Solen går lågt nu

Hösten är verkligen här och solen går så lågt nu att det gäller att vara ute på terrassen tidigt på morgonen om man ska få någon glädje av den, för redan vid tolvtiden smiter den in bakom björkarna och skuggan lägger sig över min uteplats, som vetter åt öster.

I morse var det i alla fall väldigt härligt. Den här bilden tog jag vid nio-tiden och sen tog jag min kaffekopp med mig ut och satt och njöt av det vackra vädret innan jag satte igång med dagens ”orkar”. Även om man lever ensam och lägenheten inte är så stor är det trots allt lite pyssel för att hålla rent och snyggt runt sig. Bland annat har jag putsat köksfönstret och tänkte då med tacksamhet på hur enkelt det är. Två sidor bara eftersom det är treglasfönster här och dessutom behöver jag inte upp och klättra på någon stege, annat än ute och då räcker en vanlig hushållsstege. Det var annat på Stenstugu när man skulle putsa alla de dubbelkopplade fönsterna i hela huset. Tolv stora fönster på nedre botten och åtta uppe plus en antal ”smågluggar”.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

8 svar på Solen går lågt nu

 1. Geddfish skriver:

  Visst har man pyssel även om man lever ensam! Det är samma saker som ska göras, dammet faller nog rätt så lika. Lite mindre disk bara. Jag putsade några fönster i går em. Jag har min uteplats i samma väderstreck som din.
  Måndagskram, Gerd

 2. Inger Maryissa skriver:

  Så vacker bild, och så fint det är där
  härligt att kunna sitta ute och dricka kaffe
  och ja, visst har man en hel del att pyssla med även om man lever ensam
  kram

 3. Ja, idag har vi också haft fint väder och riktigt varmt i solen, men på eftermiddagen blir det snabbt svalare!
  Visst är det skönt att bara behöva putsa ut- och insida på fönstren!
  Ha det bra, kram, Monica

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Allt är relativt, eller hur? Bra att få lite perspektiv på saker med tiden, fönsterputsning lämnar grannarna bort jag sett! När vi putsar våra rasar kittet på vissa fönster och påminner om allvarligare brister än dimmig ruta :-/

  • Ingrid skriver:

   Det är mycket att tänka på när det gäller fasaden och har man eget hus är det ständiga renoveringar. Här få man avvakta och se om föreningen tänker göra något åt flagnande färg och kitt.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *