Skriv en berättelse med sju givna fraser

Lördagen den 21 februari 2009 | 08:10 | -7°, tidigare -11°

Jag hittade en utmaning hos Astrid, som var lite annorlunda. Man ska skriva ihop en berättelse och infoga de här sju fraserna:

  1. hon stod på knä och ….
  2. att det skall vara så svårt att ….
  3. Ingen kommer att märka att ….
  4. att telefonen plötsligt skulle ringa …..
  5. det ringde på dörren …
  6. Nej, hon var inte intresserad av …
  7. Nej, inte sen heller ….

Här kommer mitt försök:

Hon skulle just börja baka upp en bulldeg när hon märkte att hon tappat ett örhänge. Det var ett örhänge som hon tyckte mycket om och hon började genast leta efter det.
-Undrar om jag tappade det förut när jag dammsög, tänkte hon, i så fall kanske det ligger i dammsugarpåsen.
Hon tog ut dammsugaren lyfte ur påsen, tog med den ut och tömde den på en tidning, nej det fanns inget örhänge där. Hon gick in i köket igen och satte tillbaka påsen i dammsugaren och satte in den i städskåpet.
-Då måste det ligga på golvet någonstans, hon stod på knä och och spanade längs golvet och försökte se om hon kunde upptäcka örhänget, att det skulle vara så svårt att hitta det!
Hon började verkligen känna sig stressad, nu borde hon fortsätta med baket, bulldegen jäste nästan över kanten på bunken.
Ingen kommer att märka att jag väntar med att baka upp den här degen, tänkte hon, jag kan lugnt leta en stund till. Med knuten näve bankade hon till bulldegen så att den sjönk ner i bunken igen.
-Jag måste ju försöka hitta örhänget!
Då ringde telefonen! Nog var det bra försmädligt att telefonen plötsligt skulle ringa, just nu när hon hade så bråttom! Hon svarade, men det var en felringning. Nej, nu fick det vara med det där örhänget, degen måste bakas upp! Precis när hon hällt ut degen på bakbordet fick hon höra att det ringde på dörren. Hon gick och öppnade. Utanför stod en kvinna som ville sälja tavlor. Den stackars försäljerskan kunde knappast ha kommit olämpligare.
Nej, hon var inte intresserad av några tavlor och dessutom hade hon inte tid med det just nu, förklarade hon.
-Jag kanske kan komma tillbaka senare, erbjöd sig kvinnan, du kanske har tid att titta på dem sen?
Nej, inte sen heller, svarade hon kort, jag har inte tid idag och är inte intresserad av några tavlor.
Kvinnan såg inte glad ut, men gick sin väg och hon fick äntligen sätta igång att rulla bullar.
Det var ju fettisdagen på söndag och då ville hon absolut ha hembakade bullar att göra semlor av. Vad hon inte upptäckte, var att en semmelbullarna redan hade fått lite extra fyllning!

……………………………………………………………………..

Det var mitt försök att göra något av de där raderna och nu är det fritt fram för den som känner för det att kopiera fraserna och skriva en egen berättelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utmaningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *