Sommarpratare

Ingvar Karlsson igår och Tom Malmquist idag, det var inga höjdarprogram någotdera tycker jag. 82-årige fd statsministern Ingvar Karlssons röst har blivit gammelmansknarrig och hans berättelse hade inte speciellt mycket att tillföra utöver det man visste om honom tidigare. Musiken var i och för sig ganska tilltalande och jag lyssnade på hans program till slut, men totalt kan det inte bli mer än 6/10 i betyg.

Nu är det ”rosars tid”

Dagens sommarpratare, Tom Malmquist, orkade jag dock inte lyssna på mer än en timme. Sen gav jag upp och gick ut på en promenad. Hans berättelse riktade sig till dottern Livia 4 år, som föddes genom kejsarsnitt en vecka innan hennes mamma Karin dog i akut leukemi. Det var en tragisk historia och den avbröts av en musik som enligt mitt förmenande inte alls passade in. Det är minsann inte lätt att göra mig nöjd 😉 men det är helhetsintrycket som gör de där 1½ timmarna värda att lyssna på. Det är klart att man kan lyssna i efterhand utan musik, men det blir ju inte alls samma sak. Betyget blir 6/10

När jag stängt av radion för att gå på en promenad hade jag tänkt mig en lite längre tur, men så fick jag se att ICA hade stora fina jordgubbar från Bärgården till bra pris, så då gick jag in och köpte 4 liter och gick hem igen.

Jag åt en rejäl portion när jag kom hem, sparade några tills i morgon och så kokade jordgubbssylt av resten. Det blir gott att ha till pannkakorna i vinter.

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Radioprogram. Bokmärk permalänken.

10 svar på Sommarpratare

 1. Kicki skriver:

  Vilka vackra rosor!
  Tur att du recenserar sommarpratarna åt mig, då behöver jag inte lyssna på Ingvar Karlsson i.a.f.
  Kram/Kicki

 2. Rosorna är ju helt fantastiska! Vilken färg!
  Jordgubbssylt är min favoritsylt till pannkakor, brukar göra av frysta, billiga jordgubbar, men nu kan man ju passa på!
  Ha en fin, ny vecka, kram från mig!
  Monica

 3. Elisabeth skriver:

  Vackra rosor och jordgubbssylt. Inte dumt med något av det. Ha dé gott!

 4. Skogsnuvan skriver:

  Här dröjer det nog ett tag med jordgubbarna men det är kart i alla fall så snart så kan man plocka och äta. Egna jordgubbar smakar bäst i alla fall. Den här sommaren tror jag att dom blir söta och goda eftersom det varit rätt mycket sol

 5. wiolettan skriver:

  Så gott det ser ut, jordgubbssylt.
  Vackra rosor. De blommar så vackert nu, rosorna. Det finns flera planteringar utefter Tulegatan här i närheten som jag kan njuta av.
  Jag lyssnade inte till någon av dessa som du skiver om. Ibland är det intressant och givande och ibland passar det inte in, dessa sommarpratare. Smaken är olika.
  Må bra.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag vill lyssna på så många sommarpratare som möjligt, men ibland gör jag processen kort med dem, men de ska få en chans tycker jag. Det är mitt sommarnöje!
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *