Sommar i P1 med Cherrie

Igår kväll började det regna helt oförhappandes och i morse hade jag 4 mm i regnmätare, men regnmolnen hade dragit förbi och det var en solig och fin morgon och solen ha lyst hela dagen.

Trädgårdsansning tar en hel del tid

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag pysslade med på förmiddagen, men när klockan blev ett parkerade jag i solstolen för att lyssna på Sommar i P1. Det gäller att passa på, för nu ska det bli sämre väder igen.

Sherihan ”Cherrie” Abdulle berättade om en värld som är tämligen okänd för mig, en värld där unga människor skjuts, en värld som hon genom sin musik lyckats ta sig ifrån, men fortfarande händer det att hennes gamla vänner blir ihjälskjutna och då skäms hon för att hon varit arg på dem då de inte velat dela hennes glädje över framgångarna hon haft. Hon sägs vara på väg att bli Sveriges nya R’n’B-drottning. R’n’B; Rhythm and blues är en genre av populärmusik med afroamerikanskt ursprung från 1940-talet och det var också sådan musik hon spelade. Låtarna var okända för mig, men mycket njutbara och tåvickarvänliga. Jag lyssnade inte riktigt till slutet av programmet, så jag kollade låtlistan för att se om hon spelade något av sin  egen musik  och det hade hon gjort. Det blir minuspoäng för det! 😉

Prat: ♥♥♥
Musik: ♪♪♪

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sommar i P1 2017 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sommar i P1 med Cherrie

 1. Laila skriver:

  Skönt med lite regn, vi fick 5 mm. Jag har också pysslat med lite rensning i rabatter och även njutit i solstolen ett slag.
  Kram

 2. Kraka skriver:

  Jag har inte hunnit lyssna på henne ännu, men hon står helt klart på min ”önskelista” (jag är medveten om att jag knappast kommer att ”hinna” lyssna på alla programmen).
  Hennes värld är inte min, men ändå på något sätt. Jag bor i ett av dessa sk utsatta områdena och det har skjutits flera ungdomar nästan bara ett stenkast från min bostad.
  Jag vet ju att du tycker om att läsa/lyssna på böcker och ja gvill rekommendera Två soldater av Roslund & Hellström. Få böcker, trots att det är en fiktiv berättelse, har skakat om mig så- Den är så realistisk om hur det är/kan vara att leva i en förort. (Deras böcker är överhuvudtaget mycket läs-/hörvärda.

  Jag älskar min förort och vill inte flytta ifrån den (jag är inte uppväxt där, har flyttat dit som vuxen, ca 25 år var jag nog). Det enda som skulle få mig att flytta är om jag hittar min drömlägenhet med utsikt både över vatten och innerstaden. (Det såldes en sådan under våren för drygt 5 miljoner, men det har en sjuksköterska inte råd med…)

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Tack för boktipset, det är noterat!!
   Nej en lägenhet för 5 milj köper man nog inte på en vanlig lön. Här på Odvalds har vi en lägenhet som är till salu och förundras över att senaste budet på den är 600 000:-. Det är det högsta priset någonsin i området.
   Kram

 3. Det är en främmande värld för mig också och det kan man verkligen vara tacksam för! Ändå finns det på nära håll för mig; det har ju varit många skjutningar i Malmö och det är bara 3 mil härifrån. Men en främmande värld…
  Musiken är väl inte heller något jag är så förtjust i, men det finns värre…
  Solsken och fint här hela dagen idag; det blev en lång promenad!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Skogsnuvan skriver:

  Jag har inte lyssnat på sommarprogrammet ännu fast jag har satt fram radion Det är så mycket mitt på dagen. Igår var jag och moster på lapptäcksutställning alltid lika kul. Eftersom hon fyllde år så åt vi middag och tårta hos henne sedan och det tog hela dagen.

 5. Kicki skriver:

  Jag lyssnade faktiskt på Per Gessle igår, det kommer nog inte bli så många sommarpratare för mig.
  Jag har ju tre månader fritt på Storytel, så nu lyssnar jag på böcker så mycket jag hinner. Jag har ca en månad kvar av abonnemanget. Sen får jag hålla till godo med bibliotekets utbud.
  Kram/Kicki
  PS
  Nu är det bestämt, det blir inget Gotland i år. Tråkigt, men så blir det.

 6. Elisabeth skriver:

  könt att kunna luta sig tillbaka och ta vara på solen. Det har jag gjort senaste veckan när vi varit ute med husbilen. Nu har jag hunnit läsa ifatt dina inlägg. Alltid lika trevligt att läsa. Karamar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *