SMS från biblioteket – Omega3

Jag hade alldeles glömt bort att jag reserverat den här boken på biblioteket, så jag blev faktiskt lite förvånad när jag fick ett SMS från dem att boken kommit in. Så i stället för att ladda ner en ny E-bok tog jag mig en promenad ner på samhället och till vårt vackra bibliotek.

Det var kallt som bara den ute, för det blåser rätt bra och är 4-5 minusgrader. Näsan och ögonen rann och det nyglade i fingrarna, men har man gett sig iväg så är det bara att fortsätta. Min jacka är varm och god i alla fall, så jag frös inte och det har inte kommit någon mera snö, så trottoarerna är behagligt is- och snöfria, men visst finns det en och annan isfläck. Man får ta det väldigt försiktigt.

I en av lokalerna under biblioteket hade PRO möte och det var många som trotsade vädret och hade givit sig iväg ut, för det hördes ett fasligt sorl där inifrån.

När jag hämtat ut boken gick jag in på ICA och handlade lite. Bland annat en bukett tulpaner. Igår var det två år sedan Åke fick den stroke som ändade hans liv.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Är det någon som äter Omega3, så har jag en provförpackning som jag inte kommer att äta? Jag pratade med läkaren om det när jag var på VC i torsdags och frågade henne om hon tyckte att det var lämpligt att jag tog dem. Hon bara tittade på mig och sa:”Varför i hela världen ska du göra det? Det finns ingen anledning att du ska äta Omega3. Glöm det!!” Ja, eller något liknande, för hon var danska. De är ganska hurtiga de där danska hyrläkarna. 😉

Alltså, säg till om du vill ha den här förpackningen, så kommer den med posten. Den kommer från Vitalas och innehåller 60 kapslar.

Först till kvarn…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Läkarbesök, Väder. Bokmärk permalänken.

24 svar på SMS från biblioteket – Omega3

 1. Bosse Lidén skriver:

  Varför skulle du inte äta Omega 3? Sedan beror det lite på vilket företag som säljer kapslarna. Alla innehåller inte lika mycket ”nyttigheter” av några viktiga skäl. För ex. ditt hjärtas skull är det stärkande. Jag skulle aldrig våga chansa och sluta med att ge mina två döttrar kapslar dagligen av en viktig anledning. Det är mitt strå till att de ska slippa utveckla diabetes ett. Samtidigt är det en djungel av olika dyra preparat som stenhårt lanseras i en flod av reklam. Det är inte lätt att sortera. Oftast är det börsen som styr. En farlig risk är att kombinera vissa saker med den medicin som man måste ha. Du vet väl att Danmark har den lägsta medellivslängden i hela Europa. 😉 Men de verkar ha ett dejligt land. 🙂 Skicka du asken till nästa som skriver här.
  Sorgligt med Åke. Vackert med tulpaner. Tror du att det var ordföranden i PRO som hade den ”blå bilen”? Önskar dig en fin helg. Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Det är ju tveksamt att äta naturläkemedel när man tar annan medicin, det var därför jag ville kolla med läkaren och jag gör givetvis som hon säger.
   Kram

 2. Jag åt också Vitalas Omega3 en tid, har nog kvar några än, tror jag. De är väl blodförtunnande, så inför en operation fick jag höra att man inte ska äta dem.

  Men från det ena till det andra. Rolig bild av rollatorerna på rad! Och jag kan förstå sorlet 🙂

  Vacker bukett du gav Åke på minnesdagen och tack för att du delar med dig av både stort och smått, sorgligt och glatt. Kram!

 3. Kraft´n skriver:

  Rollatorrally av KlintePRO-arna. kan jag låna bilden och ha för användning vid behov ?
  Fint med blommor till Åke/Kram Anders

 4. Suss skriver:

  En härlig bild på alla rullatorerna, det gäller att fånga bilderna i rätt ögonblick. ”Vindsjälar” är på min kommande läslista, jag har läst alla hans böcker och tycker mycket om sättet han skriver, men det är olika, kärestan gillar det inte.
  Så stämningsfullt med kortet på Åke, blommorna och ljuset bakom. Jag sätter ofta blommor vid mina föräldrars kort, som jag har i hyllan, det känns skönt då, även om saknande är kvar.
  Omega 3 vet jag inget om, men du får säkert någon som vill ha dem. KRAM och trevlig helg!

 5. Elisabeth skriver:

  Idag är det regnigt och grått, så jag har också en bok på G. Då kan man mysa och ha det skönt. Några ljus är också tända. Tulpaner kan muntra upp på många olika sätt! Kramar Elisabeth

 6. Kraka skriver:

  Man ska passa sig lite för att äta blodförtunnande naturläkemedel om man äter annan medicin medsamma verkan. Så det verkar väl helt i sin ordning att avstå från Omega. Jag äter i och för isg sådant där, men det finns säkert någon med sämre ekonomi än min som bättre behöver ditt erbjudande.

  Hoppas du får en fin helg!

  Kram

 7. Inger Maryissa skriver:

  Det är bra detta med SMS att man kan bli påmind om olika saker.
  Min tandläkare har ett sådant system att jag får ett sms dagen innan besöket
  och t.ex. när man väntar ett paket på posten av något man beställt att man också kan få ett sms när det kommit
  Nej, jag äter inte Omega3……är tveksam till att det gör någon speciell nytta, och dessutom är det så dyrt
  Kram

 8. Ailas skriver:

  Ruskigt kalla isspikar i luften här också idag. Hade ett bokpaket från Adlibris att hämta, så jag knallade förstås ut. Inte mycket snö, men trottoaren var faktiskt förrädisk. Är lite stolt att jag lät bilen stå…

  Önskar dig en riktigt trevlig helg!
  Kram

 9. GeddFish skriver:

  Jaså, du läser e-böcker, du också! Jag har inte lånat på det viset nu på ett tag, för jag har köpt några vanliga böcker i pocket och känner att jag behöver läsa klart dem. Jag varierar mig.
  Bilden på rullatorerna var ju för hejig. Slår mig att alla voro röda! De brukar ju mest vara turkos eller gröna.
  Jag var på Apoteket och köpte Omega 3 precis idag. Jag äter inga riktiga mediciner, så därför tar jag lite vitaminer och strandnypon bara.
  God natt kram, Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Hör är alla rullatorer röda eller svarta tycker jag. Jag ska hålla ögonen öppna så får vi se om jag hittar någon turkos eller grön.
   Äter du Omega3 kan jag sända min förpackning till dig. Det är ju synd att kasta den. Bara mejla mig din adress så kommer den.
   Kram

 10. Charlotte skriver:

  Fina blommor till Åke. Sorgen och saknaden finns alltid kvar, vissa dagar mer andra mindre.
  Hade ingen aning om att omega3 var blodförtunnande, har bara hört att det nyttiga varierar stort på olika märken.
  Ja, det var verkligen bistert ute i dag. Promenaden blev kortare och hade sedan svårt att få upp värmen i mig igen. Kramar

 11. TantGlad skriver:

  God morgon!
  Nu är det vinter med snö som jag kan vara utan, fast fint äre.
  Stroke måste vara jobbigt att få.
  Ha nu en fin dag/ kram 🙂

 12. Louise skriver:

  Håller med Carita om att den där bilden med rullatorerna var rätt festlig.
  Vi har haft snö i en vecka här nu, så det är inte sådär rent och fint längre … men bra mycket ljusare …

  Är det Omega 3 i sig som är förtunnande, eller själva naturmedicinens sammansättning. Jag menar, du får väl äta mat med Omega 3 … fisk och sådant …?

  Önskar dig en fin söndag 😆

  • Ingrid skriver:

   Det står i Fass att viss försiktighet ska iakttas vid intagande av omega3 eftersom det kan påverka effekten av waran. Nu äter jag inte det längre, men kan tänka mig att det även kan gälla Pradaxa.
   Det är nog väldigt stor skillnad på att äta fisk och att äta kapslar med omega3.
   Ha en fin söndag du också!

Kommentarer inaktiverade.