Sommar på Gotland i Klintehamn

Det regnade och blåste igår kväll och jag satte ut min regnmätare, för att ha koll på nederbörden. Vid 22.30-tiden började det åska med massor av blixtar, men med ett ganska försynt muller. Framåt midnatt var jag uppe och tittade ut och då var det i stort sett uppehållsväder igen och i morse kunde jag konstatera att det kommit måttliga 3 mm. Inte godkänt med andra ord!

Idag skiner solen igen och jag tog en promenad i blåsten ut till hamnen i Klinte, för därifrån sände Radio Gotland dagens sommarprogram.

Erika Löthberg var på Gotlandsflis och intervjuade Folke Berthin om verksamheten där.

På sågverken här i Klintehamn har jag jobbat i ungefär sex år. Inte i produktionen förstås, för där är det bara karlar, utan på kontoret. Först åtta månader på den här anläggningen vid hamnen som då drevs av Mälarskog och sedan fem år på Gotlandsflis.

Det blåser hårt idag, så Karlsöbåten låg i hamn. Första turen var inställd fick Gotlandsradions Jimmy Englund veta när han var ombord och pratade med kaptenen. Båten hade nog kunnat gå ut, men med tanke på passagerarna valde man att avvakta med dagens första tur tills vinden mojnar lite.

Nu ska jag ta mig en middagssuss ute i solen. Ha en skön fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Sommar på Gotland i Klintehamn

 1. skogsnuvan skriver:

  Din kommentarMiddagssuss i solen. Det låter något det. Jag försökte ligga i hamocken en stund i helgen men just nu har vi mygginvation så det går knappt att vara ute om det inte regnar. Är det inte det ena så är det det andra. Jag brukar klara mig bra från myggen men som sagt. Iår är det rent hemskt. Man hör knappt vad man tänker för surrandet av myggor runt en.

 2. Rigmor skriver:

  Här blåser det också…rejält!! Men solen skiner och då känns allt mycket lättare. Förstår att de inte gick ut med båten i morse, resenärerna ska väl inte komma sjösjuka till de vackra små öarna!! Tur jag tar bilen till jobbet om en stund…!!
  Nu får vi hoppas att midsommarvädret blir skapligt, barnen ska ju inte behöva dansa i gummistövlar runt stången kan man tycka!!
  Ha en skön eftermiddag, och man sover aldrig så gott som när man slumrar till utomhus!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Att bli sjösjuk är ju en dålig börja på utflykten, så det var nog klokt att avvakta.
   Vi får hålla tummarna för att det blir fint midsommarväder. 8)

 3. Hejsan Ingrid !

  Regnar det inte, så blåser det. Det gör det jämt efter ett par dagars regnande,som för att torka upp det.

  Läste en blogg där det stod att det var bra för potatisen.
  Jo nog var det en upplevelse utöver det vanliga, stå där och höra bruset som såg ut som mörkt skummande öl som forsade fram.Tänkte tillbaka på Nässjö Bryggeri, då jag hade kikhosta.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Vädret kan vi inte göra mycket åt och tur är väl det 😉
   Tänk om alla skulle kunna få sitt eget idealväder 🙄 då blev det nog en salig röra 😉

   • Regn för tur med sig.
    Varför kunde det inte varit en resa till Gotland istället.Det fåt bli ett anat år. Nu får jag ta med mig flera kompisar för det är bäddar 4+1. Det tål att tänka på.Har ju inga kompisar.Som är singlar,Mag har flera kompisar hon far bort med utan att berätta för mig, det skvallrade Mon till mig om.

    Hur jag ska ta mig dit vet jag inte än
    .Kram

 4. Znogge skriver:

  Då slapp ni i alla fall hagelskurarna som drabbade oss. Men en rejäl rotblöta blev det också. Fortfarande har det inte torkat upp trots en solig förmiddag.

  Kram

 5. Anne-Lie skriver:

  Visst är det skönt att ta en paus i solen och bara få njuta av sommaren!

 6. Bettan skriver:

  Oj det var inte mycket vatten. Trotts att ni fick åska å allt. Då brukar det ju komma rejäla skurar ihop med detta. Hoppas att du fått njuta av det fina vädret trotts blåst.
  Kramis Bettan

 7. Lambergsfrua skriver:

  Så skönt det låter med lite sussning i middagssolen;) I går ägnade vi flera timmar åt shopping. Ja, det var inte så illa som det låter. Vi var bland annat på IKEA för att köpa en ny träpersienn till vår balkong och då vandrar man ju runt hela anläggningen, vilket tar lite tid. Lite stavtrav i solen hann vi också med, men sussande fick vänta tills jag satt framför TV:n =D
  Idag ser det ut att bli riktigt fint och hoppas du har detsamma.
  Önskar dig en bra dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.