Snögubbeväder

I dag har det snöat ganska ymnigt då och då och den hårda vinden har mojnat. Jag har jobbat på Kupan och ett tag såg det ut som rena ”Jenny Nyström” när man tittade ut genom fönstret. Åke använde alltid namnet ”Jenny Nyström” när det var en sån där riktigt idyllisk bild av sakta dalande stora snöflingor, precis som det brukade se ut på hennes julkort.

Det är kul att det finns barn här i området.

Det har kommit riktigt mycket snö och när jag gick hem höll snöplogarna på för fullt på gatorna. Här var det också snöröjt, så innan jag gick in skottade jag av min uppfart och då passade jag på att ta ett foto av grannbarnens fina snögubbe. Det har varit ett perfekt snögubbeväder i dag.

Det var ganska lagom mycket att göra på Kupan, kunderna verkade nöjda med det facila priset av 20:-/plagg, semlorna blev uppskattade och när vi räknade kassan stämde den på kronan, så jag är nöjd med min eftermiddag.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på Snögubbeväder

 1. Znogge skriver:

  Vilken perfekt eftermiddag och så skönt att kassan stämde perfekt. Det är inga överpriser ni tar direkt men det är kanske bättre så att det blir omsättning.

  Önskar dig en god kväll!

  kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker nästan att vi säljer för billigt, men vi har ju en riktprislista och ska hålla samma pris i alla Kupor. Kaffe och semla för 20:- ! Kram

 2. Vonne skriver:

  Oj vad mycket snö! Våren kom allt av sig ordentligt. Förmildrande blir det ju när det är så julkortslikt som Jenny Nyström och att det är kramsnö så gubbarna kan formas. Ännu bättre då att det också finns barn i området!
  Trevlig tisdagskväll: Kram

 3. Musikanta skriver:

  Hade hoppats att snöovädret skulle undvika Mogata som det gjort de senaste dagarna. Men icke. Idag har det snöat hela dagen och jag har inte velat gå ut alls. Hoppas på bättre väder i morgon så det blir en promenad igen.
  Kram!

 4. wiolettan skriver:

  Vilken härlig snögubbe barnen har gjort, den är ju riktigt fin.
  Vi har också fått mycket med snö och plogtraktorn har gått här fram och tillbaka. Här i Stockholmsområdet har det ju varit mycket halka också så det har tyvärr blivit en hel del olyckor på vägarna.
  Jenny Nyström hon kunde verkligen rita hon.
  Semlor så gott. Att kassan stämde på kronan det brukar kännas otroligt skönt. Jag har varit med om både ock.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag trodde att det skulle vara halt i dag, men det var inte så farligt, men nu på natten fryser det väl på antar jag.
   Semlor gjorda från grunden på hembakade bullar, det är inte illa alls.
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Måtte det inte bli snögubbeväder här hos mig. Kram

 6. Oj, så mycket snö ni har fått! Så mycket har vi inte haft här på hela vintern! Det var ju verkligen tur att du inte satte undan snöskyffeln…
  Ingen snö här än, sol, men ganska kallt.
  Kram, Monica

 7. Kicki skriver:

  Jag trodde du gjort snögubben 😕
  Jag såg ju på nyheterna att mycket snö föll över dina trakter.
  Jenny Lindström-väder det har vi här nu. Snön dalar i alldeles för stora flingor. Jag vill få slut på vintern, men vet ju att vi kan ha den en hel månad till om vi har otur.
  Har varit ute och skottat för att ta mig fram till brevlådan och ta in tidningen. Behöver skotta vid garaget, men struntar nog i det, bara det går att köra ut bilen.

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det bli mycket vinter i mars och i april med ibland. Ett år fick vi det årets snö just i april och lagom till påsk, så man vet aldrig.
   Kram

 8. Anne-Lie skriver:

  Fin snögubbe. Jag trodde det var du som gjort den. För idag har jag (55+) gjort en snögubbe med Elsa (hundvalpen) Hon skällde på den hela tiden och åt upp gubbens öga (gurka) Men roligt var det.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.