Smulan – Höstplantering

Det har varit ganska behagligt väder idag, inte fullt så blåsigt som igår och nästan tjugo grader varmt. Hoppas att helgen kan bli fin också!

Jag sov lite dåligt i natt, för jag vaknade vid halvtvå-tiden av att jag hade förmaksflimmer och det höll i sig ett par timmar innan jag kunde få somna om igen. Undrar varifrån det kom? Jag har inte känt av det på väldigt länge, så jag trodde nästan att jag blivit av med det. Jag låg med andra ord lite längre än vanligt i morse och när jag äntligen kom ur sängen och hade fått morgonpyssla färdigt, åkte jag upp till Stenstugu och pratade med Smulan. Hon är verkligen en jättefin katt!

Visst har Smulan en fin kattsäng

Nu är det nog musjakt på gång

Jag var kvar på Stenstugu hela förmiddagen och åt lite lunch där innan jag åkte hem, men först var jag uppe på Fröjel kyrkogård och hämtade två planteringslådor. Nästa vecka kommer Åkes minnessten och då ska jag ha en låda på var sida om den. Det har dröjt med den där stenen, för egentligen sa han att han inte ville ha någon, men det känns så tomt och ensamt att inte kunna se hans namn ens, så efter moget övervägande blir det en sten i alla fall. Hoppas att han inte tar illa upp!

Ljung, höstaster och helgonört

Jag passade på att åka till Linds Växthus när jag var i Visby igår och köpte plantor till lådorna. Nu är det ju så sent på året att man inte kan sätta sommarblommor, så det fick bli en höstplantering. Nu får de stå här på min uteplats och etablera sig lite tills det blir dags att sätta upp dem på graven.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Katterna, Sorg, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

30 svar på Smulan – Höstplantering

 1. Gunnel skriver:

  En väldigt fin höstplantering tycker jag. Smulan har nog den lyxigaste kattsäng jag har sett. Är det du som har virkat hennes täcke? Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej det här sängöverkastet har jag inte gjort. Det är någon i minst en generation tillbaka som har virkat det.
   Smulan har fått ärva kattsängen och överkastet efter Grållen och Svarten, för där låg de alltid
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det tror jag inte att han gör. Jag förstår din känsla så det blir säkert bra.

  Kram

 3. GeddFish skriver:

  Smulan, åh, vilken go katt! Henne kunde jag tänka mig, fast det funkar ledsamt nog inte.
  Och vackra gravblomster!
  Synd om dig med hjärtproblem, måste kännas fruktansvärt, kan jag tänka mig.
  Varm kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Smulan är en väldigt trevlig och personlig katt. Inte riktigt lik de andra vi haft tidigare.
   Sånt där förmaksflimmer är ett elände, men som tur var gick det kvickt över den här gången.
   Kram

 4. wiolettan skriver:

  Jag tror inte att Åke tar illa upp. Så fint med höstblommorna.
  Smulan var mig en finfin katt. Hon ligger så mysigt där på den vackra sängen. Så fort jag ser en katt så saknar jag att inte ha någon, men jag får njuta av andras.
  Skönt att förmaksflimmret försvann efter några timmar. Totalt har jag haft detta elände cirka 33 timmar denna månad. Men nu mår jag toppen.
  Ha det bra och varm kram till dig.

 5. Bosse Lidén skriver:

  Det gör han säkert inte. Förstår att det känns tomt utan sten. Jag hade också en tuff vakennatt. Här blev jättefint väder på eftermiddagen. Vi åkte iväg ut på Österlen och ”firade fredag” med fika i en trädgård. Hoppas du får en bättre nästanatt och en trevlig helg. Kram Bosse

 6. Louise skriver:

  Vi har också haft rätt så bra väder idag. Solen har tittat fram och det har varit behaglig temperatur. Lite kallt i morse på cykeln, för händerna alltså. Hade faktiskt behövt handskar och det var jag inte beredd på, så där plötsligt. Det behövdes ju inte igår morse?
  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram

 7. Louise skriver:

  Javisst ja! Smulan kan jag ju inte strunta i så där! Det verkar vara en jättemysig och oerhört söt katt … Kram

 8. Vonna skriver:

  Inte blir Åke besviken,nej,nej. Han älskar dig lika mycket som han gjorde när han fanns här hos oss på jorden

 9. Vonna skriver:

  Skriver Kramar till dig eftersom halva inlägget kom bort som vanligt

 10. Eva skriver:

  ”Åååhh den fina fina kissemissen, fina fina Smulan” 😉 Allt väl här men det är förskräckligt varmt och fuktigt! Kram och tack för kattvakten

  • Ingrid skriver:

   Få se hur det går i morgon. Jag ska till Kupan, men Bosse skulle släppa in henne om hon dyker upp när han ska hämta rådjuret och så åker jag och släpper ut henne när jag kommer hem. Hon fick fästingmedel idag och det verkade inte bekymra henne alls. .
   Kram

 11. Musikanta skriver:

  Jag förstår dig så väl att du vill ha en sten med Åkes namn på att gå till. Ingen i vår släkt ligger i någon minneslund, utan man kan gå till både farmors och farfars, mormor och morfars och min föräldrars gravar och pyssla om dessa och tänka på dem som gått före. Förstår inte dem som tycker att det är besvärligt, det är ju bara en glädje att se hur fint dem blir när man planterar penséer på våren eller ljung på hösten eller tänder ljus i lyktorna under den mörka årstiden.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Att vårda sina anhörigas gravar tycker jag inte är tungt alls. Jag gör det med glädje, men alla har ju inte möjlighet att göra det. Bor man på helt annan ort går det ju inte. Då kanske det är lika bra med en minneslund.
   Kram

 12. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  En grav utan en sten är för mig ovant.
  På våra gravar står det bara familjegrav och namnet på morfar/farfars gravstenar. Och i de gravarna ligger faktiskt större delen av just familjerna, ogifta barn o.s.v. Finns plats i en av dom för mig som jag tingat och det känns bra. Framförhållning är aldrig fel för livet kan ta slut på en sekund.

  Klart du ska ha en minnessten för du ska väl själv ligga bredvid Åke när det är dags antar jag och det kommer att bli bra för dina barn att ha en gravsten med båda föräldrarnas namn att besöka.
  Vi har ju alla olika åsikter men såklart vill man återförenas, anser jag i alla fall.

  Inte konstigt att ditt hjärta bråkade med dig då du bestämt dig för en sten vilket Åke inte ville ha.
  Blir nog bra ska du se när allt är klart och då blir du också lugn och Åke tar inte alls illa upp, tvärtom tror jag. Han vet hur du vill ha det och är säkert nöjd med det.

  Ack ja, vilka bekymmer man skaffar sig helt i onödan ibland.
  Kram och lycka till med allt! /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt Agneta, visst ska jag ligga där jämte Åke. Det var väldigt noga när vi bestämde Åkes plats, på vilken sida han skulle ligga och han ligger på det som kommer att bli min högra sida, där han alltid har legat ändå sedan vi gifte oss ( och innan dess också 😉 ).
   Kram

 13. Raija skriver:

  Lät inte alls bra detta med förmaksflimret och obehagligt att vakna av det.

  Smulan är jättesöt 🙂

  Jag tycker också det är lättare med en sten med namn på att besöka och är glad att mina föräldrar har det på sin grav.

  • Ingrid skriver:

   När pappa dog begrovs han i familjegraven och det kändes så konstigt att han bara försvann så där. Så när mamma sedan gick bort skaffade jag en minnessten till dem. Det känns som om de kom lite närmare när man ser deras namn.
   Kram

 14. Kerstin skriver:

  Men oj då! Du får ha ett allvarligt samtal med ditt hjärta, så det fortsätter att ticka på i rätt takt. Visst är det bra numera att det har lättat lite både runt begravningar och gravar. Man kan faktiskt göra som man själv vill i stort sett. Och inte kan jag tänka mig att Åke misstycker, tvärtom uppskattar han säkert ditt pyssel och din omsorg.
  Kram från mig /Kerstin

 15. Kraka skriver:

  Tråkigt att du fick flimmer. Kanske någon medicin som behöver dosjusteras? Fina Smulan! Att umgås med en katt är hälsosamt så du gjorde helt rätt att du tog dig en pratstund med henne.
  Jag tror inte heller att Åke tar illa upp. Ni levde ett helt liv tillsammans så han vet nog hur du känner och tänker.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Klappa katt är ju så väldigt hälsosamt, det sänker blodtrycket bland annat har jag hört.
   Jag tror att Åke är nöjd med mig, för han var nog egentligen inte så blygsam som han lät ge sken av. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.