterna, man drar på det, glömmer, men så en dag…
  Så skönt att få sånt gjort, så nöjd man känner sig!
  Ha det gott, kram, Monica

 8. Znogge skriver:

  Besvärliga etiketter är inte att leka med! Det finns snällare varianter som bara glider av så varför inte använda sådana tänker jag… Nåja, nu är det gjort i alla fall 🙂

  Kram

 9. Musikanta skriver:

  Så vacker bild på rosen! Fönsterskrapan som jag också använder till spisen, ugnen och ugnsluckan är ett utmärkt redskap. Inga repor och allt går bort direkt. För min del blir det varken höst- eller vårstädning. Vardagsrummet (som vi aldrig är i utom när jag övar piano) har jag inte städat sen i maj så det blir nästa vecka i alla fall eftersom jag får nattgäster då. Men jag ska ta mig i kragen och lägga undan sommarkläderna och ta fram ylletröjorna i morgon, har jag tänkt.
  Kram från Ingrid

 10. Laila Östergren skriver:

  Jag tror att Björn har fått bort de flesta etiketterna, i alla fall är det ingen jag ser nu. Jag blev väldigt förvånad när jag upptäckte alla etiketter överallt.
  Skönt att du fått bort dina nu.
  Kram

 11. Hillevi skriver:

  Jag hade också trott att månadsmotivet skulle visa lite mer förändring än det hittills gjort men fint ställe är det i alla fall. Ett fint motiv till senare år kan ju t ex vara Stenstugu, framsidan/baksidan av trädgården och huset. Den där årsomgången du hade från trädgårdslandet där ett år – då hände det mycket! 🙂

 12. wiolettan skriver:

  Tredje testet, att berömma dig för den fina bilden på rosen. Så vackert.
  Skulle önska att jag hade lite av din energi så att jag kunde greja lite höststädning i lådor och mer ork.
  Förstår att det känns skönt att ha fått namnen bortskrapade, inte lätt så´nt.
  Kram!

 13. En sådan fantastiskt vacker ros! Ja, nog har vi en underbar höst. Det har i och för sig regnat lite i dag men också varit sol och faktiskt runt +18 grader.
  Kramar till dig!

Kommentarer inaktiverade.