SMHI: Nu kommer ovädret – men inte Carin Jämtin

SMHI: Nu kommer ovädret – Nyheter Gotland Visby – Hela Gotland.

Framåt kvällen på tisdagen drar regnet in över Gotland från norr. I samband med det blir det hårda vindar, kulingvarning är utfärdad vilket innebär vindstyrkor på upp till 15 meter per sekund.

– Lokalt kan det säkert komma över 20 millimeter regn, säger meteorolog Emil Björck vid SMHI.

Och det ser ut som om SMHI har rätt den här gången. Jag var på Stenstugu nu efter lunch och släppte ut Smulan och där sken solen, men det blev svartare och svartare ju mer jag närmade mig Odvalds och när jag körde in i garaget började regnet vräka ner.

Promenaden från garaget till lägenheten innebar att jag fick byta kläder inifrån och ut, för jag var precis dyngsur. Jag borde ha haft paraply eller åtminstone en regnjacka, men vem kunde ana att det skulle vräka ner på det där viset. Jag fattar egentligen inte det här, för igår tyckte jag att jag hörde att det skulle bli några riktigt fina dagar här mitt i veckan. Det är ingen som helst ordning på vädret.

Annars har den här dagen inneburit en vända till Konsum för påfyllning och så har jag förberett lite tills i morgon. Då kommer min syster Kerstin och Hassine till ön igen. Den här gången ska de bo på Stenstugu, så då får Smulan folk i huset igen. De kommer visserligen inte förrän på eftermiddagen, men jag ska till Kupan i Hemse och jobba på förmiddagen och är inte hemma förrän vid halvtre-tiden.

En nyhetsnotis till:

Fullbokade flyg stoppar sossarnas toppnamn – Nyheter Gotland Visby – Hela Gotland.

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin skulle ha besökt Gotland och sina lokala partivänner på lördag. Nu har dock planerna med kort varsel fått ställas in. Anledningen är att det var fullbokat på flygen. Därmed kommer hon inte att besöka Gotland inför valet.

Min reaktion: Varför tar hon inte färjan till Gotland. Inte för att jag har någon större längtan efter att hon ska komma till ön, men ändå. Vore hon lojal mot sina partivänner på ön, borde hon kunna avsätta den tiden det tar att åka båt.

Ha en skön fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Nyhetskommentar, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

24 svar på SMHI: Nu kommer ovädret – men inte Carin Jämtin

 1. Ja fy för detta regnande, inte mycket att göra åt.Bara ge sig till tåls,12.9-13 ’ 89% luftfuktighet Står att det ska vara 19sekm. i vind, men det har inte börjat än,rör sig knappt i träden..I går var DET VÄXLANDE MED SMÄSKVÄTTAR.

  Ons-20 ända till Månd. växlande molninghet.men det hinner ju ändra sig. Vill ha tillbaka värmen.

  Hej på ett tag.

 2. wiolettan skriver:

  Oj, har ni så dåligt väder. Här har det visserligen regnat idag, men inte mycket till blåst och det är skönt. regn och stark blåst, då vill jag hålla mig inomhus om jag kan.
  Fint att Smulan får sällskap.
  Sköt om dig och varm kram.

 3. wiolettan skriver:

  Roligt att du tyckte om att läsa min bok, det blev jag glad över att höra.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Du skrev att den var barnsligt skriven, det tycker jag inte alls
   Det är en mogen kvinna som berättar om sin uppväxt och det är intressant att få ta del av den.
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Jag trodde också att det skulle vara fint väder men det är nog inte självklart längre. Hos oss blåser det lite mindre i alla fall.

  Så trevligt med syster- och svågerbesök igen!

  Kram

 5. Elisabeth skriver:

  Det regnar här också, så jag passade på att gåigenom en del av helgens kort. Det blev en del dropp-bilder. Ha dé gott!

 6. ulla laiho skriver:

  Carin kanske är som jag – rädd för att åka båt. Vem vet?

  För många år sedan var jag på besök i botaniska trädgården i Visby. Det som imponerade oerhört på mig var alla stora och annorlunda träd även om blomsterarrangemangen var vackra.

 7. Kraka skriver:

  Hon har säkert ett tajt program som hon inte styr över själv. Men en adekvat fråga är ju varför ingen har bokat en biljett åt henne i tid.

  Just idag skiner solen här. Får se om den är kvar när jag ska äta om en stund.

  Kram

 8. Uj då! Man vad skulle vi skriva och prata om ifall vi inte hade väder!
  Jag försöker se fram emot höstmörkret och det mys man kan ha hemma med tända ljus.
  Och en ny omgivning att utforska.
  Kramar till fina dig!

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men så trevligt med besök av syster/make som dessutom kan vara kattvakter åt den så gulliga lilla Smulan.

  Här kom det ett skyfall utan dess like i dag som varade bara några minuter men attans så det svämmade över ute på innergården, så det förvånar mig inte alls att du blev våt under den korta biten.
  Åskan mullrar mest varje dag numer och himlen är svart mest hela dagarna så visst blir man lite deppig, helt förståeligt.

  Gott att inget fel hittades utan att din syn är så bra den kan bli. Alltid bra att göra en koll för man vet ju aldrig. Jag får sådan syn ofta, som du hade, men det beror på att ögonens muskler blir svullna när jag anstränger ögonen. Giftstruman är boven i dramat.

  Ha det gott!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det är jättetrevligt med ett avbrott i vardagen.
   Här regnade det hemskt igår och i natt, men ingen åska.
   Man får vara rädd om synen och jag skulle höra av mig om det här fenomenet uppträdde igen.
   Kram

 10. Oldmolly skriver:

  Men snälla du – fint folk åker väl inte färja. Det är bara vi arbetare som tragglar med den 😉
  Jo, nog regnade det i går, och i går kväll. Jag skulle till jobbet (började 22:30) och det var inte lätt att se något i mörkret och regnet, som kastades mot vindrutan i vindbyarna.

 11. Birgitta skriver:

  Här kommer också en himla massa regn då och då. Men nu har man lovat soligt hela veckan och 20 gr varmt. Fan tro´t.
  Mysigt med systerbesök. Umgicks med en av mina i hela två veckor i sträck under semestern. Först här i Lund och sen i Sthlm. Härligt!
  Klart hon inte tar båten den där människan. Är hon väl alldeles för fin för. Och billigare än flyg kan jag tänka. Då går de antagligen inte för sig. Suck.

 12. Bosse Lidén skriver:

  Hon kanske lider av stark sjösjuka. 🙂 Hoppas ni fått en dos av det fina vädret som nått oss idag. Sommarvärme igen. Igår var häftig. Jag gick ut korta rundor i sol och värme. Fick snabba mig in när det började ösregna och åska. Så där höll dagen på. Ha det så trevligt med syster. Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.