Sommar med Petra Mede

Jag gillar egentligen inte Petra Mede, jag förstår mig inte riktigt på henne. Hon är på något sätt för roligt för mig och jag tror inte att jag är ensam om den känslan, för när hon t ex var programledare för Melodifestivalen var det många av hennes skämt som inte gick fram. Det var nästan pinsamt ibland, när det bara var hon själv som skrattade.

Trots det la jag mig i solstolen i dag för att lyssna på hennes sommarprogram och jag måste säga att hon var helt otroligt bra. Solen doldes av moln då och då, men det blev ändå för varmt, så efter en stund flyttade jag in i skuggan.

Själv presenterar hon sitt sommarprat på följande sätt:

Det blir ett antal betraktelser och anekdoter om barndomen, livet och alltings ofattbarhet.

Och så blev det och det presenterades på att väldigt underhållande och rappt sätt. När hon berättade om ett seglarläger hon var med på som barn skrattade jag högt, för att inte tala om hennes beskrivning av gympalektionerna med handboll, som hon avskydde, contra schottis, som hon älskade. Den femåriga dotterns promenad med förskolefröken på väg till ett besök på den nya skola, fick en väldigt ömsint och fin framtoning, som nästan lockade fram tårar och det lät som om Petra blev lite rörd själv. Musiken var också helt ok, så det blev 90 minuters trevlig underhållning.

När det gäller mina problem med bloggen, har jag upptäckt att det är när jag använder Firefox som det är så segt. Använder jag Explorer eller Edge är det inga problem alls. Det där dök upp helt plötsligt för några veckor sedan, så det är bara att hoppas att det rättar till sig igen.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Sommar i P1 2018 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Sommar med Petra Mede

 1. Znogge skriver:

  Jag har samma bild av henne och kan tycka att hon är en smula påfrestande. Men trots det så blev tydligen programmet över all förväntan vilket var trevligt! Förutfattade meningar ska man visst inte ha 😉

  Kram och ha en härlig lördagskväll!

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att höra att du också gillade hennes sommarprat.
   Nej, förutfattade meningar ska man inte ha. Om inte annat har jag lärt mig det när det gäller Sommar i P1.
   Kram

 2. Sådärja! Nu fick jag upp kommentarsrutan! Men jag fick fylla i namn och adress på nytt, dom hade försvunnit…Det går fortfarande väldigt långsamt att få upp din blogg, men huvudsaken är att det går! Jag har ju ingen brådska…
  Det var ju bra att du lyssnade på Petra Medes sommarprogram, fast du inte gillar henne! Jag har alltid tyckt lite synd om henne för att hon inte kunde fortsätta dansa, som hon ville.
  Ha en fin kväll, kramar, Monica

  • Ingrid skriver:

   Bra att det funkade igen!
   Petra Mede har ett enormt självförtroende och har föräldrar som i princip har fått henne att förstå att hon är Guds gåva till mänskligheten, så hon klarar sig nog.
   Kram

 3. Karin skriver:

  Har inga problem med din blogg, men jag har en bra och snabb fast dator. Det är kanske annorlunda i laptop och mobil.
  Ni hade fått regn skrev du och det var ju behövligt. Här har det fortfarande inte kommit något. Inget vill växa i rabatterna. Gräset är gult som hö. Men äpplen, hallon och björnbär är det gott om. Man får vara nöjd ändå.
  När vi var och vattnade på kyrkogården var det 28 gr. Nu har det gått ner till 25 gr och jag ska gå en kvällspromenaden.
  Ha en fin söndag!
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att det har med firefox att göra. I mobilen har jag chrome och där är det hur snabbt som helst. Bra att du i alla fall inte har några problem.
   Man får passa på att röra på sig morgon och kväll, för mitt på dagen går det inte.
   Ha en fin söndag du också Karin!
   Kram

 4. Kraka skriver:

  Så där, nu kan jag kommentera igen.
  Fick 4 + 4 mm regn idag så jag får väl vara lite nöjd trots allt.
  Petra Mede har jag egentligen inga åsikter alls om. Vet ju vem hon är, men har inte direkt varken sett eller hört henne. Får väl lyssna på hennes sommarprogram när jag hinner.
  Ha en fortsatt bra lördagskväll, det som är kvar av den.
  Kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Jag har inte lyckats höra på något sommarprogram, jo en liten bit av ett men det var så bedrövligt så jag slutade lyssna och musik som jag inte begrep mig på. Det var visst någon rappare tror jag

 6. Gunnel skriver:

  Petra är inte heller min favorit. En riktig komiker ska inte skratta åt sina egna skämt…det är upp till publiken att göra. Idag gick det väldigt enkelt att kommentera hos dig. Jag undrar var gränsen går egentligen för hur mycket man kan ha på sin blogg. Kram

 7. Samma här, men det bästa jag vet är när jag får ändra åsikt ”åt rätt håll” så jag ska faktiskt ta och lyssna på hennes sommarprat. Tack för tips?

 8. Musikanta skriver:

  Tack för recensionen. Då ska jag lyssna på henne nästa gång jag är ute och promenerar.
  Kram från Ingrid

Kommentarer inaktiverade.