Snökanonen missade Gotland – Råttfångerskan

Snökanonen, som man hotade med igår, blev det inte så mycket av med, för det har bara kommit ett tunt snölager och på gräsmattorna sticker grässtråna ännu upp, men på vägarna här i området är det väldigt halt. Det upptäckte jag när jag gick iväg till soprummet i förmiddags. Jag fick hålla mig på gräsmattskanten och smyga tätt intill husväggarna där det ännu var barmark. Man vill ju inte halka omkull! Senare körde en vaktmästare och sandade, så nu ska det förhoppningsvis vara lättare att ta sig fram.

Meteorologerna varnar dock för en ny snökanon idag, men än så länge är vi förskonade, för det yr bara lite lätt.

Maken vankar fram och tillbaka och vet inte riktigt vad han ska ta sig för. Att gå ut och promenera är inte att tänka på och inte är det någon fotboll på TV. Det är tur att han har DN att ta till.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag har börjat läsa en bok av Inger Frimansson – Råttfångerskan. Den är ett ruskigt kidnappningsdrama med en kvinnlig huvudperson och hennes offer i centrum. En riktig rysare även för den som inte har råttfobi.

Jag läser och ryser och tänker på storråttorna som bodde i hönshuset. Vi la ut gift för att bli av med dem och ibland kunde det ligga någon sån där äcklig råtta död i ett värprede, när man skulle plocka ägg. Jag vågade aldrig lita på att den var död förrän den legat där något dygn utan att ha rört på sig.

En storråtta hade vi under fågelbordet för några år sedan. Katterna satt och tittade på den, följde efter den när den gav sig iväg över trädgårdslandet, men gick inte till angrepp mot den. De vågade väl helt enkelt inte, för storråttorna kan vara nog så aggressiva. Det slutade med att Åke fick ta till bössan och skjuta den.

Ha en trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Nostalgi, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Snökanonen missade Gotland – Råttfångerskan

 1. Hejsan Ingrid !
  Usch ! För stora råttor, har sett sådana. De fanns i ett sophus när jag gick i Betaniakyrkan i 1:a o.2;a klass. En av de elaka ”luarna”= pojkarna kastade en sådan där stor råtta på mig, den var levande.Gissa om jag skrek.Då började mobbingen som fortsatte hela skoltiden ut.
  Jag har ju glömt att kommentera Dina fina får ju i headern, tänker på Tele2.Frank det svarta fåret.Ser den där med de smala benen.Att de håller.

  Fy farao vad det blåste svinkallt i förmiddags.Måste ju ut och handla lite frukt m.m.

  Utfodra djuren med vatten.

  Idag ringde Anna som också är med och fångar in katterna, de hade fått in en hankatt i fällan också. Som de inget jourhem hade till, jag sa nej jag vill inte ha någon kättrande i gardinerna.Det var en i Södertälje som skulle ha honan.Hanen slank med i bara farten.Tänk om det var Kasper.Han var ju vild som unge, då jag matade honom hos Yngve.
  Vill ha en tam katt, annars ingen alls.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du gillar headern. Det är ett foto som jag tog av grannens från den 13 januari 2008. Det var inte mycket snö den vintern heller minsann.
   Hoppas att du får tag i en tam, lugn och snäll katt.
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Mina farföräldrar hade bondgård och där såg jag ibland råttor. Fy, så stora och äckliga de är. Jag har verkligen råttfobi, och tror inte jag är ensam om det. Kram

 3. Gunnar skriver:

  Om råttor tycker vi inte!
  Jag har läst nån av hennes böcker och visst är hon bra. Men det har inte blivit av att jag har läst fler.

  Är det bara fotboll som lockar gubben? gick annars bra idag i sprintstafetterna på skidor. Ida vann ju.

 4. Anne-Lie skriver:

  Boken låter spännande, låter som att det skulle passa mig. Kanske ska ta och läsa den.
  Kram!

 5. Znogge skriver:

  Usch och fy för råttor. Den hundras vi har användes förr till att fånga råttor. Nu har vi tack och lov inga.

  Jag har läst boken och den är väldigt bra. Har nyss läst ut ”Alkemins eviga eld” och även den var läsvärd.

  Hoppas ni slipper snöoväder.

  kram

  • Ingrid skriver:

   En lite mus tog jag i fälla på uteplatsen här på Odvalds, men råttor har jag inte sett till här.
   Jag ska se om jag kan få tag i Anna Janssons bok, för den vill jag absolut läsa.
   Ingen snö ännu i alla fall!!

 6. Inger Maryissa skriver:

  Här har heller inte kommit mycket snö….bara som ett litet vitt puder.
  men halt är det ute, så man får vara försiktig
  Läskigt med de stora råttorna du berättar om, och när t.om kissarna är rädda för dem, så är de nog inte roliga att ha att göra med
  kram

 7. Siw skriver:

  Hej Marie!
  Jag har inte upptäckt din blogg förrän nu. Trevligt och kul att du läst Inger Frimansson. Det finns ju dessutom Gotlandsförfattare som är intressanta, Marie Jungstedt bl a. Jag har en väldigt kär relation till Visby: min älskade etta bor numera och sedan 10 år där!

 8. Gunnar skriver:

  Gomorron!

  Hoppas råttorna håller sig borta. Nu snöar det utanför fönstret här. Det är fint med det vita men vi vill inte ha några stora mängder.

Kommentarer inaktiverade.