Sommarkonsert i Fröjel kyrka

I kväll har vi slitit oss från TV:n och varit på en härlig sommarkonsert i Fröjel kyrka, som blev alldeles fullsatt av förväntansfulla ortsbor och turister. Egentligen är det makens förtjänst att vi kom iväg, för jag hade inte ens sett annonsen.

Det var verkligen en konsert med blandat innehåll. Först skönsång av gruppen ”Blandade toner” som består av Kristina Broberg, Katrin Gadd, Eivor Kurki och Olof Stenström. De sjöng allt från folkvisor till sommarpsalmer och sedan tog Durspelsgruppen Stäure u Sma (Stora och Små) över. De spelade folkmusik, polketter och valser.

Det var mycket uppskattat, men jag kunde inte låta bli att tänka på vad min gamle konfirmationspräst, Gustav Sjöberg, skulle sagt om Durspelsgruppens musik i kyrkan. Det hade nog varit helt otänkbart på hans tid. Och precis när jag satt och tänkte så böjde sig en bekant, som satt bredvid oss, fram och viskade till mig: ”Det här hade aldrig gått på Sjöbergs tid”.

Det applåderades mellan numren också: ”Man får väl inte applådera i kyrkan”, tyckte maken. Jodå, det får man!

Det är skönt att synsättet på hur man kan använda kyrkorna har ändrat sig och som konsertlokaler är de ju alldeles utmärkta. Gratis var konserten också, men man kunde lägga en frivillig kollekt i en skål när man gick ut. (Och det ville man ju)

Som avslutning sjöng de kvinnliga medlemmarna i ”Blandade toner” Anthem till orgelmusik av Olof Stenström och då fick i alla fall jag nästan ståpäls. Sedan blev det några extranummer också innan konserten var slut.

Många bekanta träffade vi och pratade med ute på kyrkogården efter konserten. (Till och med ett par bloggläsare.) Tänk vilken trevlig stund vi fick!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Musik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sommarkonsert i Fröjel kyrka

 1. Gun skriver:

  Tänk så trevligt det kan bli när man gör något oplanerat:)

 2. Rosita skriver:

  Visst bjuds det på mycket fin underhållning i kyrkorna numera,vi har prickat in kommande sommarmusiksaftnar i alamanackan.

  Tycker att du gjorde helt rätt angående det skämda köttet,jag går ALLTID tillbaks med dåliga varor,finns ingen anledning i världen att godta vad som helst,man gör ju dessutom en välgärning,någon kan ju bli sjuk .

 3. Kusin Göran skriver:

  Jag önskar att jag kunde ha varit med. På ”den gamla goda tiden” då min mamma Magnhild var kry och rask försökte vi komma på sommarkonserten i Sanda kyrka med Eric Ericsson och Kammarkören. Snacka om rysare!
  Vi har många fina musikaliska evenemang i Arboga också, men när det är på hemmaplan tycks det vara lögn i vassen att komma iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *