Sommaren är kort

Idag är det grått och mulet och det har börjat regna lite lätt. Det satte käppar i hjulet för oss, för vi hade planerat att klippa gräsmattorna idag. Nu får vi hitta på något annat att göra. Jag har inga som helst problem med sysselsättning, men det är lite trist för Åke när han inte kan vara ute på gården och rusta.

I Gutamålsgildes allnakku kan man läsa att det är ”Sjökalvens dag” idag. På bilden här intill, tagen av min syster Kerstin (det är samma bild som finns i bildspelet i headern just), kan man se en sjökalv.

På eftersommaren en del år kommer det massor av sjökalv, och då flyr strömmingen och badgästerna. Sjökalv eller sjokalv, som man sade förr, heter öronmaneter på svenska.

Nu är medeltidsveckan slut, turisterna åker hem och skolorna börjar igen. De partajande ungdomarna, cykelturisterna och de campande familjerna försvinner och byts ut mot bussresor med pensionärer, en och annan skolresa och så de tyska sensommarturisterna. Om bara några veckor är allt som vanligt här på ön igen.

Det känns lite vemodigt att sommaren i stort sett är slut. ”Sommar i P1” går in i sista veckan och i morgon måste jag försöka lyssna på Henrik Hjelt, honom gillar jag. Dagens pratare, Johannes Anyuru, ska jag väl också ge en chans, för honom vet jag ingenting om. Poesi är inte min starka sida.

På TV slutar den ena sommarprogrammet efter det andra. ”Lotta på Liseberg” slutade förra veckan och i morgon är det sista ”Allsång på Skansen”. TV-tablåerna återgår till det vanliga utseendet. Sommaren är kort…….Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *