Sommarmånaden juniIdag är det enligt allnakku Russis dag,
så vad kan passa bättre än en bild av russen på Lojsta hed.

Första juni är det idag och sommarmånaden inleds med lite småmulet, men varmt och skönt väder och gårdagens blåst har avtagit. Det lär ska kunna komma lite regn senare idag, men vi får väl se hur det går med det.

Som vanligt vid ett månadsskifte skulle jag ta ut kontoutdrag och göra avstämningar i morse, men då strejkade skrivaren – färgen var slut. Det blev en beställning till inkclub, som jag tycker har en alldeles utmärkt service. Nu är det helgdag i morgon, annars hade färgpatronen legat i postlådan redan då.

Jag har slutat med det där hysteriska bokförandet jag höll på med förut och nöjer mig nu med att kolla våra konton varje månad, så att jag är säker på att allt som skulle betalas blivit betalt och att det inte finns några konstiga uttag som jag inte känner till.

Nu sitter jag här vid datorn medan jag med ett halvt öra lyssnar på Gotlandsradion, som idag sänder Gotland Runt från Klintehamn. Man gör besök på olika företag och hos privatpersoner också och intervjuar dem. Vi hade äran att ha ett ett besök av dem för ett par år sedan då de besökte Fröjel och det var väldigt spännande och lite nervöst.

I eftermiddag väntar en tur till Klintehamn för påfyllning av kylskåp och skafferi inför helgen. Nu när man är pensionär spelar inte de här helgerna så stor roll, men det är nog många som tagit ut en ledig dag på fredag och får en lång och härlig ledighet.

Ha en fin helgdagsafton!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Klintehamn, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Sommarmånaden juni

 1. Kicki skriver:

  Så gulligt med russen på Lojsta hed. Det är väl inte så många där nu som det har varit. Jag har flera kompisar som köpt russ därifrån för en ”struntsumma”. Ett russföl är billigare än en hundvalp.
  Jag brukar också köpa mitt bläck på Inkclub, men sist var jag lite missnöjd, för det tog slut betydligt snabbare än jag räknat med.
  Jag köpte faktiskt bläck till skrivaren igår på ICA maxi när jag åkte hem från Falun. Men det är dyrt med ca 200 spänn för några ynka ml svart bläck.
  Åskvädret vi hade igår kväll var av det rejäla slaget med flera blixtnedslag i grannskapet, och vår fasta telefon fungerar inte idag.

  Jag har nyss pratat med Berra (han ringde, har telefon på rummet), han var vid gott mod, men blir nog kvar några dar.
  Nu ska jag ut med hundarna, som inte fått nån promenad än idag.
  Kram och tack för din omtanke!/Kicki

  • Coop Forum har billigare till .HP-skrivare o.bläck till den, kanske andra sorter också.i alla fall här i Södertälje.Dyrt ändå.

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att det är rätt många russ fortfarande på heden. I år var vi inte där, men vi har varit med något år när de släppt ut hingsten och då är det full cirkus.
   Så skönt att Berra är vid gott mod och visst är det bra att de behåller honom tills de anser att han är stark nog att åka hem igen.

 2. Gun skriver:

  Söta hästar. Använder inkclub jag med, och det är snabb leverans. Här är full sommar i dag igen, så det är bara att njuta å ta för sej:)

 3. Tina skriver:

  Hos oss ösregnar det.

  Men dagen började med solsken och fågelsång. Ett perfekt tvättväder tyckte jag ;o) Hann bara få upp tvätten så började åskan mullra och regnet ösa ner. Och så har det hållit på sen dess, sol en stund och sen öser det ner. Fram och tillbaks… Så tvätten hänger inne nu ;o) och jag ska börja skruva ihop IKEAskåpet… Och titta efter vad jag egentligen köpte. *skrattar* Det gick undan på slutet för vi hade ju en färja vi skulle hinna med..

  • Ingrid skriver:

   Hänga ut tvätt, putsa fönster, tvätta bilen, det är tre säkra sätt att få regn 😉
   Du får ta ett fota av IKEA-skåpet när du skruvat färdigt.

 4. Eleonora skriver:

  Ja Ingrid, nu har sommaren äntligen kommit till oss. Som vi alla har väntat på den. Påminner mig om alla bloggar som gick i ”such-å-stön”-klassen i vintras, när det var så eländigt och kallt. Men nu är den här – vår fina, sköna sommar.

  Den 18 juni reser jag med dottern + hennes familj till Tylösand, som vi brukar göra varje år. Men i år blir det litet extra. Min söta Eva fyller nämligen 50 år och det ska vi fira på allra bästa sätt. Till hösten ordnar hon nog en stor fest hemma för alla vänner och bekanta. Och på hennes jobb kommer dom säket att också ordna något festligt. Men det är jobbigt att fylla på sommaren, när alla människor drar iväg till olika håll o kanter.

  I väntan på min veckoprenumeration tar jag och bloggar en stund. Du blev först i raden. En riktigt skön sommar önskar jag dig på Gotland och hoppas nu också att alla noll-åttor ska kunna sköta sig utan fylla och slagsmål.

  Kram till er båda från
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Min söta Eva fyller också 50 år i år, men inte förrän den 2 december.
   Ha en riktigt fin vistelse i Tylösand. Tro inte att vi tycker att alla 08-or missköter sig, det är som vanligt en liten klick som utmärker sig.

   Kramar till dig!

 5. Ailas skriver:

  Fin bild!
  Tycker att det verkar vara nästan lika varmt idag som igår, bilen var åtminstone stekhet. Jag har varit iväg och köpt en ny torkvinda, vilket behövdes. Nu ska den bara sättas upp också.
  Ta nu det lilla lugna och njut av dagen. Jag ska ut och lira lite på stenpartiet. Kaffepausen är slut.
  Soliga kramar!

 6. Hej igen !

  Tänkte färga håret, men vågade inte.Utan tog rakhyveln och drog den över mina hårtestar, orka inte vänta på att grannjäntan, som nu är trebarns-mamma kunnat klippa innan helgen.Lika bra som om hon gjort det.Mitt stripiga hår stod åt alla håll i blåsten.Blev så irriterad på det.Försökte ta ett kort med mobilen, men ser så häxlik ut, så det blev inget med det.Förresten jag är ju det häxa menar jag.Mormor,Mamma och så Maud och jag inte lillasyster.Kanske därför hon så sällan har kontakt med oss båda.
  Fast vi fick ett sms var till Ingeborg, för det heter vi alla tre ju.

  Hoppas helgen blir fin och vi kan sitta ute och njuta.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Ojsa! Gick du på håret med rakhyveln? Du tog väl inte så mycket hoppas jag!

   Kramar till dig!

   • Jo, kanske.Du kan se på foto Du fick.
    Grannjäntans Mamma skratta när hon såg och hörde vad jag gjort.Men hon hade inte haft tid ändå, de ska till Syrien, hennes man är därifrån.Dotterns man alltså.Invecklat. Mamman Leyla sa hon hade inget land hon tillhörde.Men Sverige då.Dög inte det.
    Tar nog flera generationer innan hon känner det som sitt.
    Hon hade fått jobb! Det var jag glad för.
    Kram M

 7. Gunnar skriver:

  Russen är väl goa! Ja nu är det verkligen sommarväder. Om nu bara åskan håller sig borta så blir det perfekt.

  Vilken är den bästa tiden att resa till Sicilien? våren eller hösten? Antar att det är för varmt under sommaren.

  Önskar Dig en fin Kristi Himmelfärds helg!

  • Ingrid skriver:

   Vi har varit på Sicilien alla årstider och jag tycker nog att våren är den bästa tiden. Slutet av maj, början på juni, då är det varmt utan att bli alltför hett och det är ännu grönt och vackert och massor av blommor.
   Ha en fin helg!

 8. Znogge skriver:

  Tack för din kommentar men det är nog nattsvart. Sonens förhållande är slut efter 4,5 år så det är tungt för många. Men värst för dem så klart…

  Kram

 9. Åsa! skriver:

  Så det har varit från Klinte idag? Det har jag missat helt! Hoppas ni får en lugn helg du och Åke!

 10. Elisabeth skriver:

  En sån fin bild på russen. När vi över i höstas fick vi inte syn på dem. Men de har väl ett stort område att vandra på. Nu planerar vi att ta husbilen till Sundsvall över denna långhelg. Ha en skön helg!

 11. Corina skriver:

  Russen är verkligen fina. Beställer bläckpatroner på 112ink.se. Synnerligen bra och billigt och snabb leverans.Kram

 12. Astrid skriver:

  Tänk så jag längtade att få ha ett russ som barn och tonåring
  Jag sprang till och med som enhäst en period

 13. skogsnuvan skriver:

  Jag har varit en kontrollfreak på mina ekonomi men nu gör jag som du. Bara kollar en gång i månaden och det verkar funka lika bra. Tänk vad mycket oöndigt man gjort i sina dagar.Din kommentar

  • Ingrid skriver:

   Visst fungerar det bra så också, men förut när man hade full bokföring för jordbruket var det så lätt att ta med privatutgifterna av bara farten.

Kommentarer inaktiverade.