Skördeauktion med SPF

Det har varit lite grått och blåsigt idag och en och annan kortvarig regnskur också, men det har inte gjort så mycket för min del, för i eftermiddag har jag varit i Klinte församlingshem tillsammans med ett 40-tal andra pensionärer. Det var dags för årets skördeauktion.

Massor av frukt, bröd, sylt, marmelad, blommor mm mm samlades på bordet efterhand som medlemmarna strömmade till. Men vi började med att äta en härligt sopplunch och sedan var det en stunds förhandlingar innan själva auktionen tog vid.

Många utrop blev det, men allting blev sålt och till ganska bra priser. Det är pengar som sedan går till vår bussresa som vi brukar göra på försommaren. Jag ropade in en liten ljungplanta, en kalanchoe, en burk lingongsylt och ett fat kakor.

Efter auktionen fick vi kaffe och äppelkaka med vaniljsås och sedan var det dags att göra rätt för sig innan vi skiljdes åt.

En av de som var med idag har jag inte sett sedan 2004. Då var vi tillsammans på en bussresa som hette Fyra Huvudstäder. Vi åkte med Karlssons Buss och vi var i Berlin, Prag, Budapest och Wien. Jag tittade i mitt fotoalbum för en tid sedan och såg då ett kort som jag tagit av henne när vi var i Budapest. Nog är det lite märkligt att vi skulle träffas idag, eftersom jag satt där och tittade på bilden av henne för några veckor sedan bara och tänkte att hon var så söt! Dessutom läser hon min blogg och det hade jag ju ingen aning om och jag blir lika glad varje någon säger att de gör det.

Flera bilder från eftermiddagen finns på föreningens hemsida. Klicka HÄR om du vill se dem.

Ha en skön lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, SPF. Bokmärk permalänken.

14 svar på Skördeauktion med SPF

 1. Gunnel skriver:

  Så trevligt att träffa någon man inte brukar göra så ofta. Kram

 2. Rut skriver:

  Du är snabb att skriva Tack för att Du bevaker våra samlinar och tar så många kort. Visst har vi trevligt på våra möten.

 3. Elisabeth skriver:

  Så trevligt med en höstmarknad. Mycket godsaker och ögonfröjd, som man kan få med sig hem. Vi njuter nu av färgprakten och värmen i norra Tyskland. Elisabeth

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att träffa gamla bekanta så där helt oväntat.
  Skördeauktionen både låter trevlig och ser trevligt ut.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Inger Johansson skriver:

  Roligt med skördeauktion! Centerkvinnorna hade det i samband med Tacksägelsesöndagen.
  Jag var på gudstjänsten men inte på auktionen 😕 Åkte hem till maken 🙂
  Kram Inger

 6. Eva Henriksson skriver:

  så trevligt ni har!. Man har inte roligare än man gör sig–sa min mamma!!!

 7. Laila Östergren skriver:

  Det var ju vår första gång på SPF och vi tyckte det var mycket trevligt. Vi träffade också en del bekanta. Vi ses på gåsmiddagen hoppas jag.
  Hoppas vi inte blåser bort i natt.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var roligt att ni tyckte det var trevligt och alltid hittar man någon bekant. Jag har anmält mig till gåsmiddagen, så vi ses säkert då.
   Jag tycker inte att det blåser så farligt ännu 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.