Som att välja mellan pest eller kolera

Det är lite disigt och molnigt idag, men varmt. Vi har nästan 15° just nu. Jag har just kommit hem efter en promenad, som blev lite kortare än jag tänkt mig, för jag skulle valt en tunnare jacka. Man kan ju inte tro sig och vinterjackan åkte på som vanligt.

Blåsippor såg jag i alla fall mängder av och….

…de finns i alla möjliga färgställningar.

Jag såg inga utslagna vitsippor, men de står i knopp.

I eftermiddag ska jag ta en sväng till Roma. Gotlands Sparbank, där SPF har sina affärer, har stängt kontoret i Klintehamn och flyttat till Roma och det ställer verkligen till det. Jag har en del pengar efter de senaste mötena som ska sättas in på konto och nu blir jag tvungen att köra till Roma för att göra det. Det är inte så långt (2,5 mil enkel väg), men obehändigt.

Byta bank till Handelsbanken, som än så länge finns kvar här, hjälper inte mycket, för de hanterar inte kontanter, så det är ungefär som att välja mellan pest eller kolera. Jag hoppas verkligen att Ingves förslag, om att bankerna ska tvingas ta emot våra sedlar och mynt, går igenom, för annars får föreningar och välgörenhetsorganisationer det allt svårare och svårare att bedriva sitt arbete. Butikerna tar ännu emot kontanter, men de är måttligt intresserade av att fungera som växlingskontor.

När nu ”bilen ändå går” tror jag att jag ska ta och svänga förbi svägerskan i Endre. Det är ett bra tag sedan vi sågs sist och då blir det lite mera mening med den här utflykten.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Tyckt. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Som att välja mellan pest eller kolera

 1. znogge skriver:

  Om ine banken ska hantera pengar, vem ska göra det då tänker jag… Jag tror att vårt Handelsbankenkontor har ändrat så att de har pengar åter igen. Det minsta man kan begära tycker jag.

  Kram och trevlig onsdag!

 2. Agneta skriver:

  Blåsippor är så fina. Här har skogsmaskinerna tyvärr ställt till det i år så vi får åka från vår dal för att hitta dom, men det ska nog gå.

  Vitsippor tycker jag kanske ännu mera om, det är så fint med dom där täta mattorna under träd och buskar! Har alltid drömt om att bara ligga där i vitsipporna en dag och dricka ett glas vin, men det har liksom aldrig hänt ännu…..det är ju egentligen bara att göra det.

  Det där med banker och pengar kan göra vem som helst tokig. Tänk att man inte kan gå in på banken utan att bli ruinerad, för vill man ha något gjort kostar det skjortan, jag blir så arg när jag tänker på det. Samhället har förändrats en hel del det sista och det går så fort.

  Vi hade ett dolt fack i en bil med massor av 1 kronor (parkeringspengar, men det går ju heller inte att använda pengar där längre) och jag kom på att dom borde vi göra oss av med, så jag tog dom med in till en affär där vi handlar och där man har sådana där apparater som man stoppar pengarna i.

  Jag frågade om det var OK att stoppa ner kronorna där och få en 100 lapp för dom, än kan man ju använda sedlar lite här och där i alla fall.

  Men se, det gick inte, jag var tvungen att köpa något, så då föreslog jag att jag skulle köpa en trisslott (det var i den avdelningen med spel och dobbel jag var, för den var liksom utanför själva affären) men det ville man inte gå med på.

  Men jag stod på mig. Man tyckte jag var jobbig som skulle blockera apparaten med att stoppa i så ”mycket” pengar där, men som jag sa, ni har ju flera stycken apparater och jag gör ju jobbet……att det kan bli så konstigt……stå och tjafsa om att bli av med mynt…..

  Ja, ja, och inte hjälper det att protestera heller! Vi bor ju på landet numera och här finns ingen bank kvar, det är ett par mil drygt dit, men då får man beställa tid innan om man vill in på etablissemanget! Sanslöst.

  Tack och lov har jag inte mycket med banken att göra numera.

  Jaja, det blev en lång utläggning!

  Kramar

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår dig mer än väl, för problemen är exakt desamma här. Det är svårt att få tag i kontanter om man behöver det och det är näst intill omöjligt att bli av med det.
   Visst skulle jag kunna handla upp en del av föreningens kassa och sedan flytta över pengar från mitt konto till deras, men man vill ju inte hålla på att blanda in sin egen ekonomi i föreningens. Svårt är det ………

 3. Här började dagen med lite dimma, men nu kommer solen och vi har också ca 15 grader! Såå skönt! Det är så fint med alla blåsippor, det har vi inte här nere. Men vi har vit- och gulsippor!

  Visst är det otroligt att banker inte ska handha pengar längre! Man blir både häpen och arg. Hoppas verkligen att de blir tvungna till det på något sätt!
  Ha det så bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Här blev aldrig riktigt klart solsken, men det var nog över 20 grader när det var som varmast.
   Man får hoppas att bankerna tar sitt förnuft till fånga.
   Kram

 4. bella skriver:

  tänk att blåsippor har jag aldrig sett massor av. bara några här och där.fast jag har sett blåsippor i år. och igår såg vi massor av utslagna vitsippor vid våran gata. det var tidigt, men dom växer i en rabatt vid en stenmur, så det var nog därför dom redan var utslagna.
  svårigheten numera är att få tag i kontanter. jag använder kort för det mesta, men ibland behövs kontanter. då får man leka detektiv, typ.

  • Ingrid skriver:

   Här finns det massor av blåsippor och på Gotland får man till och med plocka dem.
   Det är svårt att bli av med kontanter och lika svårt att få tag i om man skulle behöva det.
   Kram

 5. Susie Bloom skriver:

  Har precis kommit in efter att ha jobbat i trädgården i nästan 2 timmar. Det var helt underbart fast väldans jobbigt för mig som inte har någon ork eller kondis kvar efter ett år utan att göra nått. 🙄 Jag satt i solen, så jag fick ta av mig jackan. Det var ju 16 grader i skuggan och hur varmt det var i stekande sol har jag inte en aning om! 😆
  Jag orkade med hälften av pallkragarna, Rolle flyttade kantstenen som låg där växthuset ska stå. Så nu kan dom komma gubbarna och börja gräva och gjuta….. 😉
  KRAM
  Susie

 6. Astrid skriver:

  Underbara foton med vår.

 7. Kraft´n skriver:

  Nej, det är inte lätt att vara kassör i våra föreningar längre. Vi har löst det i både PRO o Öronfröjd på det viset att kassören har tillstånd att sätta in från eget konto och själv försöka göra av med de kontanter som kommer in. Det är ju egentligen ingen bra lösning men vad gör man. Kram/Anders

  • Ingrid skriver:

   Nej, inte är det en bra lösning, men det blir kanske så man får göra till slut. Det är ju inte trevligt att ha mycket pengar liggande hemma och bankerna har verkligen lämpat över riskerna med kontanthanteringen på sina kund. Jag tycker att de borde skämmas!!
   Kram

 8. Hillevi skriver:

  Ett riktigt elände är det! Ja, inte blåsipporna, då! Men de så kallade bankerna… min närmaste, två mil bort, lägger ner (kontantlösa har de varit länge) och om jag, som har bil och förmåga, gnäller – hur ska det då vara för de som har svårt att ta sig in till Uppsala? Dessutom blir det dyrt med parkering och gräsligt mycket folk är det också!
  Antar att alla föreningsmedlemmar inte har swish, annars kanske det vore en lösning.

  • Ingrid skriver:

   Ja, inte är det lätt för oss och ännu värre för de som inte kan ta till sig en nya tekniken. De är helt beroende av andras hjälp. Jag tror inte att det är just någon av våra föreningsmedlemmar som har swish (förutom då jag förstås 😉 )
   Kram

 9. Kicki skriver:

  Det vore väl väl om bankerna i stället kunde ta sitt ansvar mot oss kunder.
  Trots att vi gör det mesta själva hemifrån, så blir bankernas tjänster bara dyrare och dyrare.
  Kram

 10. Geddfish skriver:

  Härliga vårliga foton med de sötaste sippor.
  Alltså, världen är konstig. Ska inte banken hantera pengar? Jo, jag har råkat ut för när jag ska växla till Euro också. Här finns inget Forex eller Svea och inget får man ur bankomaten.
  Ha en fin onsdag, kram, Gerd

 11. Bosse Lidén skriver:

  Härligt med femton grader och blåsippor. Sorgligt med banker som flyttar och inte handskas med pengar längre. Samtidigt kommer det nya sedlar både i år och nästa år. Märklig tid vi lever i. Hoppas du besökte din svägerska och ni fick en trevlig stund tillsammans.
  Kram Bosse

 12. Elisabeth skriver:

  En underbar tid med alla blommor. Håller med i att bankerna ska tvingas att hantera kontanter.

 13. Karin skriver:

  I PRO tar vi ingen mötesavgift, utan man blir avprickad, och så får man ett inbetalningskort en gång i kvartalet eller halvåret. Det har fungerat bra, men blir lite extra pyssel för kassören.
  De enda kontanter kassören får in är för lotterier, och det kan vara bra ha för inköp.
  Kramar karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *