Sommar i P1 på Björkhaga

Inte vet jag om det satts något värmerekord idag, men det har varit fasligt varmt. På förmiddagen satt jag ute i skuggan och läste, men på eftermiddagen blev det alldeles för varmt här vid Odsvalds så….
…jag åkte till Björkhaga och där var det riktigt behagligt med svalkande vindar från havet och varmt i vattnet var det också.

Jag hade med mig hörlurarna till mobilen och låg och lyssnade på dagens sommarvärd, Nina Lagergren, som är halvsyster med Raoul Wallenberg.

Hon hade mycket att berätta, men jag var nog lite okoncentrerad och njöt mest av musiken som var väldigt omväxlande och omsorgsfullt vald och passade min smak perfekt. När hörde man Glenn Millers At Last senast och Nessun Dorma med Luciano Pavarotti fick håren att resa sig på mina armar trots värmen.

Sen gick jag och badade någonstans mitt i också och när jag kom upp ur badet träffade jag en bloggvän, Madde med bloggen Stickqvick och det var riktigt roligt. Jag vet ju att hon brukar bada på Björkhaga och har tittat lite efter henne, men nu var det hon som fick syn på mig.

När jag badat färdigt åkte jag till Konsum och handlade och där hade de ett trevligt initiativ. Vid fruktdisken stod det plastglas och vattenflaskor för de som kände sig törstiga. Givetvis drack jag ett glas!

Här hemma ska det också vatten till. I morse vattnade jag alla krukorna och nu har jag burit ut några kannor vatten på rabatterna.

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Odvalds, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Sommar i P1 på Björkhaga

 1. Znogge skriver:

  Här blev man blöt från ovan i stället! Var sak har sin tid 😉

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Jag hade bestämt att vi skulle göra en utflykt norrut idag och så blev det. Vi var på Lärbro krigssjukhusmuseum och det var intressant. Sen hade jag tänkt att vi skulle besöka Pavalds gård men de hade stängt på måndagar. Vi fortsatte till Bläse och tog en lättlunch där och jag fick se en massa fina kuddar som var utställda där. Tog även några lotter, tyvärr nitar allihop. På hemvägen tog vi en fika på Ihre gård. Jag fick kontakt med min väninna i Stenkyrka och hon var på väg till Lickershamn för att bada. Så då åkte vi dit och jag fick sällskap i badet. Vattnet var 23 grader och det var jätteskönt att få svalka sig ordentligt.
  Ha en skön kväll!

  • Ingrid skriver:

   Vilken härligt utflyktsdag ni har haft. Bläse är jättefint tycker jag. Vi var där förra våren när vi var och tittade på Blå Lagunen.
   Visst är det härligt att få bada när det är så här varmt.
   Kram

 3. Elisabeth skriver:

  Du verkar ha haft en skön dag! Bra med närheten till havet, när det är dags att svalka sig, Ha d+e gott! Elisabeth

 4. Skogsnuvan skriver:

  Här var vi nere vid sjön hela dagen. Badade och badade och gick till brorsan och fick grillat på kvällen. Nu är blåbär och hallon mogna och mina rödvinbärsbuskar och krusbärsbuskar är dignande av bär men jag orkar banne mig inte plocka i värmen. Jag har mest suttit under taket på strandstugan och gjort drömfångare.

 5. wiolettan skriver:

  Den här värmen är lite för mycket i min smak, men många njuter så man får vara glad ändå.
  Kul att träffa en bloggvän så där.
  Ovanligt detta med vattnet på Konsum, det har jag aldrig varit med om i någon affär. Förstår att det är uppskattat.
  Kram och ha det bra.

 6. Rigmor skriver:

  Tänk…att ha havet så nära!! Vilken lycka…Här var det visst värmerekord igår, tropisk värme med väldigt hög luftfuktighet, trots att det inte regnat på snart fyra veckor. Gräsmattan…ja den är inte grön längre, men den struntar jag i. Däremot är det evigt vattnande på alla blommor och tomater, tur vi har egen brunn, och gott om vatten dessutom.
  Och nu ska väl erkännas…inte ett enda sommarprogram har jag lyssnat på! Just den tiden på dagen, ja men då vaknar väl livsandarna till, hungern sätter in, eller jag vet inte vad det beror på. Och ljudböcker har jag laddat ned, inte en rad har jag lyssnat på…Vart tar dagarna vägen?
  Ha en skön fortsättning på sommaren!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Nu gäller det verkligen att vattna om allt man har planterat ska överleva, fast just nu stänker det faktiskt med lite regn här på ön.
   Var sak har sin tid och du hinner nog med bokläsning/lyssning senare i höst när lugnet lägrar sig.
   Kram

 7. Helena skriver:

  Här är det också fortsatt varmt, men vi får hålla oss hemma då ingen har tid att följa med oss till stranden. Det är helt omöjligt att åka ner med båda tjejerna som ensam vuxen. Jag hoppas det blir lite lättare med det nästa år när dom är lite större…

 8. Musikanta skriver:

  Förstår att det är ett program som jag måste lyssna på på datorn så småningom. Hade jag hört At Last hade jag blivit rörd, så många härliga minnen från min ungdoms hippor som är förknippade med den.
  kram från Ingrid

 9. Musikanta skriver:

  Ser nu att du har länkat till programmet. Bra!
  Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *