Sommarvärme

Det blev inget åskväder idag, i stället klarnade det upp fram på förmiddagen och det har varit riktigt varmt och gott. Jag satt ute för en stund sedan i skuggan på uteplatsen och drack kaffe och där var det 25 °.

Efter lunchen tog jag en promenad till Konsum och handlade lite småsaker och så var jag på Suderviljan och köpte mig en körsbärstomatplanta och den har jag planterat ut i en kruka nu. Och samtidigt passade jag på att städa av lite i förrådet. Det är så lätt att bara sätta in saker där lite huller om buller och så snabbt stänga till dörren. 😉

På bilfronten är läget oförändrat, fast ett visst framsteg kanske det ändå är, för nu lär man ha tagit in bilen i verkstaden i alla fall och lagat kablarna, nu väntar de på låskolvarna.

De här vackra träden hittade jag på min promenad in till samhället idag. Nu kan man väl nästan känna att det inte är vårtecken längre utan försommartecken.

Dagens ordspråk är tänkvärt tycker jag:

Med mildhet besegrar man den arge, med godhet den onde, med gåvor snåljåpen och med sanning lögnaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder, Vårtecken 2012 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Sommarvärme

 1. Znogge skriver:

  Jag tycker gott att de kan sätta lite fart med arbetet på din bil!

  Här är det också en varm och skön dag. 27 grader i skuggan är inte fel.

  Kram

 2. Skatan skriver:

  Sommardag här också … men du har ju kikat in hos mig så det vet du redan 🙂 Mannen, StinaFina och jag har varit i Norrköping en sväng till Migrationsverket (de gör livet surt för Henrik och Pa) … Det är inte lätt att sitta i telefonkö halvtimmesvis och ha en handläggare som aldrig är där så vi gjorde en liten utflykt och hoppas att de får ”ändan ur vagnen” och snabbt ordnar med det svenska medborgarskapet som hon väntat på länge nu … Vi åt lunch i Kolmården: raggmunk med lingon och mjölk 🙂 … En fin utflykt blev det en fin försommardag … Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är märkligt hur de håller på på migrationsverket. Här var det inga som helst problem för Gaetano att få bli skriven i Sverige, medan Eva fick komma in med den ena kompletteringen efter den andra innan de godtog henne. Pojkarna har ju både svenskt och italienskt medborgarskap, medan Eva enbart har svenskt. Undrar vad som händer om hennes man också vill skriva sig här i Sverige ❓

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så vackert träden blommar nu! Det gäller att njuta för nu går det fort. Här är sol men en konstig tryckande värme som om det vore åska i luften, obehagligt faktiskt.

  Men det var väl attans att det ska ta så lång tid att få bilen lagad? Borde du väl få ersättning av försäkringsbolaget för ”sveda&värk” 💡

  Ordspråket är perfekt! Gäller ”bara” att komma ihåg det också.

  Så spännande att du ska odla körsbärstomater och hoppas att dom blir bra och ger riklig skörd! Bra att ha växter i kruka för då kan man ju flytta dom vid dåligt väder så att inte allt regnar sönder.

  Jag väntar på en av de senaste Homandeckarna, Mordet i Havanna, och hoppas den kommer i morgon. Men det skulle vara trevligt att köpa Jubileumsboken på adlibris för 99.- inbunden, med små noveller från de 40 år Jan Mårtenson skrivit om Homan.
  Intervjun med honom i radion var bra och länk finns på min dagbok där han berätar så bra om hur han själv ser på Homan. Otroligt att han är så alert, trots sina snart 80 år och skriver gör han än i dag.
  Ha det så gott! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Nu kommer väl allting att slå ut på en gång, när nu äntligen värmen kom. Paradisäppelträden här på Odvalds börjar blomma de också.
   Jag har läst en del av Jan Mårtensson, men det är bra länge sedan. Det kanske är dags att ta en titt på hans författarskap igen.
   Nu har jag just sett Borgen, som var lite sorglig ikväll, men bra som vanligt.
   Kram, Ingrid

 4. Åsa! skriver:

  Tur att regnet uteblev, jag målar fönster vet du 😀

  Nu blommar det så vackert, och snart, snart är det syrenernas tid! Ordspråk är roligt och det du delar med dig utav idag är riktigt bra Ingrid!

 5. Kicki skriver:

  Inte har det varit mycket till vår, denna blöta, gråa, kyliga tid som varit, även om vårtecknena i naturen dykit upp allt eftersom som de ska.
  Men nu får vi väl ändå säga att vi fått försommar. Underbar e.m. med sol och värme.
  Jag ska ut och gräva lite i landen nu.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Och jag vill ha min bil, så att jag kan få åka till handelsträdgården och köpa blommor till gravarna. Det är ju Mors dag på söndag och då vill jag ju ha fint där.

 6. Henry skriver:

  Nog blev det sommarvarmt. 27 grader på norrsidan.
  Tomatplanta blir det nog här också.

  Kramar

 7. Karin skriver:

  Det gäller att ta vara på sommarvärmen. Med solskyddsfaktor 50 på armar och i dekollaget så klarar jag också några timmar. (Fy för soleksem!)
  Så fina träd du har fotograferat!
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Jag sitter inte så länge i solen, så ännu har jag inte använt någon solskyddsfaktor. Jag tål solen ganska bra faktiskt, men lägger jag mig ute för att sola smörjer jag alltid in mig.

 8. Beppan skriver:

  Bilhistorien liknar den om det som skulle bli ngt klädesplagg men till slut ”bidde det bara en tumme…” Jag skulle bli galen om jag inte hade tillgång min bil. Men det är klart – vi har lite större avstånd där jag bor. Och sämre ställt med de allmänna kommunikationerna.

 9. Raija skriver:

  Ordspråket var bra och tål att förmedlas.

  Fina blommande träd du hittade på vägen. Önskar att jag hade en sån i min trädgård.

 10. Caroline skriver:

  Ja, hos oss är det sommar i princip!
  Det går fort nu när värmen har kommit, syrenen blommar hos oss!

  Hoppas bilen blir lagad snart!

  Caroline

 11. Rigmor skriver:

  Verkar bli en lika underbar dag idag här, som det var igår. Tyvärr har min förkylning tagit ny fart så att vara ute i solen känns inte så lockande, men en bra bok i skuggan kommer nog att kännas rätt okey…
  Vilka fina bilder på de vackra träden!! Man blir alldeles ”kollrig” av allt som händer i naturen nu!!
  Ha en fortsatt bra dag, och ordspråket…så sant, så sant!!
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *