Sommar med Nilla Fischer

Om man bortser från en del av fotbollssnacket var Nilla Fischers Sommar i P1 riktigt bra. Ja, man får bortse från dialekten också (men jag ska väl ligga lågt när det gäller just den biten. Man ska ju inte kasta sten när man sitter i glashus 😉 ).

Fast inte gick det att sitta i solstolen och lyssna idag. Jag var ute och vattnade lite innan programmet började, när det helt plötsligt började regna. Nej, jag la mig på soffan och det gick precis lika bra. När programmet var slut kunde jag konstatera att det fanns 8 mm i regnmätaren.

Årets upplaga av ”rosen” på Fröjel kyrkogård ser lite trött och hängig ut

Nilla Fischerberättade om sin barndom och uppväxt där hon spelade fotboll med killarna, hon berättade om sina migränanfall och hon pratade om de omvälvande känslorna när hon upptäckte att hon förälskat sig i en kvinna, hon som alltid trott sig vara hetero och hon redogjorde för den stora ojämlikheten mellan herr- och damfotboll. Musiken var acceptabel även om den inte var helt i min smak.

Betyget blirPrat  ♥ ♥ ♥  och Musik  ♪ ♪ ♪

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Sommar med Nilla Fischer

 1. Ann-Marie skriver:

  8 mm ja olika falla dropparna, inte en droppe har vi fått bara mulet till ingen nytta. Gårdagens sommarpratare var en riktig domedagspredikan men tyvärr så har han säkert rätt i sina uträkningar. Men en gör så gott en kan och tänk om alla gjorde det. Nog har maj varit ovanligt lång i år men vad hjälper det att gnälla och igår sken solen .Har i alla fall plockat 1 liter smultron idag och det skapar glädje och ro i kroppen att hitta och böja sig för att öplocka. Såg att Baxter stod som rubrik för 2 år sedan, vilken blomsterprakt jag hade då, det ser inte så ut i år men jag tycker det är rätt fint ändå men blommor vill ha sol och värme och vatten förstås för att bli bäst. Pelargonerna gillar inte fuktig väderlek. Kram

 2. Gunnar skriver:

  Vi har haft skapligt väder idag ca 20 + och även en hel del sol.
  Ja det är verkligen inte jämställt inom fotbollen men vi får hoppas att det blir bättre. Marta kanske har gjort att statusen höjts lite i alla fall

 3. Laila Östergren skriver:

  Här kom det inte så mycket regn att det var mätbart en gång så målning och trädgårdsarbete kunde fortgå hela dan.
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Dialekter kan vara känsligt, det vet jag som skåning 😉 Men samtidigt så tycker jag de är vackra!

  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vi hade en riktigt skön dag igår, fast solen kom inte fram förrän på eftermiddagen.
  Dialekter är en känslig historia får många, men jag tycker det är trevligt så länge jag förstår förstås 😉 Själv fick jag gå på talvård en gång i tiden för att slipa bort mina stockholmska ä-e och ö-u. Ändå hade jag absolut ingen utpräglad stockholmsdialekt.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Idag har vi haft riktigt mulet och en och annan regnskvätt här på mellersta och södra Gotland, medan det varit soligt längre norr ut, men nu skiner solen här också.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *