Sommarvärd Jonas Eriksson

Jag tog mig en promenad på förmiddagen, för jag tänkte att det var bäst att passa på innan det blev för varmt. Så länge jag gick i skogen och i skuggan var det behagligt, men det blev nästan i gassigaste laget där det inte fanns någon skugga att få.

Jag gick Varfsholmsrundan och tog en sväng ut på hamnen också, där jag kunde konstatera att man nu gjutit grunden till Hamncaféet. Bildbevis hittar du HÄR!

I Donnerska Parken blommar det så vackert nu

Jag gick Åbrogatan hem och vid ett av husen där fick jag se den här vackra liljan. Den är verkligen imponerande och enligt damerna, som kommer där på gången, har den slagit ut i natt.

Nästan två timmar var jag ute och när jag kom hem var det dags för lunch och sedan plockade jag fram solstolen, för nu var det tid för Sommar i P1.

Dagens sommarvärd hette Jonas Eriksson, entreprenör och fotbollsdomare och han var väldigt trevlig och intressant att lyssna på. Musiken han spelade fick också fullt godkänt och han höll mig alldeles klarvaken i en och en halv timme. En mycket sympatisk man!

Jonas Eriksson var något av ett underbarn och kunde redan som femåring årets alla 365 namnsdagar och han har ännu förmågan att lagra fakta i minnet och vet till exempel exakt hur många gånger han som fotbollsdomare har visat ut en spelare och i vilka matcher det inträffat.

Han ansökte till radioprogrammet Upp till tretton tre gånger och kom med alla tre gångerna och fick prata med Ulf Elfving. Den tredje gången var han nio år och när Ulf frågande honom om vad han skulle bli när han blev stor, svarade han att han ville bli journalist. Därmed var hans karriär startad, för bara några dagar senare blev han uppringd och fick börja hjälpa till att skriva sportreferat för en tidning.

När det gällde journalistiken blev hans stora intresse så småningom TV och han arbetade med att sälja tv-rättigheter och blev mångmiljonär när tv-rättighetsbolaget såldes till ett franskt bolag. Hans kompanjon mejlade till honom när affären gått igenom och berättade att nu var han aprik.

Vid sidan av den vanliga karriären arbetar han också som fotbollsdomare och var även med i Brasilien. Han är Sveriges just nu mest ansedde domare. Visst blev det mycket fotbollsprat i programmet, men ur en annan vinkel än man är van och det var väldigt intressant att få lära sig lite om under vilka villkor en fotbollsdomare arbetar.

Tänk vilken skillnad det kan vara på sommarvärdarna. Det finns verkligen någonting för alla och jag hoppas att det fanns några som orkade med Martina Montelius igår. Jag gjorde det inte! Tramsmaja skulle jag vilja kalla henne, men hon verkade ha väldigt roligt själv i alla fall.

Trevlig fortsättning på lördagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Sommarvärd Jonas Eriksson

 1. Znogge skriver:

  Låter som en spännande och intressant sommarpratare. Jag är usel på att lyssna denna sommar…

  Önskar dig en fortsatt fin lördag 😛

  Kram

 2. Vonna skriver:

  Alltid trevliga o vackra bilder du visar.duktig är du som orkar promenera så länge i denna
  Värmen 😉 Ska inte klaga, ska inte klaga!!!! Vet ju att det det snart blir mulet grått o kallt!
  Nu ska vi ta bussen till Tofta, är bjudna på lite mat av sonen o hans fam. Sonen tar flyget hem i morgon jobbet kallar. Övriga fam. Är kvar här ett tag till.
  Kram

 3. Hillevi skriver:

  Åh, där ser man – då ska jag lyssna på honom i efterhand.
  Så vackert renfanan lyser!

 4. Gunnel skriver:

  Det är så kul att läsa dina recensioner av sommarpratarna. Många gånger stämmer de helt överens med vad journalisten i vår tidning tyckt. Nu är det verkligen varmt och gott. Kram

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Vackra bilder från promenaden. Jag är inte förtjust i fotbollssnack överhuvudtaget, så jag stängde av. Däremot stängde jag inte av Montelius som visserligen försöte ett nytt grepp att skratta hela tiden. Hon är en litteraturkännare och kulturtant, så pratet var inget vidare, men musiken däremot var bra. Här kom jag ut och handlade och det kom en störtflod med regn. Fick ta ICA-påsen på huvudet och gå hem då det värsta regnandet var över. Skönt! Ha en skön fortsättning på helgen!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag lyssnade på Montelius i nästan en halvtimme, sen gav jag upp. Musiken var skaplig, men det måste vara lite substans i pratet också. 😉
   Mulet är det här idag.
   Kram

 6. Helena skriver:

  Så vackert det blommar!

 7. bertilziegler skriver:

  tack Jonas du bjöd på dig själv i ditt radioprogram du blir 25 procent bättre domare om du kan vara 10 meter från själva spelet men det är en svår balansgång vi har träffats på olympia innan en match i fjor hälsningar BZ

 8. Suss skriver:

  Den sommarvärden hade jag velat höra på, men i år har jag inte lyssnat på så många. Det är så mycket annat som tar tid på dagarna, att jag glömmer bort ”Sommar” ibland. Tur det är en hel del kvar i alla fall. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.