Det regnade och blåste igår kväll och jag satte ut min regnmätare, för att ha koll på nederbörden. Vid 22.30-tiden började det åska med massor av blixtar, men med ett ganska försynt muller. Framåt midnatt var jag uppe och tittade ut och då var det i stort sett uppehållsväder igen och i morse kunde jag konstatera att det kommit måttliga 3 mm. Inte godkänt med andra ord!

Idag skiner solen igen och jag tog en promenad i blåsten ut till hamnen i Klinte, för därifrån sände Radio Gotland dagens sommarprogram.

Erika Löthberg var på Gotlandsflis och intervjuade Folke Berthin om verksamheten där.

På sågverken här i Klintehamn har jag jobbat i ungefär sex år. Inte i produktionen förstås, för där är det bara karlar, utan på kontoret. Först åtta månader på den här anläggningen vid hamnen som då drevs av Mälarskog och sedan fem år på Gotlandsflis.

Det blåser hårt idag, så Karlsöbåten låg i hamn. Första turen var inställd fick Gotlandsradions Jimmy Englund veta när han var ombord och pratade med kaptenen. Båten hade nog kunnat gå ut, men med tanke på passagerarna valde man att avvakta med dagens första tur tills vinden mojnar lite.

Nu ska jag ta mig en middagssuss ute i solen. Ha en skön fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...