Solsken….

…och ett par grader varmt har det varit idag. Det var riktigt ovant att se lägenheten i ordentligt dagsljus och jag inser att i morgon får jag ta fram både dammtrasan och snabeldraken.

Jag tog en kortare promenad på eftermiddagen, för jag skulle till fd Pressbyrån och hämta ut revybiljetter, så lite frisk luft har jag fått idag i alla fall. Annars har det inte varit någon speciellt bra dag, för jag fick flimmer i morse igen och det har suttit i hela dagen. Nu har det gått över, men så här kan jag ju inte ha det! Jag hade en attack i tisdags också, så idag ringde jag och pratade med läkaren på VC och ska öka dosen av den ena medicinen och hjälper inte det måste jag söka hjälp på lasarettet.

Igår kände jag ingenting och mådde jättebra och jag sov hur gott som helst i natt. Jag vaknade vid åttatiden i morse, gick upp och drack mitt morgonkaffe och läste tidningen och sen när jag skulle gå och klä mig började hjärtat bete sig illa.

Är det här någonting att skriva om i bloggen? Jag gör det för att det faktiskt är fler än jag som har liknande problem och hälsan är ju en viktig del av Livet efter 70 och något som påverkar min tillvaro i högsta grad. Jag hoppas att ökningen av medicinen hjälper och jag slipper känna att de här hjärtproblemen begränsar min tillvaro.

I eftermiddag har jag suttit och läst Öster om Heden av Viveca Lärn. Det är en rolig och lite burlesk historia om att gäng grannar som vinner en massa pengar på Postkodlotteriet och ger sig iväg på en resa till Kenya. Det blir en brokig skara människor, som åker på lyxsafari, var och en med egna syften och mål med resan. När de åtta göteborgarna omtumlade återvänder till Öster om Heden är ingenting sig likt och ingenting blev riktigt som de hade tänkt
sig.

Jag tyckte om boken, men den grep mig inte och har legat på soffbordet ganska länge. Jag har läst lite då och då, men idag passade det bra att ta det lite lugnt och läsa färdigt den.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Förmaksflimmer. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Solsken….

 1. Gunnar skriver:

  Boken av henne blir jag nyfiken på. Hon är en av mina favoriter. Hoppas att du får ordning på hjärtat. Har du bra läkarkontakter?

 2. Znogge skriver:

  Klart att du ska och kan skriva om ditt flimmer. Dels är du långt ifrån ensam om det, dels skriver man självklart vad man vill i bloggen.

  Den boken är ny för mig och jag har inte läst så mycket av Viveca Lärn men alla tips tas emot 🙂

  Kram och trevlig kväll!

 3. Gunnel skriver:

  Bloggen är ju som en slags dagbok och då skriver man väl hur man känner eller tänker just då. Tycker absolut att det är något att skriva om hjärtflimmer. Man skriver ju om kul saker också. Det måste var en blandning av allt. Då blir det mer intressant att läsa. Hoppas du mår bättre i morgon. Kram

 4. Musikanta skriver:

  När jag fick beskedet om min livmodercancer för två år sen gick jag direkt ut med det på bloggen och på FB. Dels var det skönt att slippa svara på frågor om hur jag mådde (Hur mår du? som alla frågar av ren artighet) eftersom beskedet kom som en chock för mig och dels var det skönt att få respons från andra i samma situation. Jag har dessutom fått mejl från några för mig helt okända personer som har skrivit och frågat mig om hur operationen gick till och som var ängsliga och som jag kunde lugna. Jag tror att det bara är bra att dela med sig av sin oro – det lättar lite i varje fall. Så visst ska du skriva om det!
  Kram från Ingrid

 5. Musikanta skriver:

  Den här boken fick så dålig kritik så jag tror jag avstår 🙂

 6. Bosse Lidén skriver:

  Hoppas det hjälper att du höjer dosen. Att välja att skriva om sådant är bra på många sätt. Ge och ta principen kan ta vid. Man kan både få tips och ge tips till andra. Jag försöker lyfta fram diabetes i olika sammanhang. Både på bloggen och i mina två böcker. Jag har idag skrivit ett långt seriöst inlägg om min sista dag som frisk.
  Tänk att det var du som hade ansvar för solen idag. Imorgon tycker jag att det är min tur. 😉 Kram Bosse

  • Ingrid skriver:

   Jag vet ju att du har diabetes och det är ett elände som man får hoppas att läkarvetenskapen snart har någon lösning på. Min ena lilla grannflicka som är 10 år har så svår diabetes så att föräldrarna måste väcka henne på nätterna och kolla blodsockret. Och jag var på ett besök i hennes klass i skolan och på den timme jag var där kom det en assistent och kollade blodsockret två ggr och sedan kom han tillbaka en trejde gång och gav henne en smörgås.
   Jämfört med det är hjärtflimmer a peace of cake.
   Kram

 7. Geddfish skriver:

  Det är bra att skriva ut sina besvär, kan vara till hjälp för andra också.
  Själv studerar jag flitigt ett par sjukdomsgrupper på FB, de ger mycket info. Jag har ett stort bekymmer som jag inte bloggar om direkt i klartext. Känns inte riktigt läge, men kommer nog snart skriva en del.
  Nu är det sena kvällen och jag får koppla av inför morgondagen. Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Var och en gör ju som man känner för, men jag började ju att skriva om mina krämpor, så då får man väl följa upp och livet består ju inte bara av solsken och medgång.
   Kram

 8. Jo du Ingeritan det är allt bra för andra för att höra att det inte bara dom eller vi som har sådana problem.Kram

 9. Kraka skriver:

  Förmaksflimmer är jobbigt och jag hoppas du får ordning på det med ändrad medicindosering. Speciellt du som är så aktiv behöver ha ett hjärta som ger kraft med sina slag och inte gör dig trött.

  Önskar dig en bra helg!
  Kram

 10. Tove Olberg skriver:

  På din skriver du om vad som ligger dig – ja, just nu – närmast om hjärtat.
  Bloggskrivandet är frihet att uttrycka sig som en vill och önskar!
  Jag önskar dig verkligen god bättring på området kanske med någons hjälp i läkeriets värld?
  kram 🙂

 11. Lambergsfrua skriver:

  Det är klart att du ska skriva om ditt flimmer, som ju verkligen är en del av ditt liv och påverkar det mycket. Dina erfarenheter kan bli ett stöd för andra och du kan möta större förståelse från andra. Jag förstår att det upprepade flimret nu i veckan oroar och jag hoppas innerligt att den ändrade medicindosen ska få hjärtat att lugna sig.

  Revy låter trevligt.
  Önskar dig en riktigt bra helg.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *