Sladdpåst är ett nygutniskt ord för e-post. För att kunna skicka sådan post måste man använda rump-a, det vill säga snabel-a.

Dagens ord i Gutamålsgildes allnakku blir ju nästan en uppföljning till gårdagens inlägg angående de äldres svårighet med den nya digitala tekniken. Men det är ju faktiskt så att det inte bara är de äldre som står utanför i det fallet utan många gör ett aktivt val och vill inte använda mobiltelefoner och datorer.

I Gotlands Allehanda kan man idag läsa, att ca 1200 personer på Gotland lever i digitalt utanförskap och alltså inte kan använda sladdpåst, som ju annars är ett väldigt enkelt och bra sätt att kommunicera på. Visst kan man ringa, telefonerna fungerar ju faktiskt fortfarande och det är väldigt trevligt att få höra en röst och att få ett svar omgående, men har man sänt iväg sladdpåst och fått ett svar på det, så har man ju möjligheten gå tillbaka och kolla ifall det skulle bli några tveksamheter. Det är värre med en överenskommelse per telefon. :wink:

Jag gjorde en beställning av en vara via internet igår och blev uppringd av en vänlig kvinna som sa att de tyvärr inte kunde klara en leverans till den 15 november.

-I mailet till er skrev jag den 15 december, sa jag!
-Men ursäkta, det ser jag ju nu, då är det inga problem alls.

Det har sina fördelar med sladdpåst minsann!

Idag är det en riktigt grå och disig novemberdag, det blåser och gula björklöv virvlar omkring överallt. Jag hoppas att det inte blir regn i alla fall, för jag ska åka och lämna av bilen på Mekonomen, för i morgon ska de göra årsservice på den. Jag får med andra ord ta mig en promenad hem från verkstaden. Det är inte alls långt, men det är ju inte trevligt om det är dåligt väder.

Dagens ordspråk kan man väl skriva under på, för jag blir lite deprimerad när jag tänker på framtiden och inser att det bara kommer att bli sämre med både det ena och det andra, men kanske framför allt med hälsan.

Den sjuke fattas bara en sak, den friske många.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...