Slappardagar

Fredag och lördag har varit ett par dagar som gått i slapphetens tecken, men ibland känner jag för det. Det är härligt att sitta ute i skuggan och lösa korsord, äta lite lätt, fika, sola en stund och sedan häcka framför TV:n.

TV förresten! Jag såg att A royal affair går på SVT1 kl 21.30 i kväll. Har du inte sett den tycker jag absolut att du ska göra det. Jag var och såg den på Rondo när den var alldeles ny och det är några år sedan, så jag misstänker att jag kommer att titta på den i kväll jag också. Jag är ju svag både för Alicia Vikander och Mads Mikkelsen.

Igår åkte jag
till Suderviljan och köpta plantor till gravlådorna på Fröjel kyrkogård och sen var jag där och planterade. Jag tog med mig den jord jag hade hemma och den gick åt, så nu måste jag få hem en säck till.

De här har gjort sitt och det är dags för mig också att plantera nytt

På kyrkogården höll klockaren på att plantera sommarblommor. Alla rangliga och avblommade penséer byttes ut mot nya fina plantor. Hon hade en lång lista på de anhöriga som har avtal om gravskötseln, så det var mängder av blommor som skulle i jorden.

Och även om de här krukorna ännu ser rätt fina ut, så är deras tid snart ute

Jag har ju inte så mycket att ta hand om, men visst ska det till en del. Nu är det fyra krukor med penséer som ska tömmas och få nya blommor, men när de här två har blommat av tar jag helt enkelt bort dem. De får ha gjort sitt för i år.

I dag har jag inte rört på mig mera än att jag tog en promenad till Konsum på förmiddagen för att köpa mig en sallad till lunch och en kartong jordgubbar. Annars har jag suttit ute och njutit av den härliga doften från schersminhäcken som blommar som bäst nu och så tog jag mig en middagsslummer i solstolen.

Månadsbilden sommaren 2018 är det ingen speciellt stor ordning på. Det blir ett kort då och då när det passar, men om du vill se hur trädet utvecklats sedan första korten har du det HÄR.

9 juni – Sol med lätta molnslöjor 23° – Snart dags att putsa kronan igen.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Odvalds, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Slappardagar

 1. Denna varma sommar går det för det mesta i slapphetens tecken, tycker jag! Man orkar liksom inte…
  Men idag tog vi en tur till Schaggarp och hälsade på hos äldsta dottern och sen har jag varit och badat.
  Lite plock i trädgården blir det ju alltid, man måste ju vattna alla krukor! Hur går det med din tomatplanta? Vad är det för sort?
  Ha en fin lördagskväll, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Tomatplantan som är en busktomat har tagit sig ganska bra och växer så det knakar, men allra mest växer den där tomatillon som jag köpte på Vårdagen. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till, men plantan är snygg.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Men sådana dagar är verkligen sköna och behövs dessutom. Själv har jag förvisso dammsugit och städat en toalett men sedan fick det räcka. Eftermiddagen tillbringades på stranden i min brassestol tillsammans med en god bok och så Husse förstås. Precis lagom kravlöst och skönt!

  Nog syns det att det hänt en hel del med trädet som helt klart verkar trivas där det står.

  Kram och god lördagskväll!

 3. Laila skriver:

  Skönt att kunna ta slappardagar när man vill. Efter att ha melodikryssat så tog vi och åkte till Kattlunds för att äta lunch. Gott och trevligt. Sen har vi inte gjort något, bara slappat.
  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Det är inte nådigt för sommarblommorna i denna värmen. Jag har bara tre balkonglådor och lite tomatplantor som jag behöver passa med vatten. Att slappa är nästan det enda man orkar nu. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *