Slut på värmen igen – I stället för dig

Idag är det ännu en riktigt solig och fin dag, men när jag ser på väderleksutsikterna så ska det bli mulet och bara 12° i morgon och jag mötte en granne i förmiddags som påstod att det skulle bli fjorton dagars sommaruppehåll nu. Vem vet, han kanske har rätt!

För säkerhets skull la jag mig i solstolen efter lunch och bättrade på färgen lite. Jag slumrade nästan till en stund, medan jag lyssnade på radion där det bara handlade om EU-valet, där alla förfasar sig över att många öppet rasistiska ledamöter nu kommer att ta plats i EU-parlamentet. Jag var och röstade igår kväll sedan jag lämnat över insamlingsbössan till nästa kvinna på arbetslistan och jag hoppas att min kandidat som jag kryssade för inte är rasist.

Det var förresten ganska många som kom och la i en slant i bössan, en del la bara i lite växelpengar, medan andra stoppade i sedlar. Tänkte de inte lägga någonting i bössan, såg man det direkt på den lite flackande blicken, då hastade förbi och in i vallokalen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sofie Sarenbrant var en ny bekantskap för mig som jag läste om hos Znogge, så i förra veckan letade jag fram en bok av henne som gick att låna som e-bok. Den heter I stället för dig.

Boken handlar om Agnes som blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Det har gått sexton år sedan det hände och Agnes har äntligen beslutat sig för att sluta leta efter sonen, Adam. Vad hon inte vet är att dottern Nicole, som är arton år gammal rest till Brantevik där den fruktansvärda händelsen utspelade sig, för att försöka ta reda på vad som hänt.

Det är en spännande historia, men ganska rörig och jag irriterades över att det var väldigt svårt att hålla koll på vem som avsågs när ett avsnitt började med ”Han…. Det kunde gå både en och två sidor innan jag kom på vem han var. Jag har ännu en del ouppklarade avsnitt där jag inte fattat vem som gjort vad och varför? Njaa…. det här var inte min bok, men jag ska ge Sofie en chans till så fort biblioteket tillåter mig att låna en ny e-bok.

Ha en skön fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Slut på värmen igen – I stället för dig

 1. Gerd skriver:

  God eftermiddag! Jag sitter helst ute på balkongen och stickar, orkar inte riktigt läsa i värmen och på plattan, där ser jag inte i solskenet.
  Jag blev förskräckt över EU-valets resultat, precis det jag befarade, som jag ville motverka, hände. Extremister kom in i EU-parlamentet. Det verkar vara den trenden i hela Europa och det är konstigt, man har tydligen inte glömt.
  En fortsatt härlig solig dag till dig, kram, Gerd

 2. Eleonora skriver:

  Något rörigt kan det bli i böckernas värld när man bara skriver han eller hon istället för namnet! Inget vidare låter det i mina öron.

  Ha det gott söta vänner och sommarkram

 3. Rigmor skriver:

  Ja böcker ska ha en röd tråd, och man ska fatta handlingen och karaktärerna utan att behöva bläddra framåt och bakåt för att få ihop det. Annars är det bara irriterande.
  Jaså…sommaren har tagit en paus hos er. Det var ju synd för oss…På söndag kommer vi över med färjan, och vi hoppas ju på uppehåll iallafall…Ja, ja…det har ändrat sig förr.
  Ha det så gott.
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tror inte att det blir någon större nederbörd, men lite svalare lär det bli ett tag i alla fall, men man vet ju aldrig, det kan ändra sig.
   Jag håller tummarna för att ni får kanonväder. 8)

 4. Suss skriver:

  Jag tror jag avvaktar lite med den boken, just nu har jag fullt upp med att arbeta, men snart kommer det en sommar och då brukar jag nästan ”äta” böcker. Jag uppskattar att du recenserar böckerna du läser. Det kittlar nyfikenheten när någon har läst något som är bra. Ikväll ska jag börja på en ny deckare, som kvinnan i skolans bibliotek hade sträckläst – mycket otäck, sa hon. ”Hennes iskalla ögon”, av Carin Gerhardsen. Tyvärr är jag för trött för dylika övningar som sträckläsning just nu, men börja ska jag, så God Natt och KRAM!

 5. Freja skriver:

  Jag har gett upp Sarenbrant, läste hennes två första men tyckte de var ganska platta och ointressanta, så nu får hon inga fler chanser…

 6. Oldmolly skriver:

  Jag har läst Sofies bok Andra andningen, som tilldrar sig under Stockholm Marathon. Nja, hon är väl inte en av de bästa. Jag känner henne privat, var bl a på hennes bröllop, så det gör det ju lite roligare att läsa hennes böcker. Men jag sitter nog hela tiden och tänker: Så här skulle jag ha skrivit i stället, och det är väl inget bra betyg.. 😐

  • Ingrid skriver:

   Jag hade tänkt mig att låna Andra andningen, men måste vänta till nästa vecka. Få se vad jag tycker om den.

   Nej, sitter man och har funderingar på hur man själv skulle ha skrivit blir nog betyget ganska dåligt.

 7. Skogsnuvan skriver:

  6 grader varmt och småregn. Det är snabba kast får man säga. Kläder på och stänga igen sovrumsfönster Inte kul men det blir kanske bättre imorgon för gräset växer så det knakar så gräsklipparna skulle nog fram.

 8. Kicki skriver:

  Vad irriterande det är med såna böcker, som hoppar fram och tillbaka mellan personerna utan att vara tydlig med det.
  Det är sämre med böcker man lyssnar på än om man läser den, då brukar man fatta det tidigare.
  Läser du e-böcker eller lyssnar du på dom?
  Jag klarar inte av att läsa en e-bok, vill ha en riktig bok att hålla i. Men lyssna på dom går bra.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag läser e-böckerna och tycker att det funkar jättebra. Stilen blir dessutom mycket större och mera lättläst in i en småstilt pocket t ex. Man kan själv välja hur stor stol man vill ha. Jag sitter med plattan i handen och bläddrar precis som med en vanlig bok.
   Kram

 9. Birgitta skriver:

  Usch vad tröttsamt med såna böcker. Läste ”Till mamma på mors dag”. Men jag gav faktiskt upp och har ännu inte läst klart den. Felsyftningar. Och, precis som du, fattade jag ofta inte vilken person som berättade i ett avsnitt och vem personen berättade om. Eftersom det var flera personer i jag-form som berättade – men man fattade aldrig vem. Suck. Finns det inga lektörer längre?
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Många av de här deckardrottningarna är väldigt produktiva och det blir kanske kvalitén lidande på.
   ”Till mamma på mors dag” har jag inte läst och förstår att det inte är helt nödvändigt att göra det heller. 😉

 10. Louise skriver:

  Vad var det för insamlingsbössa? Vad går det till?

  Jag vill ha böcker som låter berättelsen löpa smärtfritt. Tycker inte om att behöva stanna upp och fundera över vad jag läser. Kanske backa tillbaka och läsa det en gång till för att se om jag missade något.
  Förstår om du tröttnade om så enkla saker inte var tydliga. Hon kanske hade fel lektör … 😉

  • Ingrid skriver:

   Det är alltid Röda Korset som sköter valdagsinsamlingen, i alla fall här på Gotland, och i år gick pengarna till människor på flykt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.