Sommartid

Det var lite mulet i morse, men det ordnade till sig fram på förmiddagen, men den där goda värmen som vi hade igår fick vi inte uppleva i dag.

Den här helgen går vi över till sommartid, så nu gäller det att komma ihåg att ställa fram klockan 1 timme i kväll, eller i morgon.

För jag
kan inte tycka att det är nödvändigt att sitta uppe till klockan två i natt för att ändra från vinter till sommartid. Sen får vi hoppas att man inte får några men av den här omställningen. Jag läste någonstans att man studerat effekterna av den och upptäckt att antalet hjärtinfarkter ökar ganska dramatiskt, när vi helt plötsligt måste gå upp en timme tidigare än vanligt. Det känns onekligen lite oroande, fast jag tror nog att jag ska klara mig i år också.

Eva och Gaetano är här hos mig nu i helgen och efter lunch körde vi upp till Stenstugu, för Bosse hade lovat att byta däck på min bil och in gengäld skulle Eva och jag röja lite i trädgården. Nu blev det mest Eva som röjde, med mig som arbetsledare.


Bosse byter däck på Golfen..

medan Eva röjer en av rabatterna.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

37 svar på Sommartid

 1. Anne-Lie skriver:

  Härligt väder för trädgårdsarbete. Jag har också varit ute hela dagen, det är så mycket man ska göra på våren.
  Jag brukar också ändra till sommartid innan jag går och lägger mig.

 2. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Ja, det är lite klurigt det där med sommartiden, men vi ställer klockan när det är sängdags.

  Så mysigt med besök från Sicilien och hjälpen med att byta däck från sonen, härliga barn har du Ingrid!

  Idag var det sol på fm och vi bestämde oss för att grilla, men på em blev det molnigt och ingen sol, men vi grillade ändå och åt maten inne, det gick bra det med.

  Kramar
  Berit
  Lennart hälsar

 3. Maj-Britt skriver:

  Ja vårsolen är en fena på att locka ut en

 4. Karlavagnen skriver:

  Alltså jag tycker det verkar knepigt att hjärtinfarkterna skulle öka pga av en timme hit eller dit (men jag har inte läst hela artikeln som det stod om), det borde i så fall vara mer riskfyllt att stressa så som folk gör och flyga över kontinenter? Vad härligt att Eva och Gaetano är hemma i helgen igen!!!! Å schyyyssst av Bosse att fixa däcken! Det är guld värt med händiga människor runtom en. Ni ser ut att ha haft fantastiskt vackert väder. En stund på dagen här nere så mätte det plus tjugofyra grader. Heeelt otroligt. Var ute en tur med en kompis (höll på att få lite lappsjuka hemma) och det var såååå vackert!!!

 5. Kicki skriver:

  Vad trevligt att Eva kommit igen, för hon har väl inte varit kvar i Sverige hela tiden, eller?
  Vi tycks ha ganska liknande väder. Vi hade ju så otroligt varmt igår, men idag var det lite mer ”sansat” väder. Men att göra nåt i trädgården är för tidigt, det är väldigt blött än efter snösmältningen.
  Att ställa om sig till sommartid brukar ta mig ca en vecka, det var visst så lång tid som hjärtinfarkterna ökade också, men nån sån ska jag väl inte behöva få. Men mornarna brukar kännas.
  Det känns ganska tidigt att träffas i skogen redan kl 9 i morgon med spårgänget, men det är ju kl 10 med nya tiden.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Eva har åkt som en skottspole mellan Sicilien och Gotland och kom hit för ca två veckor sedan och stannar ett par veckor till.
   Jag tycker inte att det är några större bekymmer med sommartiden. Den enda klockan som brukar bli kvar oomställd är i bilen, men vi fixar nog den också 🙂

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Bra hjälp har du och det förstår jag att du uppskattar. Gott att få i ordning en del vid Stenstugu också och passande när både Eva och Gaetano är här.
  Din vårjacka är superläcker och blått/rött är alltid ”rätt” oavsett sorg eller ej. Minns att jag som barn blev livrädd för alla äldre damer som gick omkring med svarta kläder och svart flor över ansiktet. Tur att det är andra tider nu och sorgen vill man kanske ha för sig själv och inte visa upp för alla andra.

  Klockor finns det gott om att ställa om numer med mobiler och allt annat elektroniskt som inte sköter sig självt. Ställer om de jag når och orkar, innan jag lägger mig i kväll, säkrast så.
  Ha det gott med barn/barnbarn!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tjänster och gentjänster heter det ju!
   Jag tror att jag kommer att trivas bra med den nya jackan. Det känns gott att få piffa till sig litet.
   I morgon ställer jag om klockorna!

 7. Hejsan Ingrid !
  Idag har jag inte hunnit in på någon blogg förrän nu hos Dig.Var bara ute en halvtimme idag,med stavarna, stötte på en liten tigrerad kattunge, som fick lite att knapra på.Högt 2 mån.Sen gick jag hem tvättade,fönade håret och lagade potatisplättar och tur var det för Ina o Birgitta var jättehungriga. De hade lämnat en av katterna till en som for med tåget från och till Linköping.
  Kan inte skriva öppet på FB.
  Det har varit en givande dag och den är inte slut än, de går därute och väntar eller sitter i bilen.Kankse det blir napp ikväll.Igår plockade jag ner allting, nu har jag plockat dit lite tavlor uret o.väggamplarna.Ekar ju annars.Det är bara att hoppas att ingen löper amok i köket.

  Tyckte inte det var särskilt skönt ute för det blåste.Så inte kände jag att det var 14+.

  Härligt att få lite hjälp med sådant Du inte klarar av sjäv.

  Krameling !

  • Ingrid skriver:

   Det har varit lite kyligare här i dag också. Inte alls så varmt och gott som igår. Men vi som höll på i trädgården höll ändå värmen.
   Visst är det gott att få hjälp av ungdomarna.
   Kram

   • Ja det förstår jag.
    Nog tur jag inte har en uteplats,för det skulle jag nog inte palla med i längden.
    Grannens staket faller sönder, för hon har aldrig underhållit den, strykt in den med linolja el.annat.Jag strök grinden o.lilla biten närmast mig.Har en liten hink till panelen på balkongen,som är gjort av pallar, som Pelle tog på sitt jobb, som var kasserade,
    I Lördags krattade trädgårdsmännen bort alla jordgubbsstånden jag satt,tror det är tre kvar.
    Kram

 8. Susie på Stjärnarve skriver:

  Han hade naturligtvis rätt, alltså klockaren i Eksta – även om han uttryckte sig lite kul!
  Sorgen sitter inte i kläderna och jag trodde inte att man brydde sig om sorgkläder längre!?
  I Stockholm går man t.o.m. på begravning i vanliga färgade kläder, även om rött kanske är att ta i.
  Idag gjorde jag och gubben klar långrabatten (den är 50 m) så nu kan vi satsa på att göra södersidan klar efter omdräneringen. Jag ska passa på att göra en del nya rabatter – som om man inte hade tiullräckligt redan! *fniss*

  • Ingrid skriver:

   Jag förstår dig Susie, för jag minns ju hur kul det var att ändra och lägga till och ta bort rabatter. Jag hoppas verkligen att jag får ta en titt hos dig senare i vår eller i sommar.
   Kram!

 9. Znogge skriver:

  Så du föredrar också rollen som arbetsledare! Ja, det är en viktig och ansvarsfull post. Mysigt med besök från Sicilien igen kan jag tänka.

  Kram

 10. Ia skriver:

  Detsamma till Er alla!!
  Här röjer vi för fullt både inne och ute och kommer nog att sova som klubbade i natt så vi tar det där med klockan i morgon 😉

 11. Rigmor skriver:

  Jag har inte riktigt förstått vitsen med sommar- och vintertid. Men nån anledning finns det väl…Mest oroad är jag för att jag inte ska komma till jobbet i rätt tid, vi har nämligen skämtat om det hela dagen, så det skulle inte förvåna mej om det blir jag som missar att ställa om klockan…lika bra att göra det på en gång!!
  Just ja, vintertofflorna på bilen ska av. Det hade jag förträngt…ser mer fram emot att ta ut husbilen och börja städa ur den. Hoppas att det inte bott några objudna gäster i den över vintern, sådana med fyra ben och en liten kal äcklig svans…hua!!
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar sommartiden och tycker att den kunde få bli normaltid.
   Det var bra att få på sommardäcken, för det är ju synd att köra med dubbdäck när vägarna är torra och fina. Dessutom är det ju bara en vecka kvar tills man måste ta av dem.

 12. Barbro Hellström skriver:

  Även om det är jobbigt, är det ju skönt. VÅREN !!!
  ♥ till er alla!

 13. mien skriver:

  Så mysigt det måste vara att ha barnen runtomkring sig! Jag bävar nu för att Vendla måste flytta till stan nästa läsår då hon ska börja gymnasiet. Stan och Sicilien är väl viss skillnad, men ändå. Det känns lite Sicilien för mig.

 14. Suss skriver:

  Så var jag här igen, det blev ingen paus, för jag fick så mycket fint jag måste visa upp idag. Vi håller på och säljer mitt bostadsrättsradhus, så det är därför det är fullt upp. Jag har nog svårt att låta bli bloggen när jag har saker att skriva om, men igår var jag säker på att jag inte skulle ha någon tid alls. Man måste ju tömma nästan hela sitt hus för att det ska ut på nätet till försäljning, inte ens nagelborsten får ligga kvar på handfatet, det är för personligt.
  Ni ser ut att ha haft en nyttig dag i alla fall. Nu ska jag ställa fram klockan, inte skulle jag drömma om att gå upp mitt i natten och göra det. Ha det bra i sommartiden imorgon. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Kul att du är på gång igen Suss. Håller ni på med försäjning av ditt bostadsrättshus förstår jag att ni har fullt upp. Du får väl hålla oss lite informerade om hur det går.
   Kram

 15. Raija skriver:

  Läste om hjärtinfarkterna och omställningen av tid…..inte bra….det blir tydligen riktigt ordentligt med stress för många.

  Härligt att du får hjälp med både däckbyte och trädgården. Det är nog dags att byta däcken nu, för det lär inte bli snöoväder längre.

 16. Lena skriver:

  Ha det riktigt gott, denna första vår i ditt nya liv. Du klarar det fint!

 17. Elisabeth skriver:

  Ja då är vi igång med sommartid. Förmiddagen går väldigt fort! Ha en fortsatt trevlig helg!

 18. Pia skriver:

  Jag tycker det är så tradigt första veckan efter tidsbytet när det är mörkt på morronen igen Så svårt att vakna 😉 Tur det inte varar så länge 😀

Kommentarer inaktiverade.