Sommar med Anders Bárány – Hamncaféet

Anders Bárány var en angenäm bekantskap som hade spännande historier att berätta och som dessutom spelade bra musik, idel örongodis faktiskt. Musik som han presenterade med titel, medverkande och upphovsman plus exakt hur lång den var.

Han berättade bland annat om sin Österrikiske farfar Robert, som för hundra år sedan gick ut i första världskriget, blev rysk krigsfånge och fick Nobelpris medan han satt fängslad. Han hade upptäckt hur balanssinnet fungerar.

Själv sitter Anders Bárány i Kungliga Vetenskapsakademien och tillhör den skara som utser Nobelpristagarna i fysik och kemi. Ett uppdrag där han fått en del kritik för sin ovanliga frispråkighet kring förra årets pristagare.

Det blev ingen Sommar i P1 i solstolen idag. Visserligen kunde vädret kanske ha tillåtit det, men jag kände ett behov av att fylla på kakburkarna, så det var bara att skruva upp ljudnivån på köksradion och lyssna medan jag satte kakdegar.

När programmet var slut och kakplåtarna färdiggräddade gick jag ut en sväng, solen hade kommit fram och det var riktigt varmt och skönt ute. Det gäller minsann att ta vara på den fina stunderna denna usla junimånad. Vi får hoppas att juli kommer att bli bättre.

Hamncaféet ligger inte vid hamnen längre, men vad gör det, det ligger ju Klintehamn i alla fall. Jag var nyfiken på hur det ser ut där och eftersom det var öppet gick jag in och tittade och det är hur fräscht och fint som helst inne och ute finns en stor uteservering med bänkar och bord.

Vecka 27 serverar vi lunch mån – fre
11.oo – 14.3o.

Mån. Pannbiff m lök
Tis. Rimmad oxbringa m pepparrotsås
Ons. Korv stroganoff m ris
Tor. Pasta m baconsås
Fre. Kalops m rödbetor

Veckans alternativ: Gotländsk lammgryta och kycklingsallad
Välkommen till Hamncaféet på Guteskolan.

I morgon tisdag skulle jag vilja gå dit och äta lunch för rimmad oxbringa med pepparrotssås gillar jag verkligen, men i morgon har jag annat för mig. Jag ska åka till Visby och vara med i SPF:s informationstält i Almedalen.

Cirkustältet är uppslaget och i kväll är det föreställning, men jag tror att jag struntar i det i år. Går jag ut kan jag i alla fall höra musiken därifrån, för det ligger på andras sidan gatan. Husen i bakgrunden tillhör Odvalds.

Ha en skön måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Sommar med Anders Bárány – Hamncaféet

 1. Oj, du ska frottera dig med de politiska höjdarna på Almedalen 😉
  Kanske du kan få en bild av dig själv tillsammans med någon kändis?

 2. Raija skriver:

  Kakorna ser goda ut :-). Önskar att jag skulle bli bättre på att baka lite kakor mellan varven.

  Rimmad oxbringa med pepparrotssås är gott och det var längesen jag åt det.

  Själv jag har slutat gå på cirkus, sen jag såg hur de gjorde mot djuren. Det är många år sen och kanske har det blivit bättre. Men jag tycker inte det är en bra miljö för cirkusdjuren att fara omkring på vägarna som de gör.

  • Ingrid skriver:

   Det är nästan inga djur på cirkusarna nu för tiden, men många andra väldigt bra artister. Jag var inte där i kväll, men förra året var det bara hundar och hästar. Förhoppningsvis är det inga djur alls i kväll.
   Kram

 3. Kicki skriver:

  Oj, jag måste också baka. Sista påsen bullar ur frysen idag, inte en enda kaka i burkarna.
  På torsdag kommer Cissi och Ludwig, nåt borde jag väl ha hemma då.
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *