Skottdagen

Så underligt tänkte jag när jag gick in på bloggen och kollade i högerllsten, bara ett inlägg den här dagen de föregående åren?? Men så kom jag på att det ju är skottdagen idag, så det var inte så konstigt. 2000 bestämde man att den 29 februari skulle vara skottdagen, men tidigare var det den 24 februari. Det blev diskussion om det när vi var på SPF i lördags. Det var många som med bestämdhet hävdade att det redan var kört för oss kvinnor om vi hade tänkt oss att fria, men så är det inte alls. Det är just idag vi kan göra det.

Åke sa alltid att han hoppades att jag skulle få tag i någon annan när han inte längre fanns vid min sida, men jag har inte haft minsta längtan efter det. Visst är det trist att vara ensam, men någon ny karl har jag väldigt svårt att tänka mig och någon friarkandidat finns absolut inte i min bekantskapskrets. Nog om detta!

Det blev en härlig skogspromenad ner till stranden igår. Vädret var helt underbart och ännu är det tjäle i marken, så det gick bra att gå i skogen. Jag var hemma igen vid halvfyratiden, drack eftermiddagskaffe och satte mig för att se på tv, men sen kom jag på att det ju var söndagen den 28 februari som jag skulle gå på Rondo och se En man som heter Ove. Vilken tur att jag kom ihåg det! Jag misstänkte att det skulle bli mycket folk, så jag gav mig iväg en halvtimme innan filmen började och det var tur, för salongen blev full till sista plats. Filmen var jättebra och Rolf Lassgård helt fantastisk. Jag har läst boken och kommer ihåg att jag tyckte att den var väldigt rolig och visst var filmen också rolig, men samtidigt mycket rörande och vemodig.

Idag strålar solen från en klarblå himmel, men det har varit kallt i natt. -8° har vi haft här vid Odvalds, träden, buskarna och gräsmattorna har varit alldeles vita av frost, men nu börjar det töa upp. Några uteaktiviteter blir det nog inte idag trots det fina vädret, för jag ska till Kupan i Klintehamn och jobba.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Hästarna, Nostalgi, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

18 svar på Skottdagen

 1. znogge skriver:

  Visst är det en mycket bra och sevärd film. Men som du säger är den inte bara rolig utan djupt rörande också. Har ni inte numrerade platser på er bio eftersom du behövde vara där i god tid?

  Kram och glad skottdag 😀

 2. Geddfish skriver:

  Ove-filmen var som sagt alla känslor i. Mycket sevärd.
  På tal om frieri, så tror jag att männen har svårare för att bli ensamma. Vi kvinnor reder oss och blir nogräknade. Så tycker jag. Även om det skulle vara trevligt med gemenskap, för ensam är inte alltid kul.
  Ha en bra sällsynt bonusdag, kram, Gerd

 3. Ja, den här dagen är ovanlig, kan man lugnt säga!
  Er skogspromenad låter härlig! Hästar har jag aldrig varit ute och gått med, är lite rädd för dem trots att två av döttrarna och bägge dotterdöttrarna rider.
  Nästan 4 grader kallt här i natt och nu mitt på dagen är det bara 1 plusgrad.
  Det blir nog en kort promenad idag…
  Kram, Monica

 4. Så fina hästarna är- ja, dottern och dottersonen också (som jag antar det är), men djur det är något speciellt det! 😆
  Själv håller jag mig inne numera, vill inte gärna gå några längre sträckor ifall man påverkar läckaget. 👿 ’
  KRAM
  susie

  • Ingrid skriver:

   Det är synd att du inte vågar dig ut! Idag har det ju varit ett helt fantastiskt väder och jag var ute en vända på förmiddagen innan jag skulle till Kupan.
   Krya på dig!

 5. Kicki skriver:

  Så nu har även du sett filmen. Det blev ju många om och men innan vi kom iväg och såg den.
  Tänk att den fortfarande går för fullsatta hus.
  Kram/Kicki

 6. Inger Johansson skriver:

  Svärmor sa när svärfar gått bort och det var någon som tyckte hon kunde träffa någon annan man; jag vill väl inte ha en främmande karl i huset!
  Tyckte det var träffande och jag skulle nog säja samma sak!
  Man har slipat av sej en gång mot den kärestan, inte en gång till.
  Kram och ha det gott på Ön!

 7. Musikanta skriver:

  Jag gillade inte boken eftersom Ove svor i nästan varje mening. Men han kanske inte gör det så mycket i filmen.
  Det skulle nog vara svårt att tänka sig någon annan man än den jag har när vi varit gifta så länge…
  Kram från Ingrid

 8. Anna/notonmusic skriver:

  Skottdagen är verkligen lite speciell. Tänk jag minns inte att det var den 24 tidigare. Kanske den liksom försvann bland alla dagar när den var inklämd. Gubben har sett Ove-filmen men jag har inte lyckats ännu, jag jobbar ju ofta på kvällar och är lite rädd om de kvällar jag inte jobbar. Vad fint uttryckt; man har slipat av sej en gång mot den kärestan, inte en till. Sen kan ju kärleken drabba en i alla fall, men kanske inget man frågar efter när man har haft en lång livskärlek och kärestan försvinner.

 9. Skogsnuvan skriver:

  Ja visst var det en fantastisk film och Lassgård den mannen kan spela precis vad som helst. Han var här i närheten när han var liten, har sin mormor i en grannby och när det var premiär på ”Jägarna 2” så var han på vår bio och enklare och gulligare man kan man inte tänka sig. Jag har inte friat till någon heller fast det var en sådan dag igår. Alla karlar som brukar drälla här mest varje dag höll sig på avstånd. Nåja det var detsamma för det är ingen av dom som jag skulle vilja ha. Frihet är det bästa ting faktiskt

Kommentarer inaktiverade.