Slabb o slask

Grått och slaskigt är det i dag. Jag har inte varit ute så mycket ännu, men en liten vända bort till en justeringskvinna tog jag mig på förmiddagen. Vi hade ju ett styrelsemöte igår kväll och jag försöker alltid skriva protokollen ganska omgående, för minnet är kort och anteckningarna svårlästa.

Det var ett ganska snabbt avklarat möte, så jag var hemma i god tid innan Sveriges Mästerkock började. Farmen struntar jag i, men Mästerkockarna vill jag titta på. Visst är det en gotlänning med också? Fast jag blev inte helt klar över om han gick vidare eller inte.

Jag somnade direkt när jag gick och la mig, men vaknade vid tre-tiden och trodde först att det var dags att gå upp och det tog ett bra tag innan jag somnade om. Så brukar jag inte hålla på!!

Grannbarnens stiliga snögubbe har redan kollapsat

I dag väntar jag besök av min vice och en ”tjej” från en annan SPF-förening. Få se om vi kan få medlemsregistret att fungera? Vilket system de tycker att vi ska arbeta med! Det sägs att det är lämpligt för datorvana 20/25-åringar och det tycker SPF att vi pensionärer, där många är både 80 och 90 år, ska klara av.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds Brf, SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Slabb o slask

 1. Lambergsfrua skriver:

  Oj! Stackars snögubben! Men han var nog stilig från början…:)
  Vi har fastnat för Farmen, fast vi egentligen inte gillar den typen av program. Vi såg första avsnittet av ren nyfikenhet och har fortsatt att titta – av ren nyfikenhet! Så dumt egentligen.
  Matlagningsprogrammen brukar jag inte följa men Sveriges yngsta mästerkock och Hela Sverige bakar junior måste jag förstås se.
  Vet du, ibland verkar det som att vi seniorer trots allt kan mer om datorer än många ungdomar. De pysslar mer med Instagram, Twitter, bloggar, Youtube och surfning i sina mobiler…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det var en väldigt stilig snögubbe igår kväll med en stor morot på ett strategiskt ställe. 😉
   Du kanske har rätt, vi lite äldre är nog inte så dumma när det gäller datorer.
   Kram

 2. znogge skriver:

  Vi såg också ”Sveriges mästerkock” men ”Farmen” struntar vi i. Inget program för oss helt enkelt.

  Hoppas att ni kan slå era kloka huvuden ihop och få medlemsregistret att fungera. Alla program är inte alltid så enkla men förhoppningsvis så löser ni det.

  Kram och fortsatt trevlig torsdag!

 3. På bara dom 1,5 milen som det skiljer oss åt, så är det en otrolig skillnad på snötäcket. Men det mesta beror nog på att vi bor på ”riktiga landet” och du i ”stan”! 😉
  Här har vi inte några som plogar eller sandar eller skottar (ja, skulle vara Rolle då), så något slask har vi inte utan bara en massa snö. 🙄
  Och du, det där med bra eller svårskött register för pensionärer beror nog på vilken pensionär man är. Du lär klara det galant ÄVEN om det är tänkt för 25-åringar! 😆
  KRAM
  Susie

 4. Jag är övertygad om att du klarar det där datorprogrammet! ”Lämpligt för datorvana” är väl rimligt att skriva, men att ange en ålder är nästan diskriminering! Det är nog många unga, som skulle ha problem lika väl som vi äldre! Du är ju jättebra på datorer, till exempel!
  Grått här idag, men vinden har mojnat, så kanske kan det bli en liten promenad i eftermiddag!
  Kram, Monica

 5. Märtha skriver:

  Tack och lov minusgrader här, det har dalat ner köldsnö, ca 20 cm i natt. En timme skottning igår, två idag. Armarna protesterar just nu…

 6. Kraka skriver:

  Det kom massor av snö för ett par dagar sedan och nu har vi 2½ grader minus så det är vitt och fint. Men om det håller i sig vet ju ingen… Jag hatar verkligen slask och gläder mig åt varje kall dag som går.

  Kram

 7. Laila skriver:

  Tack för en trevlig eftermiddag. Något lärde jag mig i alla fall bl.a. att det finns en massa alternativa knappar att trycka på.
  Kram

 8. Karin skriver:

  Är glad att det är barmark här fortfarande, och nu väntas tre dagar sol om man får tro killarna på SMHI. Man blir så glad när solen skiner… sliten fras men den är sann till 100 %.
  Hoppas ni fick rätt på medlemsregistret, ibland blir det även lite svårt för dig och mig, som ändå har en viss vana. 😮
  Hembygdföreningarnas riksförbund ska göra om sin hemsida, och det drabbar oss på lokalplanet. Den vi har nu är användarvänlig och lätt att administrera. Nu ska det bli en variant där länkarna är dolda, och mycket klickande och scrollande. Och det värsta av allt det går inte att flytta med innehållet från den gamla hemsidan, utan allt hamnar i en enda mapp som man sen får sortera upp. Om detta gillar inte jag! Jag har bett att få vara med i en testgrupp, så kanske man kan påverka, men har inte hört något än.
  Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Det värsta med det här registret är att det ändras i de hela tiden. Det fungerar ena dagen går inte nästa, för då ska man göra på något annat sätt. Det är nästan så man tappar sugen, 🙁
   Hoppas att du får vara med och bygga den nya hemsidan så att du kan påverka det.
   Kram

 9. Gunnel skriver:

  Farmen är inget program jag följer. Har sett reklamen och det räckte. Du klarar säkert av det nya datorprogrammet, för du verkar kunnig när det gäller sånt. Ha en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Nej, Farmen ser inte jag heller. Jag såg det för många år sedan då det var en gotlänning med och han vann dessutom, så det var stort klang och jubel här på ön.
   Kram

 10. wioelttan skriver:

  Idag har vi lite sol men kallt, så här skulle snögubben stått kvar.
  Farmen ser jag inte, men däremot matprogram kan jag titta på och helst om det är tävlingar med.
  Jag vet att de fick hålla på ett tag för att få medlemsregistret att fungera på vår SPF förening. Det var mycket med strul i början.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det har varit mycket strul den senaste tiden och registret har varit stängt i flera dagar och nästa vecka stänger det igen. Trist är bara förnamnet!!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.